תחושת פספוס בחיים

תחושת פספוס בחיים

שלום אני גבר בן 34 נשוי+ילדה מקסימה בת 3.העניין הוא כזה אני ואשתי סובלים מחרדה חברתית [אגב אני גם סובל מבעיית קשב וריכוז] שמשפיעה על כל תחומי החיים כגון עבודה,מפגשים חברתיים וכו. מאז שאנחנו ביחד אנחנו מאד תומכים אחד בשני מה שמאד מקל על הקשיים האלו. כל ההתנהלות שלנו והחוסר בטחון נתפשים בצורה מוזרה על ידי אנשים,אך במקביל יש לנו איזה שהם יכולות ליצור אהדה אצל אנשים,מה שגרם לכך שיש לנו מספר מצומצם של קשרים חברתיים.עניין שמטריד אותי מאד הוא בעיקר העניין התעסוקתי,כשנה אחרי השחרור מהצבא ניסיתי ללמוד חשבונאות במכללה,אך למרות כל המאמצים והמוטיבציה נשרתי מהלימודים והלכתי ללמוד הנהלת חשבונות סוג 1+2,היום אני עובד כפקיד במשרד,ועוסק גם כמנהל חשבונות ומרוויח קצת יותר מהמינימום.העניין הוא שמאד מתסכל אותי חוסר ההצלחה הזאת בחיים למרות כל המוטיבציה והמאמצים,יש לציין שמצבי הכלכלי יותר טוב מהממוצע, יש לי דירה ללא משכנתא בעיקר בזכות ההורים שלי שמצבם הכלכלי טוב מאד.מה שמתסכל אותי זה שאני מרגיש שלא הגעתי כמעט לכלום בעצמי ויותר נתמך,תחושת האשמה עצמית בזה גדולה ומתסכלת מאד.אני מדמה את המצב שהייתי בו אם לא הייתה לי את העזרה מהוריי,מה שהיה קורה זה שלא הייתה לי דירה משלי,הייתי משלם שכירות וחי מהיד לפה,מרגיש כמו אוכל חינם.אנשים לא מבינים כל כך את האשמה העצמית ואומרים לי דברים כמו ''הלוואי הייתי במצב שלך,אתה לא צריך להיות מתוסכל אתה צריך להיות שמח'' וכו.

HH husa

New member
אז הבעיה היא רק אשמה על שאתה נתמך ?

השאלה איזו הצלחה אתה מחפש , או שהבעיה היא שזה נראה כנדבה ?

הם גם משיגים משהו שכתה חי טוב ומגדל נכדה וכו.

שאר המטרות בחיים בסדר ? רק עניין הכסף שתוריש לילדה ?

המצב היה שונה כשהוריך עשו את הכסף ,אז אתה יכול לומר שאם היית בסיטואציה שהם אז היית מרוויח כמוהם.

תיאום ציפיות

אתה מצפה מעצמך ליותר, אבל המציאות היא (של כולנו, אגב) שאנחנו יכולים רק מה שאנחנו יכולים.

ומה אתה יכול? אתה יכול להיות אבא נפלא, שמרוויח מספיק כדי לכלכל את משפחתו, אתה יכול להיות בן זוג אוהב, תומך ונתמך, אתה יכול לעבוד בעבודה שאתה עובד, אתה יכול להיות בקשר חברי עם מספר אנשים שטוב לך הקשר איתם...
יש לך בחיים עבודה, אהבה, משפחה -- וכאילו הכל לא בסדר כי אתה מצפה מעצמך ליותר?

אולי תיהנה ממה שיש ועזוב אותך משטויות? כי הישגים כלכליים זה באמת שטויות לעומת משפחה ואהבה.

אופיקולי -יש לי הצעה מעשית עבורך: במידה ותטפל

בבעיות הקשב והריכוז ובחרדה החברתית שציינת כי אתה סובל מהן,יתכן וחייך ישתנו משמעותית בכל התחומים.יתכן ובעיות אלה מתרפדות את יכולותיך הלימודיות,תעסוקתיות

והחברתיות .כך שבמידה ותשקיע אנרגיות חיוביות בטיפול - תצא נשכר.

שמעתי וקראתי שאנשים שטיפלו בבעיות דומות לשלך (יתכן טיפול פסיכולוגי בשילוב כדורים ) יכולותיהם השתנו לטובה משמעותית,ויכולת התפקוד שלהם עלתה ללא הכר.

מה עושים ? - תמצא בשלב ראשון מטפל מתאים ,או תאם פגישת ייעוץ עם פסיכיאטר כשלב ראשון,שיאבחן את בעיותך וימליץ לך על דרך הטיפול המתאימה לך (משולבת או לא...).

אתה יכל לעשות זאת גם דרך קופ"ח ,שם העלויות מסובסדות ב- 50% .

