תחשבי על זה שוב. כולם......../images/Emo35.gif
גם אני, אגב, סבלתי מדימוי עצמי נמוך בעבר הרחוק. המצב שלי היה אולי יותר גרוע משלך, כי בתת מודע פשוט לא האמנתי שמישהי יכולה בכלל להיות מעוניינת בי. למה זה היה כך? גם לי אין מושג ירוק. תת מודע והגיון כנראה לא קשורים זה לזה. למרות עניין הדימוי, הכללים בנושא "מה לעשות כשמישהי מגלה עניין" היו עבורי תמיד פשוטים מאד: - הרושם הראשוני שלי הוא שיש איתה סיכוי? נמשיך הלאה במטרה להיות חברים. מתישהו אגלה שזה פשוט לא הולך ולא יכול ללכת, מכל סיבה שהיא שאין לי שליטה עליה? אחתוך את העניין כמה שיותר מהר. - אין סיכוי לקשר רציני? הרושם לא משתנה גם לאחר כמה פגישות? אין אפשרות סבירה להסתדר? מה לעשות.. שוב חותכים. לא חסרים כנראה אחרים שחושבים שישנה דרך אחרת שאולי תיראה במבט ראשון "מתונה" או "אנושית" יותר, מין "דרך ביניים" שכזו שאינה "שחור או לבן" - למשל לגלות בה פחות ופחות עניין עד שהיא תבין בעצמה שזה לא הולך, או גרוע מזה - להפעיל עליה מניפולציות כדי שתישאר "ידידה" לאורך זמן ארוך עד כמה שניתן (ברור שבסופו של דבר היא תבין שאין סיכוי, תוותר ותלך לדרכה, אבל אם אפשר ליהנות קצת עד אז - למה לא..?). המצב האחרון עלול לקרות, לדעתי, בעיקר אם באמת צריכים משהו ובעצם כשקיימת תלות באותו "צד שני", אך לא אוהבים אותו - לי זה פשוט לא קרה מעולם! ואני לא חושב שאנשים תלותיים נמצאים ב"סיכון יתר" למצוא את עצמם בצד המנצל של המתרס. אני מכיר מקרוב אנשים תלותיים בהרבה ממני (וגם אני לאו דווקא מקגיוור), שאף לא אחד מהם הכניס את עצמו לסיטואציה מהסוג הזה. מה שבטוח, אי אפשר לנהוג כך מבלי להיות אנוכי *להחריד*. ואני בפירוש יודע שלא "כולם" כאלה. מי שנוהג כך הוא כזה. מי שלא - כנראה שלא. אלא אם ייפול במבחן מסוג אחר. כל דרך "ביניים" כזו שאינה לכאן או לכאן, תוציא את שני הצדדים בסופו של דבר הרבה יותר גרוע. לכן, בשונה מהרבה נושאים אחרים, אני מאמין שכאן יש בעיקר שחור ולבן, עם מעט מאד גווני אפור.