תחזית סתווית - אפשרות לגשם

ערן ח11

New member
תחזית סתווית - אפשרות לגשם../images/Emo41.gif

מז"א סתווי צפוי בימים הבאים. הערב והלילה - ייעשה מעונן חלקית, אובך הרו הקל צפוי להתפזר בהדרגה. הרוח צפונית מערבית עד דרומית מערבית מתונה ותורגש התקררות בעיקר בהרים. לעת בוקר ייתכנו טפטופים מקומיים בעיקר בגליל ובחוף הצפוני והמרכזי. מחר - מעונן חלקית, ירידה קלה של הטמפ' בהרים. רוח דרומית מערבית עד צפונית מערבית מתונה. בבוקר ייתכנו טפטופים קלים ומקומיים בעיקר בצפון ובחוף המרכזי. הים גלי ולפרקים גבה גלים עד 1.2 מ'. יום שישי - נאה ולפרקים מעונן חלקית. בבוקר ייתכנו טפטופים מקומיים בצפון הארץ ובחוף. הרוח צפונית מערבית עד דרומית מערבית מתונה והים גלי עד 1.2 מ'. שבת - מעונן חלקית. במשך היום תורגש התקררות נוספת במיוחד בהרים. ייעשה קריר מהרגיל. רוח דרומית מערבית עד מערבית מתונה ולפרקים ערה. בבוקר ייתכנו טפטופים. בערב ובלילה יתרבו העננים ויש אפשרות לגשמים קלים ומקומיים בצפון הארץ ובמרכזה. הים גלי עד 1.3 מ'. יום ראשון - מעונן חלקית וקריר מהרגיל במיוחד בהרים. בבוקר אפשרות לגשמים מקומיים קלים - בינוניים בצפון הארץ ובמרכזה. הים גלי ולפרקים גבה גלים עד 1.4 מ'. רוח דרומית מערבית עד צפונית מערבית מתונה וזמנית ערה. יום שני - מעונן חלקית עד נאה. לעת בוקר עדיין ייתכן טפטוף בצפון ובחוף. תיתכן עליה קלה של הטמפ', אך עדיין קריר יחסית בעיקר בהרים. יום שלישי - מעונן חלקית עד בהיר. רוח צפונית מערבית. עליה קלה של הטמפ'. תסקיר סינופטי - אפיק רום מתעמק מרוסיה לדרום טורקיה ויגרום להתקררות ולהתגברות העננות באזורנו. שולי חזית קרה עשויים לעבור את חופי הארץ לעת בוקר, וקו עננות משמעותי יותר עשוי להתפתח בין שבת בערב לראשון לפנה"צ. ערן

ShayAmar

New member
אני ממש נהנה לקרוא את התחזית שלך...

שלום, שמי שי, אני צופה קבוע בפורום, למרות שלא כותב בו כמעט. אני מטיס טיסנים ומסוקים בסופי שבוע בעיקר, כך שמאוד חשוב להתעדכן בתנאי מזג האוויר. אני מאוד נהנה לקרוא את התחזיות שלך. אם מותר לי לשאול, מדוע אין אתה מציין טמפרטורות במסגרת התחזית שלך. לפחות במספר מקומות מרכזיים בארץ. דרך אגב, אני מטיס לרב בראשון לציון, אני גר באיזור נתניה. אתם מוזמנים למנחת הטיסנים בראשון לציון. יש טריבונות לאורחים.

לא נראה לי שיש מצב לטפטוף היום.

לא בשעות הקרובות, לפחות. רכס רום זוועתי לא מאפשר לאפיק להתעמק אלינו, והתנאי הזה יהיה הכרחי וישחק תפקיד מרכזי היום. עננות מפותחת יותר כן תהיה, אבל טפטופים.. אני בספק.

termometer

New member
מהיר ולא מספיק לחשוב לפני שהוא כותב

בעצם אפשר להגיד שבמילים אחרות אישרתי את הדברים שלך

ערן ח11

New member
עידכון התחזית - התמתנות מאתמול../images/Emo41.gif

תקוותיי והערכותיי מאתמול היו מעט מוגזמות. המודלים התמתנו. הערב והלילה - מעונן חלקית וקריר בהרים. רוח מערבית / צפונית מערבית מתונה. מחר - מעונן חלקית ולפרקים נאה. בשעות הבוקר המוקדמות ייתכן טפטוף קל מקומי בגליל ובחוף הצפוני - מרכזי. רוח דרומית מערבית עד צפונית מערבית. טמפ' ללא שינוי ניכר. ים גלי עד 1.2 מ'. טמפ' מים 29 מ"צ. שבת - מעונן חלקית, קריר במקצת בהרים. בשעות הבוקר ובמהלך הלילה ייתכן טפטוף או גשם קל מקומי בצפון הארץ ובחוף המרכזי. רוח דרומית מערבית עד צפונית מערבית מתונה. ים גלי עד 1.3 מ'. טמפ' בהרים 26-25 מ"צ, בחוף ובשפלה סביב 28-29 מ"צ, בעמקי המזרח 35-37 מ"צ. יום ראשון - מעונן חלקית עד נאה לסרוגין. בבוקר ייתכן טפטוף או גשם קל מקומי בעיקר בצפון הארץ ובחוף. רוח דרומית מערבית עד צפונית מערבית מתונה. טמפ' רגילות לעונה. הים עדיין גלי עד 1 מ'. יום שני - מעונן חלקית עד נאה. עליה קלה של הטמפ' וירידה בלחות בעיקר בפנים הארץ ובהרים. הרוח בחוף צפונית מערבית מתונה ואחה"צ ערה. בפנים הארץ צפונית מערבית עד צפונית קלה עד מתונה. יום שלישי ורביעי - מעונן חלקית עד בהיר, עליה קלה נוספת של הטמפ' בפנים הארץ (כולל בהרים). רוח צפונית מערבית עד צפונית מתונה ובחוף משבים ערים אחה"צ. תסקיר סינופטי - אפיק רום מרוסיה לדרום טורקיה צפוי לגרום בסופ"ש להתקררות קלה בעיקר בהרים ולהתגברות עננות הבוקר והערב באזורנו. ערן

ערן ח11

New member
לצערי לא ממש, אלא יותר טפטופים

מאשר גשם, וגם הסיכוי לטפטוף הוא גבולי. אתמול זה נראה יותר מבטיח, היום המודלים פחות אופטימיים...נראה מה יראו מחר...

ערן ח11

New member
ראיתי - הפוטנציאל קיים אבל גבולי

מכיוון שמידת הציקלוניות בקרקע חלשה והלחות ברום מעל 800 מ"ב אינה רבה

DrunkGoat

New member
לפני שבועיים..

המצב היה יותר גרוע וירד לא מעט גשם (לפחות ברמה"ש), אבל אין כאן שום תחנה אז אני לא יודע כמה יצא.. (בסביבות ה-2 מ"מ להערכתי).

למעלה