לאחר האיבחון מצא את המטפל המתאים לך .במידה ותוכל ללא סיוע כספי מהוריך זה עדיף,אך אם אין מוצא ,תבקש את עזרתם,ובטוחני שלאור "תוכניתך" המוגדרת מטרה - הם יסייעו לך.
ברגע שתתחיל לעבור את תהליך הטיפול ותחוש שמתחילים לחול שינויים חיוביים בתפקודך ,וקשב הריכוז משתנה משמעותית,חשוב על התקדמות מקצועית ע"י לימודים מחדש,כי יכולותיך וסיכוייך להצליח היכן שניכשלת יהיו גדולים הפעם. במידה וכך יתנהלו הדברים,תוכל לשנות את הסטטוס המקצועי שלך,למצוא אח"כ מקום עבודה ראוי לכישוריך החדשים,להשתכר טוב יותר,ובכך להתחיל לממש את "החזון" - שיפור חייך ואיכותם,ואז לא תתמודד עם התחושות הרעות שכעת מלוות אותך. בהצלחה.

מה?

טיפול פסיכולוגי להפרעות קשב וריכוז? במבוגר?
לא שמעתי על כזה דבר.

אני חוששת שהתוכנית שלך קצת שאפתנית מדי...

מעבר לכך, הרעיון להעזר בהורים עבור 'חכות'

במקום להסתפק ב'דגים' - לדעתי מצוין. במקום לנהל את החיים סביב המגבלות, לבדוק האם ישנם חלקים שניתנים לשינוי בטיפול נכון.

כן...

לטפל תמיד אפשר. השאהל היא, האם זה יעיל.

ויותר מכך, האם זה עד כדי כך יעיל שאפשר לבנות על זה תוכנית רב-שנתית כזאת, לאדם מבוגר, עובד ונשוי.

אפשר לטפל בהצלחה גם בניצולי שואה מבוגרים

בגילאי השמונים לחייהם, למה שאי אפשר יהיה לטפל בהצלחה באנשים מבוגרים עובדים ונשואים? איזה קריטריון במשוואה הופך את מצבם לבלתי הפיך לדעתך? מנסיוני ונסיון קולגות להיות נשוי, עובד, ומבוגר לא מהווה בשום צורה קונטרה-אינדיקציה לאי יעילות טיפול, ואף נהפוך הוא.

עפרה,אני גם מתפלא איך לא שמעת ולא קראת אודות

טיפולים מועילים לבעיות הנ"ל .את חותמת שהינך בוגרת פסיכולוגיה ומדעי הרפואה...- הכיצד ? מה גם שאני שמעתי זאת במו אוזניי מוורדה רזיאל ז'קונט בעת שהיתה לה התוכנית ברדיו,וגם היא כתבה על כך.

לוקחת נשימה לפני שאני עונה

כי אני רואה שהדיון הזה מידרדר.

אתה כתבת, ברם אולם, ואני מצטטת (ההדגשות שלי):
שמעתי וקראתי שאנשים שטיפלו בבעיות דומות לשלך (יתכן טיפול פסיכולוגי בשילוב כדורים ) יכולותיהם השתנו לטובה משמעותית,ויכולת התפקוד שלהם עלתה ללא הכר.

מה עושים ? - תמצא בשלב ראשון מטפל מתאים ,או תאם פגישת ייעוץ עם פסיכיאטר כשלב ראשון,שיאבחן את בעיותך וימליץ לך על דרך הטיפול המתאימה לך (משולבת או לא...).

הפרעת קשב וריכוז זו הפרעה נוירו-התפחותית, ולא בעיה פסיכולוגית או פסיכיאטרית.
כפי שהערתי לטל, אפשר לעשות טיפול פסיכולוגי להפרעת קשב וריכוז (בדיוק כמו שאפשר לתת טיפול פסיכולוגי להתקף לב). אבל זה לא משפר את היכולת. לכל היותר, זה משפר את המיצוי שלה.

אדם בוגר שסובל מהפרעת קשב וריכוז -- שבכל זאת הוא נשוי ועובד -- כנראה כבר ממצה חלק ניכר מהיכולת שלו. כך שקשה להאמין שיכולת התפקוד שלו תשתנה ללא הכר.

לעומת זאת, יש טיפולים אחרים שיכולים להועיל להפרעת קשב וריכוז. למשל, הריטלין המפורסם.
אבל זה לא ניתן על ידי פסיכולוג, אלא על ידי רופא- נוירולוג.

בקשר לתארים שלי: אפשר לפנות בשאלות ותלונות לאוניברסיטת תל אביב.
כנ"ל לגבי התארים של ורדה רזיאל-ז'קונט.

בקיצור:

אני (על תאריי המזוייפים), מסכימה עם גישתה של יעל: הכול כאן עניין של תיאום ציפיות.

מה ייחשב בעיני המטופל הצלחה בטיפול:
ריפוי הפרעת הקשב?
שיפור התפקוד עם ההפרעה?
העלאת השכר בעבודה?
או הקלת תחושת הפספוס עקב השכר הנמוך?

גרא.

New member
עופרה מהודר,אלה הסבות לכל כך הרבה פניות

אכזבה ומעבר כך של מטופלים מהטיפול הפסיכולוגי שהם קיבלו.לא רק שלא עזר,אלא שגרם להם נזקים.צר לי
מהרושם שמנסים ליצור שיש טיפול קסמים משיחי שמתאים ל כ ל הבעיות בעולם,ו ל כל הגילים.כל טענה
דרמטית דורשת הוכחה אמפירית,ולא שבבי מאמרים מפה או משם.אישית אני מודע לנכונות של התארים
שלך,אבל כאשר כל ממזר,מלך,המשכיל ידום בעת הזו.

