תחושת תסכול

guysha21

New member
תחושת תסכול

אני רוצה לחלוק איתכם תחושה קשה שאני מסתובב איתה בזמן האחרון. ראשית כדי להסביר את עצמי טוב יותר רקע קצר עליי. אני גר בהרצליה בן 21 מגיע מבית שמאלני (אבא עבודה אמא פעילה ב-רץ ואחר כך במרצ וכל המשפחה המורחבת שלי עבודה ושמאלה). בתור אדם שגר בהרצליה ולמד במסגרות מסוימות מאד, רוב האנשים שאיתם הסתובבתי ענו גם הם על אותם קריטריונים. הדברים נעו על מי מנוחות, חייתי לי בחממה שלי מוקף באנשים שחושבים כמוני. בצבא התחלתי להרגיש לראשונה את השנאה התהומית כלפי כל מי שמיוצג כשמאלן ואף חמור מכך כבוחר מרצ (ואני עוד הייתי במודיעין). אבל לאחרונה התחלתי להרגיש משהו חדש. חברים מהסביבה הקרובה שלי ואף בני משפחה התחילו להתייחס למרצ בכזו שנאה שלא חשתי בה אף פעם. ואני עוד מדבר על אנשים שמתכוונים להצביע לעבודה בבחירות הקרובות. ע"פ הזלזול והתיעוב שבה הם דיברו על מרצ נראה שהם מוכנים להכריז על המפלגה ועל כל התומכים בה כבוגדים שצריך להקיא מתוך החברה הישראלית (כל אחד ודרכיו הוא) לא ברור לי איך בתוך שנתיים עברה דעת הקהל הישראלית כזאת סחיפה ימינה. שמעתי דעות של אנשים שלפני 3-5 שנים הייתי ממקם אותם באזור של מולדת שמכריזים על עצמם כתומכי עבודה. איזה עולם עצוב ומעוות. יש בעיה גדולה אם רובו של העם (סלחו לי על ההכללות אבל כך אני מרגיש) מבטל בצורה כל כך ברוטלית מפלגת שמאל מדינית וחברתית (לצערי היא אחת המפלגות היחידות שאפשר למקם בשמאל החברתי) לא קיצונית באופן מיוחד (תקנו אותי אם אני טועה). השאלה היא מה ניתן לעשות כדי להפסיק את הסחיפה הזאת. אני יודע שאפשר להסתכל רחוק ולהגיד כשנצא מהשטחים... יהיה כך וכך וכן הלאה ואני מסכים שניתן להסתכל על זה כך, השאלה היא אם מה שנהרס עכשיו יהיה בר תיקון לאחר מכן. האם ניתן לחשוב על דרך ישירה ולא עוקפת להתמודד אם התופעה הזו? הפתרון היחידי שחשבתי עליו הוא להחליף את העם :((((((((

koby83

New member
הבעיה העיקרית של מרצ (לדעתי לפחות)

אפשר לסכם את כל הבעיה ב :"להחליף את העם:((((((" הייתי גם ממשיך ומוסיף לזה: בואו נהייה כולנו פלסטינים. הבעיה היא שברגע שיש הזדמנות ללקק לפלסטינים, תסלחו על הביטוי, כל העקרונות היפים של צדק, שיוויון, אחווה וחרות נעלמים להם, כאילו לא היו. ואם צריך תמיכה של ש"ס בשביל זה, אז לא יזיק לשמן את הבעיה עם מעט כסף לרשת החינוך החרדי. נראה שבמרצ מזדהים יותר מידיי עם הפלסטינים, עד כדיי וויתור על ת"א. במשא ומתן, או נסיגה חד צדדית. אולי חסרים אנשים במרצ שיאמרו בקול ברור : אנחנו ננהל משא ומן רציני, לא ניתן להם מתנות על טרור, נישמור על ביטחון ישראל בעצמנו ולא נסמוך על אחרים שיגנו עלינו. גם אם פירוש הדבר שלא נפנה ההתנחלויות רבות כמו שרצינו, אלא רק חלק, וגם אם הפלסטינים יאלצו לוותר על זכות שיבה, סמלית או לא. אני מכיר אנשים שהיו מצביעים מרצ אם היו רואים פחות תמיכה בפלסטינים ויותר בישראלים. כל הכבוד על החקיקה, אבל בהפגנה אתמול לפינוי מאחז היה מונף של של מרצ- זה משדר מסר של בואו נפנה את עצמנו מהארץ ויהייה שלום. שלום עליינו. שלום סופי ומוחלט.

