תחזית עד לסוף יולי עם ניסיון שלי להסביר
זאת פעם ראשונה שאני מנסה לתת תחזית ארוכת טווח לקיץ. אני
אשמח להערות תורמות
ממי שיכול להוסיף או לתקן אותי. DMI (דיפול בין מערב למזרח האוקינוס ההודי): כרגע ערך הדיפול הוא חיובי - כלומר מערב אוקינוס הודי חם יותר ומזרח חם פחות. זה מחליש את המונסון ההודי, מחליש את זרם הסילון שנע ממזרח אל תוך אפריקה, ומחליש את הרמה הסובטרופית. עפ"י NOAA/CFS הדיפול צפוי להיות חיובי חלש ביולי. AMO: אחרי פברואר-אפריל בהם ה AMO היה מעל 0.35 חלה ירידה במאי ל 0.26. ה AMO ליוני עדיין לא פורסם, אבל מי שעקב ראה שביוני הייתה חדירה של אוויר ארקטי לצפ-מזרח האטלנטי וממפת אנומליית טמפ' פני הים נראה ש ה AMO שיפורסם ליוני יהיה נמוך עוד יותר. תחזית CFS/NOAA ליולי היא ל AMO חיובי חלש. NAO: התחזית לשבועיים הקרובים היא ל NAO ניטרלי לאחר מכן אי אפשר לדעת, אבל AMO כמו שצפוי הוא קורלטיבי ל NAO ניטרלי/חיובי התוצאה הצפויה של ערכי המדדים האלה: לפי דעתי הרמה הסובטרופית תהיה חלשה מהממוצע לתקופה, עם MSLP נמוך מהממוצע לתקופה בישראל. הים התיכון לא יהיה חם מהרגיל, מה שיתרום לעצמת הבריזה בצהריים. ולכן בסך הכל בחלק השני של יוני ובחודש יולי, בממוצע, אני צופה טמפ' מקסימום מעט נמוכות מהממוצע לעונה (0.5 מעלה פחות לפחות). בירושלים יש סיכוי טוב שהטמפ' הממוצעת תהיה נמוכה עוד יותר בגלל שיהיו פחות ימים בהם שכבת האינברסיה תהיה נמוכה מגובה העיר, אבל במקביל הלחות הממוצעת לכל התקופה תהיה גבוהה מהממוצע, מאותה סיבה. תחזית הטמפ' של CFS/NOAA ליולי תומכת בתחזית שלי.
זאת פעם ראשונה שאני מנסה לתת תחזית ארוכת טווח לקיץ. אני