תחילת דרכינו

מירי אן

New member
תחילת דרכינו

חברי פורום יקרים, לפני שבוע בלבד התחלנו טיפול האורפ, וכאבור מספר ימים בתי החלה להתלונן על כאבי ראש חזקים בבוקר מיד כשהיא פוקחת עיינים. יש לה גם בפרעת קשב וריכוז וכמו כן ODB. האם משהו יכול להמליץ על טיפול המשלב בין טוראט והפרעת קשב? מודה לכם.

רונן999

New member
תשובה

מינון התחלתי של אורפ הוא 1/4 כדור וכדאי להשאר במינון זה שבועיים לפחות. לפעמים זה מספיק ואין צורך לעלות יותר. אם נתת לה בתור התחלה יותר מ-1/4 כדור עשויים להיות תופעות לוואי שונות, כולל כאבי ראש. בנוסף, אפשר לתת לה גם אדרונקס/סטרטרה/דפרקסן להפרעת קשב במקום ריטלין. שלושתם הם במקור נוגדי דיכאון שפועלים על הנוראדרנלין. כדאי להתחיל עם האדרונקס ורק אם לא יעזור לעבור לסטרטרה.

../images/Emo140.gifברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לגבי תופעות לוואי - אני ממליצה בחום להתייעץ עם הרופא המומחה. אם הוא לא זמין - לפנות לרופא המשפחה או לרופא הילדים, כי לא בהכרח שזה קשור לטיפול התרופתי ואם זה כן קשור, אז חשוב לדעת את זה כמה שיותר מהר. בכל מקרה, אני מצרפת את דף התרופה של היצרן - אשר טוען, כי כאבי ראש אינם כלולים בין תופעות הלוואי הנפוצות של אורפ. שאלתי גם את הבן שלי שמטופל כבר שנים באורפ - הוא לא זוכר שסבל מכאבי ראש. לגבי טיפול משולב בטוראט והפרעת קשב - כאן מדובר בסיפור מורכב ביותר, היות והטיפול בטיקים עלול לירידה בקשב ולהיפך - טיפול תרופתי לשיפור הקשב עלול להגביר את הטיקים... וכשיש OCD - אזי הסיפור מסובך יותר. השאלה - איזה מרכיב של הטוראט מפריע לילדה יותר - הטיקים או הפרעת הקשב. מנסיון שלנו - הפרעת הקשב יכולה להיות קריטית בייחוד כאשר מדובר בתפקוד בבית הספר ובכלל יכול להיות שהיא נובעת ממחשבות טורדניות שקשורות ל- OCD. לא מזמן היה לנו דיון בנושא זה. בכל מקרה - חשוב לדעת שמדובר בסוגיה בעייתית ומה שחשוב במקרים מורכבים הוא גם קשר עם רופא בעל נסיון וגם לבדוק טוב, טוב כל תרופה ומה ההשפעות שלה גם על הילדה וגם התגובות הבין-תרופתיות. מידע נוסף ניתן למצוא במדור "טיפול תרופתי" בקישורים שלנו. בהצלחה!

מירי אן

New member
רב תודות גובלינית

דריה בתי סובלת החבילת תיקים מוטוריים מאוד מורכבים. אחד מהם הוא זריקת הראש אחורנית בצורה מאוד פיתאומית. מה שגורם מ ה לחבלות . היא גם מאוד מוטרדת וחרדה כל הזמן. אובססיבית ובוכה מכל דבר. בגלל התיקים קשה לה לעשות לכתוב ולתהרכז. היא אובחנה עם העיית קשב וריכוז. נכון לעכשיו אני מחפשת פסיכולוגית לבתי. אנחנו מתגוררים באשדוד. ואני מעדיפה להתחיל איתה טיפול במקום מגורינו.

../images/Emo4.gif טיקים של זריקת ראש יכולים בהחלט

לגרום לכאבי ראש עזים... מה שאת מתארת כאן הוא מצב לא סימפטי בכלל, גם אם מוכר לנו באופן אישי. אכן, מדובר בטיפול מורכב ונדרש טיפול משולב במקרה של בתך: ראשית והכי חשוב טיפול תרופתי שקצת יקל על הטיקים הבלתי נסבלים - אבל, צריך לקחת בחשבון שזה עלול לפגוע בריכוז. במקביל - חשוב לטפל בתחום הרגשי ובחרדות. גם תרופתית וגם התנהגותית. הקטע של לימודים, בית ספר ושיעורים אמנם חשוב, אבל כפי שאת מציינת, כרגע הילדה אינה פנויה לכך. אז חשוב לדבר עם המורים שיורידו ממנה כמה שיותר ולהעמיס עליה כמה שפחות. צריך לזכר - פערים לימודיים ניתן להשלים תמיד. בעיות רגשיות שאינן מטופלות מצטברות ויוצרות בעיות מורכבות וקשות יותר. ואסור להזניח גם את הצד החברתי. כאשר גם כאן בית הספר יכול לעזור. בהצלחה! נ.ב. לגבי איתור פסיכולוג - עניתי לך כבר בנפרד.

מירי אן

New member
מירי אן

תודה על כל הטיפים החשובים. שני המרכיבים מאוד מפריעים לה. אך הבולט מהם זה הטיקים. שבגללם יש לה חרדות ופחד שינטשו אותה בגלל זה ושלא יהיו לה חברים. כי באמת אין לה כרגע. למרות שהיא ילדה מאוד חברותית.

הלנה

New member
מירי אן, ברוכה הבאה

אני לא יכולה להמליץ לך כי לא התנסנו בטיפול שתיארת..

מירי אן

New member
תודה לך, אני כל שך שמחה שיש פורם כזה.

הפורום מאוד חשוב - נפלא שיש עם מי לדבר, לספר ולהתייעץ.

למעלה