אהלן,
תחזוקת שרת Exchange זה דבר מורכב, יש דברים שיש לבצע על בסיס יומי, על בסיס שבועי, על בסיס חודשי וכדומה.. לצערי הרב, אני בחור עצלן ואני לא הולך לרשום פה, אך אני מתחזק את שרתי הדואר שלי בארגון. וכמו כן אני חוסך לעצמי את הבושות ואת הביקורת הקשה מצד המומחים של הפורם, כי בוודאי אני לא עושה עבודה טובה

אני בכל אופן מציע לך להתחיל מלראות סרטוני של מיקרוסופט הקשורים לניהול ותחזוק שרת דואר (webcasts ) מדובר על סרטונים באורך של כ40-60 דקות אשר מעוברים על ידי מקצוענים בתחום בהחלט מומלץ, והכי חשוב זה בחינם. אני מציע לך להתחיל
מפה. מקור נוסף שהוא מאד מומלץ : Exchange 2003 training kit של microsoft press . מדובר על ספר שעוסק רק ב hands-on הרבה מעבדות הרבה תרגולים, מי שעובר על הספר ועושה את המעבדות שלו בהחלט מוכן למבחן של מיקרוסופט בניהול שרת דואר Exchange וכמו כן בהחלט מוכן בלנהל ולתחזק שרת כזה (מבחינתי, שוב כל אחד עם הדרישות שלו..

). מידע על הספר תוכלי למצוא בכתבות
הזאת. כמו כן, חשוב להדגיש שתחזוקה של שרת Exchange תלויה גם בתצורה שלו. שרת Exchange בודד בארגון המשרת צורכי ארגון פנימים מתחוזק אחרת משרת היושב בתצורת Cluster הנותן שרותי פנים אירגונים וגם מחוץ.. אני לא מקצוען בתחום, אבל בהחלט יש המון חבר'ה שזה ההתמחות שלהם ויכולים לתת מהנסיון שלהם בשרשור הזה. בברכה בעז.