תחזית קודרת, האלוף (במיל.) יצחק בריק

Harrington

Well-known member
מנהל
הקונספציה אחראית ל-''הכול כלול''.(תקרא לעומק את המאמר)
איזה מאמר?
הקונספציה בהחלט אחראית לחלק גדול מהבעיה.
ומי היה שותף לקונספציה?!
(כמעט) כל הפיקוד הבכיר של כל זרועות הבטחון, מזה עשרות שנים אחורה. איתו ובעקבותיו רוב ההנהגה הפוליטית מדינית של המדינה גם זאת, עשרות שנים אחורה.

palmony1951

Well-known member
איזה מאמר?
המאמר הפותח של השרשור.
הקונספציה בהחלט אחראית לחלק גדול מהבעיה.

(כמעט) כל הפיקוד הבכיר של כל זרועות הבטחון, מזה עשרות שנים אחורה. איתו ובעקבותיו רוב ההנהגה הפוליטית מדינית של המדינה גם זאת, עשרות שנים אחורה.
ברוב השנים האחרונות שלט הימין, בגין נבחר ב-1977-זה 46 שנה, ורק בהפסקות קצרות שלט הצד השני. כיום לא נשאר כמעט כלום מהעבודה/מרץ. אז מי בשלטון האזרחי אשם בקונספציה?!

Harrington

Well-known member
מנהל
המאמר הפותח של השרשור.
אשקול.
ברוב השנים האחרונות שלט הימין, בגין נבחר ב-1977-זה 46 שנה, ורק בהפסקות קצרות שלט הצד השני. כיום לא נשאר כמעט כלום מהעבודה/מרץ.
אוקיי, אז תאשים את הימין. מה הקשר לנושא הדיון שלנו? לא עסקתי לא בשמאל ולא בימין. דיברנו על הקונספציה. לא שאני מסכים איתך שהימין שלט בעיקר בשנים המדוברות. לטעמי הבעיה התחילה דווקא בממשלת השמאל של רבין. אבל זה כלל לא משנה לטענתי למעלה.
אז מי בשלטון האזרחי אשם בקונספציה?!
בדיוק מי שאמרתי גם למעלה, רוב ההנהגה, גם אם הלכה אחרי הפיקוד הבכיר של זרועות הבטחון בעניין הזה, מזה עשרות שנים. דעתי לא השתנתה (וגם לא תשתנה) רק בגלל שמתחשק לך להפנות אצבע מאשימה כלפי הימין יקירי :).

palmony1951

Well-known member
לטעמי הבעיה התחילה דווקא בממשלת השמאל של רבין.
..והמשיכה עד ממשלת הימין מלא מלאאאאאאאאאאא.
מזכיר לי בדיחה:
גרוזיני מחזיק/קורא עיתון הפוך, שואלים אותו למה?! אומר: ככה קיבלתי אותו :ROFLMAO:

Harrington

Well-known member
מנהל
..והמשיכה עד ממשלת הימין מלא מלאאאאאאאאאאא.
מזכיר לי בדיחה:
גרוזיני מחזיק/קורא עיתון הפוך, שואלים אותו למה?! אומר: ככה קיבלתי אותו :ROFLMAO:
אמרתי כבר, אין לי שום בעיה אם חשוב לך להאשים את הימין. מבחינתי זה כלל לא הנושא.

ai27

Well-known member
ב-7.10 הוא היה נמוך/כמעט אפסי בעוטף/גבול עזה
עקב קבלת החלטות לקוייה.
אבל גם לא היו פריסה ותמרון לתיקון הבעיה, ואיפשרו לפולשים לקחת מאות שבויים לעזה - שזה חמור בהרבה.

ומעט אחרי זה הסתבר - שבכלל לא היו תוכניות באמ"צ - מה עושים בתרחיש זה
ולכן לא התאמנו לתרחיש הדי-צפוי של פלישה מעזה ומלחמה עם עזה.

האלוף בריק התריע על מספר כשלים מערכתיים,
ועל כך שעקב סירוב מוחלט של הקצונה להקשיב לדרג השטח, הגורם היחיד שמודע לבעיות הקשות - זה נציבות הקבילות

The Real Big Joe

Well-known member
עקב קבלת החלטות לקוייה.
אבל גם לא היו פריסה ותמרון לתיקון הבעיה, ואיפשרו לפולשים לקחת מאות שבויים לעזה - שזה חמור בהרבה.

ומעט אחרי זה הסתבר - שבכלל לא היו תוכניות באמ"צ - מה עושים בתרחיש זה
ולכן לא התאמנו לתרחיש הדי-צפוי של פלישה מעזה ומלחמה עם עזה.

האלוף בריק התריע על מספר כשלים מערכתיים,
ועל כך שעקב סירוב מוחלט של הקצונה להקשיב לדרג השטח, הגורם היחיד שמודע לבעיות הקשות - זה נציבות הקבילות
חרטבונא מוחלטת. נציבות הקבילות לא שומעת על בעיות טקטיות ואסטרטגיות צבאיות. היא עוסקת בקבילות אישיות על עוולות לחיילים.

למעלה