מוזר שהסכם שלום משרת בעיניך את ../images/Emo5.gif

מוזר שהסכם שלום משרת בעיניך את האינטרסים של הפלשתינאים אבל לא של הציבור הישראלי. אני מאמינה כי חלק גדול מהעם שלי ושלך היה מייחל לעצמו הסכם שלום שיאפשר לו חיים של כבוד וביטחון. כדי שלא תחשוש לגורל תל אביב אסביר לך ולאחרים שלא מבינים כ"כ את עמדות מרצ לפתרון הסכסוך הישראלי- פלשתינאי והסכסוך הערבי- ישראלי ככלל- מרצ תומכת בהסכם שלום בו מדינת ישראל תשוב לגבולות 1967 ותקיים חיי שלום ושגשוג עם מדינות ערב. השיקול הביטחוני והשיקול הדמוגרפי הם שיכריעו בקביעת קווי הגבול המוסכמים. מרצ משוכנעת כי ניתן להגיע לפשרה הוגנת בשאלת גבולות הקבע אשר תבטיח את האינטרסים החיוניים של שני הצדדים ותצמצם ככל הניתן את מספרם של תושבי השטחים הפלסטינים שיוותרו בתחום ריבונותה של ישראל ואת מספרם של הישראלים שיוותרו בתחום ריבונותה של המדינה הפלשתינאית אין כל סיבה שנמשיך לחיות על חרבנו
תמורת החזקת שטחים שברור מעל לכל ספק כי אלו יוחזרו בסופו של תהליך. אני מניחה כי זה מסביר לך מדוע אנו תומכים בפינוי המאחזים. (בייחוד אלו שלא הוקמו באופן חוקי).

דוד ברק

New member
חבל על הזמן...

חבל לנו על הזמן, מאמצים ורצון טוב. הם אינם רוצים אותנו כאן.

koby83

New member
סה"כ

נראה שבמרצ מוכנים למסור הכל לפני משא ומתן. כלומר לבצע נסיגה חד צדדית מכל השטחים במשא ומתן. בשביל מה המשא ומתן? מה רע בתוכנית הנסיגה של מיצנע (בשביל תומכי מרצ)? אי אפשר לפנות את כל ההתנחלויות, מדובר בכמעט מיליון אנשים. אי אפשר לפנות את כולם ואסור לעזוב אותם לרחמי הרשות (הוצאות להורג הן עניין שבשיגרה ברשות, כמו גם לינצ´ים)

גם אם נחזור מיוזמתנו לגבולות 1967|!

גם אם נחזור מיוזמתנו לגבולות 1967 יוכלו הפלשתינאים מאוחר יותר לטעון כי הסכסוך מבחינתם טרם נפתר ולא נענו כל תביעותיהם מה שיחזיר אותנו לאותה הנקודה. מרצ
רואה צורך ליישב את הסכסוך על בסיס שטחים תמורת שלום תוך התדיינות עם הצד הפלשתינאי והסדרת הסכסוך סופית במסגרת הסכם שלום מוסדר. אולם אין למרצ
כל ספק, כי בנסיבות הנוכחיות קשה יהיה לשוב ולנהל מו"מ עם הרשות הפלשתינאית ללא השתתפותו של גורם שלישי. המתיחות והשנאה ביננו לבין הפלשתינאים גברה במהלך השנתיים האחרונות ונראה כי מחויבת התערבות בינלאומית, שתאלץ את הצדדים להסדיר את הסכסוך ביניהן באמצעים דיפלומטיים. מרצ
תומכת בכוח בינלאומי שיפריד בין הנצים ויסייע לשיקומה של הרשות לקראת כינונה. ההנחה היא כי התערבות בינלאומית תוך התדיינות שוטפת עם ישראל והרשות הפלשתינאית תניב הסכם אותו יאלצו שני הצדדים לקבל על עצמם. הסכם זה עשוי לשים קץ לסכסוך ארוך השנים ולכיבוש ויוביל להקמתה של מדינה פלשתינאית.

