תחזית שלגים 12.01.2014

talniv75

New member
תחזית שלגים 12.01.2014

לאחר תקופה אינטנסיבית במיוחד בה נמנע מאיתנו לפרסם ב"שרות לגולש" תחזית שלגים אנחנו חוזרים בתחזית ראשונה לשנת 2014.
חודש ינואר התאפיין בתקופה יחסית ארוכה ללא משקעים משמעותיים באלפים הצפוניים וטמפרטורות יחסית גבוהות (תופעת מזג אוויר הנקראת בשפה המקצועית Föhn) לכל אורך קשת האלפים הצפון מזרחית וצפון מערבית כיסוי השלג הוא נמוך יותר מהממוצע הרב שנתי הרגיל לעונה וכרגע לא נראה שינוי משמעותי באופק. האלפים הדרומיים לעומת זאת מהדולומיטים ועד האלפים הדרום מערביים בצרפת, קיבלו כמויות גדולות מאוד של שלג, לעיתים עד 40 ס"מ ביום, והם מושלגים הרבה מעבר לממוצע השנתי לעונה. במהלך שבוע הבא מגיעות חזיתות נוספות לאזור האלפיני. מערכות מזג אוויר אלו יורידו משקעים נוספים בעיקר באלפים הדרומיים עם דגש על אזור טסין-ברנינה-אורטלר/אדאמלו והדולומיטים. שם ירדו במהלך הימים ג'-ה' עד 50 ס"מ שלג נוספים

לתחזית המלאה:
w.harim-mountains.com/service_harim_mountains_hebrew

ותמונה מהדולומיטים לפני 5 ימים

natyh

New member
הפירינאים מפוצצים בשלג

שלשום התקימה בפורטו פויומורוס תחרות סנואקייט אוף פיסט , בהשתתפות חאווי מצו הנציג שלנו ,
פואטו פויומורוס זו צרפת שלוש שעות נסיעה מברסה שעתיים מחירונה מזרחית לאנדורה.

בקירה מפוצצת בשלג , פורמיגאל פיקוס דה אירופה ובורגוס יקבלו את המנה שלהם עכשיו .
ליורשליים ראו תחזית נפרדת ...

slooky1

New member
שאלה

אני מבין שאתה מבין בתור חזאי או מה שזה לא יהיה אבל לפני הכתבה אתה מבין..
נוסע ב 8.2 צפויות סופות בתחילת פברואר? למרות שזה עוד חודש ואני ידע שזה מלא זמן עדיין אני מפחד ומקווה לדאמפ ענקי של שלג עד אז.
מה אתה חושב?

talniv75

New member
לאן אתה נוסע?

ברור שיכול עוד להיות (ואני מקווה מאד שיהיה) עוד דאמפ ענקי במהלך החודש וחצי הקרובים...אבל פה בדיוק העניין- אין שום סיכוי ואני מדגיש- שום סיכוי, לדעת עכשיו מה יקרה בתחילת פברואר- אין גם שום סיכוי לדעת עכשיו מה יקרה עוד שבוע וחצי...כל תחזית מעבר ל 5 ימים קדימה היא משהו מאד לא אמין. אל תפחד, תנשום, יכול מאוד להיות שיהיה אפילו יותר מבסדר. ואם אתה ממש מפחד, תזמין מקום שנה הבאה ב"פאודר האנטר" אז תרוויח תנאים כאלה כמו בתמונה.
בקיצור- אם איכות השלג היא מה שחשוב לך באמת אז כנראה שדיל מוקדם לאתר המקבע אותך בחבילת "הכל כלול" זה לא בשבילך...ותחשבו על זה
http://www.harim-mountains.com/winter_activities_powder_hunter_hebrew

natyh

New member
בהחלט מענינת ההצהרה הזו

כלומר אתה מגדיר את מחקר ה NAO והקישור לאוזון הנפלט מחקר שהוכיח בסביבות 80 אחוז ל 14 יום קדימה כמחקר של רופאי אליל ?
והשאלה טל על סמך מה אתה חושב שיש לך מספיק ידע לצאת בהצהרה הזו ?

BanditXX

New member
אותי כבר שכנעת...

בהרצאה שלך בסקי פס.
בינתיים לשנה הזו נרשמתי לשלשה ימי אופ-פיסט עם מדריך הרים אוסטרי בסט אנטון.
מקווה שמצב השלג יהיה טוב.

למעלה