תחזיות אוסקר - 26.10.2013

Top10Movies

New member
קצת הקדמת, לא?

הולכים להכריז על המועמדים רק באמצע ינואר...ויש לך שם סרטים שעוד לא יצאו אפילו.

ואני לא חושב שיהיו 10 סרטים לסרט הטוב ביותר אפילו שזה המקסימום.

חה, חובבן.

(בצחוק)

חזאי אוסקר בדרך כלל מתחילים לחזות לאוסקר הבא יום אחרי האוסקר הקודם. אני כבר עושה תחזיות מאז מרץ. ברור שתמיד יש שינויים, אבל באזזים אפשר לחזות הרבה זמן לפני. זה ממש סוג של מקצוע אינטרנטי.

Top10Movies

New member
וזה הסיבה שחזאים כאלה הם מושא ללעג

(לא אישי)

בהתחשב שהשנה סקורסזה יוצא כ 5 ימים לפני הסגירה. לא הייתי ממהר להכין רשימות.
מצד שני, מי ייתן לו אוסקר בכלל, הם התעלמו ממנו יפה מאוד 30 שנה.

יש לי איזה הרגשה ש "דיברנו מספיק" ייקח משהו..לא נראה לך?

לא, אין לו באזז.

לא היית אולי ממהר להכין כזאת רשימה, אבל שנה שעברה, למשל, כבר במרץ הצלחתי לחזות במדוייק 6 מתוך 9 הסרטים שבסופו של דבר היו מועמדים לפרס. וככה גם הרבה חבר'ה אחרים. "מושא ללעג" בתחת שלי. זה שסרט יוצא בעוד "הרבה" זמן לא משנה את העובדה שבאזז לאוסקר מתפתח חודשים רבים לפני היציאה. עצם העובדה שהוא בכלל יוצא בתאריך כזה היא סימן שהיוצרים שלו בטוחים שהוא בעל סיכוי להיות מועמד.

Top10Movies

New member
אפשר לחזות גם שנתיים קדימה

זה לא שקשה לראות איזה במאים הולכים להוציא איזה סרט...

לחזות את המועמדים זה יחסית קל, לעומת הזוכה. במיוחד כשאתה מכניס 10.
נכון, לעשות את זה מוקדם מאוד זה לא כל כך קל, כי הרוב פשוט מסתמך על הפסטיבלים השונים ועושה חישוב.

אז מאיפה אתה מביא את ה"באזז"? יוצא לך לשבת עם הרבה חברי אקדמיה על קפה בלוס אנג'לס?

זה לפי האינטרנט

זה לפי הקידומים, זה לפי מה שאנשים מדברים עליו. ברור שיש שכולם מדברים עליהם אך נופלים בין הכסאות, וסרטים שמגיעים בלי ששומעים עליהם קודם. אבל זה כל הכיף, לראות איך התחזיות משתנות לאורך הזמן. חזיונות אוסקר זה די תעשייה שלמה שלא אני המצאתי, אז תפסיק להעמיד פנים שאתה מבין בדברים שאתה לא מבין.
חוץ מזה, את הזוכה בכלל לא ניסיתי לחזות ולא התיימרתי. *זה* משהו שכן עושים רק בינואר.

אתה זה שהתחלת עם ההאשמות בזה

שאני "מגזים", "מקדים" ומתנהג כאילו הוא מבין תוך כדי שהוא אומר שהאוסקר התעלם מסקורסזה במשך 30 שנה - כשהוא דווקא כן קיבל אחד לפני סה"כ 6 שנים.

Top10Movies

New member
או שאתה ליצן או שאתה ילדון

איזה מהם?

סקורסזה קיבל אוסקר ניחומים לפני 6 שנים (כאילו לא ידעתי) על אחד הסרטים הזניחים ביותר שלו. הוא קיבל אותו על ההתעלמות שהייתה כל השנים.
מ 1976 כשיצא נהג מונית ועד השתולים ב 2006 עברו בדיוק 30 שנה שבהם הוא לא קיבל את פרס הבמאי למרות המון הזדמנויות ומועמדויות וסרטים מוצלחים ומפורסמים.
ואז הוא קיבל אוסקר על השתולים, סרט שהוא עיבוד לסרט סיני!
עכשיו אני יודע שאתה לא מבין כלום. תודה שהבהרת.

ידעתי את כל זה.

לא הבנתי פשוט את מה שכתבת. מצטער.

והיי, אני לפחות לא קיללתי.
(לא, חובבן זאת לא קללה. ילדון וליצן זה כן)

חוץ מזה שרוב העולם בניגוד אליך

חושב ש"השתולים" הוא סרט מעולה ולגמרי בין הטובים של הבחור.

Top10Movies

New member
אני דווקא אוהב את השתולים

אבל אוהב יותר את היצירות האחרות שלו, שלדעתי הרבה יותר עמוקות ויפות.

לו הייתי במקומו הייתי נעלב...

ערן1987

New member
אממ, סקורסזה זכה באוסקר ב-07'

על "השתולים", שגם זכה באוסקר לסרט הטוב ביותר

למעלה