koby83

New member
הפלסטינים והאנטישמים

ישתפו פעולה נגדנו, ירצוו עוד ועוד יעלו עוד דרישות והאנטישמים יפייסו אותם ויתנו להם כל מה שיבקשו.

הרי זו היתה מטרתו של עראפת כאשר פתח

במרחץ דמים בעקבות הצעתו של ברק..... אכן הסכם כפוי הוא הסכם אשר הצדדים יאמצו אותו בשמחה ויקיפידו עליו - הסכם שישמר לעד ויראל? שתהיה עצמאית? מה פתאום?! שאחרים יקבעו לה! אכן כוח בינלאומי בשטחים ישמור מאד על ישראל.... כיצד בדיוק?! הוא יעשה חיפושים אחרי מעבדות? יעכב אמבולנסים במחסומים לבדוק אם מפגעים נמצאים עליהם? מה שברור הוא שכח כזה לא ימנע מהמחבלים פועלותיהם הוא כן ימנע מישראל להלחם בהם - הרי לא תצפה שנילחם בהם בשטח בו נמצא כוח בינלאומי. יופי נחמה אכן פתרון מצוין - הוא מצוין רק לאלה שהוזים בחלומות נו... מרצ ל תומכת בנסיגה חד צדדית?! יופי של המצאה ולאור תובנתך בפתיח נשאר רק לתמוה מדוע זה תן למחבלים חבל ארץ במדינתך מהם יצאו לפגע בך מלחמתנו במחבלים בכל מקום תהיה קטנוניות לשמה אם לא נלחם בהם כשהם בתוכנו ולידינו

samc

New member
תתחילו לעבוד ב-מרצ- בהתנדבות!!!

הבעיה נראית לי: 1) במרצ לא היו פרימריס לכל החברים ולכן עוד לא הפעילו את כל חברי התנועה. מצנע כן הפעיל את חברי התנועה ןגם שרון כאשר התמודד מול ביבי-YAHOO 2) גם ב-מרצ יש מאבקים פנימיים אשר מבזבזים המון אנרגיה. 3) מרצ לא כל כך פתוחה למאוכזבי מפלגות אחרות. אני חזרתי ב-1999 ממפלגת העבודה ולא הרגשתי התלהבות לקראתי... 4) ולבסוף המבחן הקובע הוא מספר המתנדבים האמיתיים ביום הבחירות. ולכן תתחילו לעבוד ב-מרצ- בהתנדבות!!!

nonick2k2

New member
הבעיה הגדולה של עם ישראל היא

שאינם רוצים להיות "פריאים" כפי שאומרים - לכן הם רואים שמלחמת העצמאות של הפלסטיניים לא כמו מלחמת העצמאות של היהודים - ואני בעצמי לא רואה הבדל - אפילו בדרכי הפעולה. לכן הם אומרים שהם טרורסטים ולא על לוחמי חופש הרוצה לכבל עצמאות - ולא במעט בגלל עזרת הליכוד והימין הקיצוני - הם שחקו על הרגש הזה - הוא מכה בנו ואנחנו נותנים להם "פרס"? - וכפי שאמרתי, הם לא מעונינים בשלום לעולם או בהגנה אמיתית על חייהם, הם רוצים להכות בחזרה - לנקום, זה אנסטנקט שיש בכל אדם, ולנפח אותו כל מאוד - וזאת הסיבה להסחף ימינה - כאשר האנסטנקט הזה לא מנופח, השכל עובד ומדבר על שלום אמיתי לעד, הם יחזרו שמאלה.

