תחזית

מאז שחרב בית המקדש ...

חז"ל אמרו שמאז שחרב בית המקדש ניתנה הנבואה לשוטים. להבין בנדלן זה עדין לא אומר להיות נביא ולחזות את העתיד!!! מרבית תחזיות המומחים לכלכלה ונדלן בשנים האחרונות התבדו והתחזית שלך טובה בדיוק כמו שלהם. איך אפשר לצפות עת העתיד בהתבסס על התחזיות שנתת כשאתה כותב דברים כה מעורפלים כמו ייתכנו ... אפשרויות ... אמורה ... עלולה: בטחונית: ייתכנו עדיין פיגועים. מדינית: פתיחת אפשרויות מדיניות חדשות. כלכלית: אמורה לשפר את מאזני החברות. מגיפת הסארס עלולה לפגוע. אגב, למקבלי ההחלטות בחברות הנדלן אין שום השפעה על מצבו העתידי של השוק. אם לנהל פורום יכול כל אחד אז בוא נראה אותך תורם לפורום ולא מברבר סתם - תשובות מהותית תקבל לשאלות מהותיות ולא לספקולציות.

usafun

Member
שמע,

אני בהחלט מסכים ש"הנבואה ניתנה לשוטים" אבל בהחלט לא ביקשתי ממך להשתטות... ה"נבואות" שלי הן פשוט ציטוטים נבחרים מעיתוני השבוע (בניסוח קצת שונה) של מיטב העיתונאים בארץ. אבל אני מניח שכל העיתונאים הללו שוטים, וש"מעריב", "הארץ", "גלובס" וכד' הם סוג של עלוני מידע שוליים... אולי תוכל לשתף את עמך לפחות בתחושות הבטן שלך? אני אקבל בהכנעה כל מילה (אפילו אם לא תתאים לציפיות שלי).., העיקר - שתף אותנו בידע, תן לנו כיוון! איך אמרו הגששים: "פינטו, אתה בטח יודע, אתה הלא טייח"... מקובל עליי אפילו אם תגיד שאתה מעדיף לשמור את דעותיך עמך, אבל בטוח שיש לך איזושהי דעה, הלא כן?

usafun

Member
תחזית

אבקש מחברי הפורום תחזית לגבי שוק הנדלן לשנה הקרובה (12 חודשים קדימה).

שמעתי ... וזאת דעתי ...

הציטוטים שבחרת אינם תחזיות אלא הגיגים של מיטב(?) העיתונאים בארץ אשר נועדו למלא את מכסת המקום שמוקצב להם מבלי לומר משהוא מחייב (על פרנסתם). בשבילי תחזית כלכלית זה משהוא שמאפשר לאנשים לפעול על פיה. הפעילות בשוק הנדל"ן נגזרת מהמצב הכלכלי במשק ... והוא לא ברור לי בכלל. מי היה מאמין לפני 3 חודשים שהדולר ירד בתחלת מאי ב-8%, לשער נמוך מ-4.5 (ב-04/02/2003 הוא היה 4.872)? בגלל שאתה כל כך רוצה תחזית, גם בתנאי האי ודאות הקיימים, אז תחושות הבטן שלי ל-12 החודשים הבאים, בהנחה שלא יהיו הפתעות מדיניות ו/או כלכליות, הן שהמצב ישאר כמו היום. באם נראה שיפור כלכלי אז יתכן ויהיה גידול במספר העסקות במגורים עם יציבות במחירים הדולריים. בכל מקרה לא נזכה לשינוי מגמה קיצוני ולעליות מחירים משמעותיות.

כתבת ש ...

"אני אקבל בהכנעה כל מילה (אפילו אם לא תתאים לציפיות שלי)" ... אז: 1) בוא ספר לנו מה הן הציפיות שלך. 2) "כל תחזית היא בסיס לשינויים" - אל תבנה יותר מידי על תחזיות כאלו!

קודם תיתן לנו ...

תחזית לגבי המצב הבטחוני, המדיני והכלכלי לשנה קרובה

למעלה