הספרות המדעית מלאה במאות רבות של מחקרים

אנא גש וחפש מידע על EMDR בגוגל סקולר, ו/או באמזון. בדיקה בגוגל סקולר העלתה שEMDR מוזכר בלמעלה מ10,000 (עשרת אלפים) פריטים, ומוזכר בכותרת בלמעלה מ1,500.
למעשה כמו שכתב הפסיכיאטר והנוירולוג דיוויד סרוואן שרייבר בספרו 'ללא פרויד ללא פרוזאק' , יש יותר ניסויים קליניים על EMDR מאשר כל טיפול אחר בתסמונת פוסט טראומטית, כולל תרופות. המחקרים מראים שהיא יעילה לפחות באותה מידה כמו הטיפולים הטובים ביותר הקיימים, ושנראה על סמך מטא אנליזות כי זו גם השיטה המהירה ביותר, ובעלת אחוז הנשירה הנמוך ביותר (עמ' 77 בספרו, וכמובן בGOOGLE SCHOLAR).

יש גם סרט תיעודי שמרכז את האינפורמציה שכולל ראיונות עם מטפלים ומטופלים, מצאתי אותו בIMDB
http://www.imdb.com/title/tt2112941/synopsis

בנוגע לטיפול EMDR בניצולי שואה, מעבר לדיווחים ששמעתי על העבודה שנעשית בישראל על ידי קולגות שלי, יש אפילו סרט צרפתי שמתעד טיפול חי - חפש את הסרט THE LEGEND OF EMDR.
גם בספר החדש של פרנסין שפירו מ2012 היא מביאה תיעוד טיפול קצר ומוצלח של אישה בגילאי השמונים המאוחרות בחייה על חוויותיה במלחמת העולם השניה בחוות אונס ביפן.
בנוגע לטיפול ADHD וEMDR - ממה ששמעתי מקולגות בארץ ובחו"ל, חלק מהמקרים שנראים כמו ADHD בעצם יושבים על בסיס טראומטי (שגם יכול להוביל לחוסר שקט נפשי ומוטורי וחוסר ריכוז) שעיבודו סילק את הסימפטומים, בחלק מהמקרים מדובר אכן במצב נוירולוגי אך ניתן היה בטיפול לטפל בחלקים הפסיכולוגים שנלווים להפרעה הזו (למשל תחושה ש'אני כישלון' או 'אני מטומטם' על סמך כשלונות קודמים, קשיים חברתיים בשל כשלונות חברתיים קודמים וכד') כך שחלק ניכר מהגורמים המפריעים צומצמו.
בברכה,

גרא.

New member
ברם אולם,עם כל הכבוד,ההערה שלך אינה במקומה

עדיף היה שתפנה אותה למי שהצהירה שאפשר בכל גיל כולל ניצולי שואה לתת טיפול יעיל ואפקטיבי.

טוב תודה לכם על העזרה

שמתי לב שהשרשור שפתחתי יצר הרבה פרובוקציות וויכוחים בין אנשים

הוויכוחים כאן הם לא באשמתך.

יש כאן בפורום אנשים שמגיעים מרקע שונה, לכן יש להם דעות שונות.
מעניין אותי, מה אתה לקחת מהדיון הזה -- אם בכלל.

בבוגרת הכוונה לBA,

לא מלמדים תכנים טיפולים מעמיקים בתואר הראשון בפסיכולוגיה, וגם לו היתה לומדת תואר שני בפסיכולוגיה, בתואר השני נצמדים בדר"כ בישראל במגמות הקליניות השונות (פסיכולוגיה, ע"ס, קרימינולוגיה, טיפול באומנות,וכד') לטיפול הדינמי, מבלי להחשף לעומק לשיטות טיפול נוספות. המעוניינים בשיטות טיפול נוספות - קוגניטיבי התנהגותי, טיפול משפחתי, EMDR, לוגותרפיה וכד', לומדים (או שלא לומדים) זאת אח"כ על חשבון זמנם וממונם (זו הסיבה המצערת לאו שלא לומדים שמאפיין את רוב המטפלים בישראל. 100% מהמטפלים למדו את השיטה הדינמית באוניברסיטה, אבל אחוזים קטנים מאד למדו שיטות *נוספות* לעומק במהלך הלימודים או לאחריהם). אפילו הטיפול הקוגניטיבי הוא מיעוט בישראל, ונחשב ל'חדיש' יחסית והוא קיים כבר ארבעים שנה. המציאות מראה כי לוקח זמן רב עד ששיטת טיפול מגיעה לנחלת הקהל הרחב.

גרא.

New member
טל קויטורו,מכאן ועד להצגת EMDR

כטיפול מאסטר הפותח את כל הדלתות,רחוקה הדרך.יש עדיין גישות טיפול קונבנציונאלית שעובדות כלל לא רק.

למעלה