koby83

New member
לוחם חופש

לא מתפוצץ בתוך אוטובוס מלא אנשים כדיי להגיע ל72 בתולות. לוחם חופש יעדיף לחיות. כמו רוב לוחמי החופש היהודים טרם קום המדינה. רוב הטרוריסטים הפלסטינים רוצים להרוג אותנו ולקבל 72 בתולות ככה בתור בונוס. לוחם חופש לא מסית לאנטישמיות ולרצח כל היהודים בכל מקום. לוחם חופש לא לוקח כספים המיועדים לתרופות ואוכל וקונה בהם נשק. לוחם חופש לא מסכל שיחות שלום בעזרת פיגועים. לוחם חופש לא תומך בדיקטטורים שמאיימים על העולם עם נשק כימי ביולוגי וגרעיני. לוחם חופש לא עושה חג מפיגעי טרור דוגמת ה 11 בספטמבר. כשבן גוריון ראה הזדמנות להקים מדינה על 17% מארץ ישראל, הוא הסכים, הפלסטינים התקיפו. עכשיו הם באותו מצב בו היה בן גוריון, מציעים להם יותר מ17 אחוז מארץ ישראל, אבל הם רוצים הכל והם מוכנים למות ולהרוג אותנו בשביל להשיג הכל או כלום. לוחם חופש יעדיף לחיות, לא להתפוצץ בפיגועים.

הוא יכול לראות את עצמו לוחם חופש

זה שהיעד לרציחות רואה בו לוחם חופש ולכן מצדיק םעולתיו - זאת הבעיה הגדולה

הליכוד עלה לשלטון לראשונה ב73

פעולות הטרור נקראו כך עוד מ48 - אז הליכוז בכלל היה "מוקצה" אז מהיכן הטענה המוזרה שפעכולות הטרור נקראות כאלו בגלל הליכוד? אתה מצדיק פעולות אלו נגד המדינה?

nonick2k2

New member
לא.

אני לא מצדיק את מה שהם עושים. הריגת אזרחים הוא לא הפתרון. הם חייבים להפסיק את זה ולהביא לחידוש את המשא והמתן - אבל אני גם כן לא אוהב שהליכוד שם תנאים ללא כל סיבה - פעם חודש ללא פיגועים ופעם רפורמה ופעם חייבית להחליף את המנהיג וכו... אם הם כן רצו שלום - שיעשו מה מצנע אומר - 100% פעולות בשטחים לסילוק הפיגועים - ו 100% מאמצים להבאת שלום - במשא ומתן. חייבים לדבר.

Deathatred

New member
זו הבעיה

הפלשתינים לא מוכנים להתפשר ולא מוכנים לוותר על מינימום של 100% מאמצים להגברת הטרור.

אתה טענת

***לכן הם אומרים שהם טרורסטים ולא על לוחמי חופש הרוצה לכבל עצמאות - ולא במעט בגלל עזרת הליכוד והימין הקיצוני - הם שחקו על הרגש הזה - הוא מכה בנו ואנחנו *** מה לעשות הטרור נקרא כך עוד הרבה לפני היות הימין בשלטון?! כך שזה מעט אוילי להאשים אותו בכך..... ראשית צריך שהצד השני ירצה - והוא הוכיח שהוא לא רוצה אתה חושב שאתה יכול לכפות על מישהי להתחתן איתך? או ממישהו לקנות דירתך במחיר שנראה לך אבל לחלוטין לו לא?! לכן אם הנך באמת רוצה שלום הרי שעליך להכריז שהשטחים שלנו הם - שיבנו שאין ה ברור שיקבלו אותם שיראו בקבלתם השג ולכן גם מוכנים להסתפק בו בינתים הרחקנו את הסיכוי לכך לעשרות שנים נוספות

למעלה