תחזוקת מנשא מים(שלוקר)

eliortomer

New member
תחזוקת מנשא מים(שלוקר)

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים!

רכשתי שלוקר(מנשא מים של חברת שורש) ואין לי מושג איך לתחזק אותו מבחינת יבוש(לייבש) ומבחינת ניקוי וחיטוי, אשמח לקבל עצות מאנשים שמבינים.... אני מאוד פוחד מהעניין של העובש ובקטריות וריחות.....
 

zammy

New member
אז ככה

שטוף אותו מבפנים אחרי סיבון קל, את הצינורית נקה בחוטר מיוחד של החברה שניתן לקנות.
אחרי שניקית שים אותו בפריזר, שטוח.
 

eliortomer

New member
יש סיכוי שהשקית תיקרע?

קראתי שחלק אומרים לשים את השקית בפריזר עם מים וחלק בלי מים, שמעתי טענה שזה בגלל שיש סיכןי שבמצב שאני ישים מים וישים במקפיא השקית תוכל להיקרע, האם טענה זאת נכונה?
 

sailor

New member
שקית מלאה לגמרי תתפוצץ בודאות במקפיא

אתה יכול לנסות עם שקית מהחנות, מלאה וקשורה, זה אותו דבר.
טיפות מים שנשארו יכולות לקפוא עם קצוות חדים ולחורר או לחתוך את השקית תחת לחץ. רצוי שהשקית תהיה יבשה לחלוטין, אבל אז אין צורך מיוחד לשים במקפיא.
 

zammy

New member
שקית שלוקר שלא תהיה בפריזר

תפתח מהר מאד ירוקת, לא יעזור כמה שתנקה. היא בנוייה כך שתמיד יש לה פינות חדות שאין גישה אליהן ושם תפתח הירוקת והסרחון.
שוטפים, מנעיירם, מיבשים כמה שיותר ולפריזר.
 

sailor

New member
ירוקת זה אצות

שמתפתחות רק באור. אם השקית במקום חשוך אין שום ירוקת.
כל השקיות שלי יובשו ואוכסנו במקום סגור שמטבעו גם אפל ולא העלו לא ירוקת ולא עובש.
אולי באזור החוף יש בעיה בגלל הלחות, גם קושי ליבש היטב את השקית וגם לשמור אותה יבשה, לי בב"ש אין בעיה כזו.
 

revavonet

New member
שמים בשקית חומץ עם כפית סודה לשתיה

לא נשאר שום עובש ואין ריח רע, ואין טעם סבוני (למי שמשתמש בסבון).
התסיסה מנקה את הרוב, וכמו שכולם המליצו, ריק ממים בפריזר.
 

sailor

New member
חומץ עם סודה תוססים

מוציאים מימן ולא נשארת כל פעילות.
כאמור, לפחות בב"ש, אכסון יבש מספיק, אין עובש ואין ריח.
 

revavonet

New member
התסיסה מנקה גם במקומות שלא מגיעים אליהם

ולא כולם גרים בבאר שבע....
 

sailor

New member
אסור לעשות את זה

זה גם פולט גזים רעילים וגם משאיר משקעי מלחים שיהרסו את השקית, גם אם לא רואים את המשקעים.
 

jeshu

New member
זו תגובת סתירה חומצה-בסיס לא תסיסה. תסיסה זה פירוק חומר אורגני בסביבה דלת חמצן ע"י כל מיני אורגניזמים.
 

sailor

New member
בלשון העם הסתירה שעושה בועות

נקראת תסיסה, אפילו במלונים כתוב תהליך של פרוק כימי המלוה בהפרשת גזים.
זאת מעבר לתסיסה חברתית למשל שהיא דמוי לפעילות סוערת כזו.
היות שזה לא פורום מדעי, השמוש בפרוש העממי המקובל לגיטימי.
 

jeshu

New member
כשאתה מדבר על ניקוי ותגובות כימיות שקשורות בו לא צריך להשתמש במונחים מושאלים כאלה ואחרים. אפשר להתייחס לעניין לגופו.

מזל שאני לא משתמש בשקי שתייה כאלה...
 

sailor

New member
אני בטוח שכשאתה עוסק במחקר זה חשוב מאד

אבל שפת היום יום אינה כפופה למדע ואינה תואמת אותו לעתים קרובות ועם זאת זה אמצעי תקשורת יעיל שאין לזלזל בו.
מי שקובע את המשמעות הם המשתמשים - דוברי השפה, ואין להם לרוב כל ענין במשמעות המדעית של מונחים שבשפת היום יום משמשים במובן אחר המקובל על כולם.
בירה לא נקראת "משקה תוסס", זה שם שמשמש רק למשקאות תעשיתיית מוגזים ולסודה. שמפניה נקראת שמפניה או יין תוסס שמשמש גם ליינות תוססים המופקים בתהליכים אחרים ולרוב יש להם שמות יחודיים בארץ היצור בהם משתמשים גם אצלנו, כמו למברוסקו (איכס) למשל.
אישית אני לא שותה משקאות תוססים למעט סודה לא יינות תוססים ממין כלשהו, אבל כן שותה בירה בהנאה.
 

sailor

New member
ואיך אתה קורא למשקה תוסס

שבס"ה דחסו לתוכו דו תחמוצת הפחמן? פעילות חידקים ודאי אין שם, אחרת הוא לא יהיה ראוי לשתיה.
 

jeshu

New member
בירה או בירה שחורה מכילות פד"ח כתוצאה מפעולת שמרים והן כן ראויות לשתייה (ובמקרה הזה זו אכן תסיסה). למשקאות כאלה אתה יכול לקרוא איך שבא לך, אני הפסקתי לשתות אותם ואני קורא להם "נזק לבריאות". ולא חסרות דשוגמאות לשמות שמביעים חוסר דיוק והבנה.
 
למעלה