תחושת ריקנות

אני מגיל 22 מחפש רק אהבה זוגית יציבה

וכיום אני באחת כזאת גם בגיל 26 (גיל שבו אמורים לקרוע את העיר ולהשתולל כמה שיותר לפי "התפיסה הרווחת"). זה הכל עניין של בחירה ושאיפה.

מאחל לך שתמצא אחת כזאת במהרה. וכשזה יגיע- שאלות כמו אלו יהפכו מיותרות לחלוטין.

כל הכבוד חולפי. לי היו שני בני זוג בחיי:

הראשון היה כשהייתי בן 24 , הזוגיות נמשכה שנתיים עד שנאלצתי לעזוב את הארץ.
את השני פגשתי כשהייתי בן 26, והזוגיות נמשכת כבר 34 שנים

אני מאמין שכן, אבל לא כולם

לעניות דעתי, אני מאמין שכן. עם זאת ברור שלא כולם זכו לפגוש את האחד שמשלים אותם ולא כולם מסוגלים רגשית להתאהב.
יש כאלה שמבחינה רגשית יכולים למצוא בן אדם בו יתאהבו ואיתו ירצו לבלות את חייהם , אבל פשוט לא מצאו. לכשיגיע האחד, הם יהיו מסופקים כל חייהם.
ויש כאלה שגם אם האדם המושלם יעמוד מולם, הם לא יתאהבו באמת ומקסימום יחוו רגשות אחרים שאינם אהבה (תאווה, כיבוש וכד').
אני מניח שכמוני, רוב האנשים צריכים למצוא בבן זוגם יופי ואופי (משיכה ועניין). קשה לי להאמין שחיים בזוגיות כל כך הרבה שנים ללא אהבה באמת. משיכה ללא אהבה, לא תחזיק הרבה זמן.
כיצורים חברתיים אך בעלי רצונות משלנו, גם במערכת זוגית יהיו וויכוחים ולא תמיד תהיה הסכמה. נראה לי שרק כשיש אהבה, יהיה וויתור הדדי ולאורך זמן .
מצד שני, יכול להיות שאני טועה לגמרי בהנחות היסוד שלי ואולי בכל זאת קיים:"אולי הם כבר יודעים שטוב מזה לא ימצאו ופשוט נמאס להם מהסטוצים והבינו שצריך קביעות בחיים?"

ommerl

New member
סטרייטים

סטרייטים גם חווים את הקשיים האלה, במיוחד בתחילת קשר.

יש שלושה מגנונים מוחיים של "אהבה"- אחד יכל לפעול עבור מספר רב של פרטנרים בו זמנית והוא מופעל בעיקר בתחילת קשר וגורם בעיקר למשיכה מינית.

השני פועל עבור מספר מצומצם יותר של פרטנרים בו זמנית וגורם יותר לאינטימיות.

השלישי יכל לפעול עבור פרטנר אחד או שניים בו זמנית ומביא למחויבות בקשר.

אין מנגנון שונה לסטרייטים ולהומואים.

מבחינת הפרשנות של כל זה:
בתחילת הקשר המנגנון הראשון מופעל יותר. ככל שיעבור הזמן המנגנון השני יכווין יותר את הקשר ואחר כך יפעל המנגנון השלישי.

כמו בכל זוג- בכל שלב יכל להשתבש הקשר, אבל ככל שעובר הזמן, השפעת המנגנון הראשון הולכת ופוחתת ואחר כך השפעת המנגנון השני הולכת ופוחתת- כך יוצא שהשפעת רגשות לאנשים אחרים הולכת ופוחתת.

בדרך כלל זוגות וותיקים שנפרדים נפרדים בגלל בעיות בתוך הזוגיות ולא בגלל בעיות שמשפיעות על הזוגיות מבחוץ.
פרט לחולשה אחת של המנגנון- כפי שאמרתי, המנגנון השלישי יכל לפעול בו זמנית עבור פרטנר אחד או שניים. בתרבותנו זה נקרא "מאהבת" או "מאהב" וזה לא מקובל לכן זה גם יכל להביא לסיום קשר וזו הרי השפעה של אדם שלישי על הקשר.

למעלה