תחושת נימול

עמית א3

New member
תחושת נימול

אני בת 33 ויש לי האשימוטו. לאחרונה צצו כמה תופעות (חלקן בגלל חוסר איזון הבלוטה לטענת הראומטולוג). אחת התופעות הן תחושה של לחץ בפרקי שורש כפות הידיים ותחושת נימול באצבעות. נאמר לי שלהיפו-תירואיד יכולה להיות תופעה של עיבוי הרקמה ושזה יכול ללחוץ על העצב. כמו כן נשלחתי לבדיקת EMG (עדיין לא בוצעה). מה יכול לגרום לתופעה שכזו בהיפותירואיד?? מה הטיפול, אם יש כזה, בתופעה שכזו? תודה עמית :0)

carpal tunnel syndrome

שלום עמית, מה שאת מרגישה הם כנראה תסמינים של תסמונות התעלה הקרפלית. נכון שאלה מחמירים בתת פעילות לא מאוזנת. אבל אם את מטופלת ומאוזנת, זו לא הסיבה. מה הסיבה? מי יודע? אני לא יודעת מה הסיבה שלי יש את זה. עובדה, זה התחיל אצלי בהריון הראשון (קלאסי), ולא עזב אותי מאז. לא נעים, בעיקר בלילה שנרדמות הידיים, אבל לרוב לא נורא. אם זה מגיע לדרגה נוראה שנופלים חפצים מהידיים וכד', יש גם פתרון כירורגי פשוט.

עמית א3

New member
האם זה יכול לעבור?

הבלוטה שלי אכן לא מאוזנת TSH 10.63 mlu/l(כרגע באיזון) וכנראה שלא היתה מאוזנת הרבה זמן. התופעות הנוספות שצצו הן נשירה מאוד חזקה במוקד בראש (שלפי רופא העור יכולה לקרות גם בגלל לחץ גדול, מה שיכול להיות נכון לצערי) כאבי פרקים (ברכיים, פרקי כפות ידיים ואצבעות), עייפות רבה ורפלקסים איטיים. לאחרונה החלה גם הרגשת הלחץ בפרקי כפות הידיים (מאוד כואב לי להישען עליהן) והנימול. מבחינת נשירה כבר יש לי צמיחה חדשה של שיער, האם כשהבלוטה תאוזן יכולה לעבור גם התסמונת הזו? ובעצם גם שאר התסמונות? תודה מראש עמית :0)

סיכוי טוב שיעבור

אבל קחי בחשבון שזו תסמונת שכיחה גם לאנשים שאין להם תת פעילות (אני למשל). כך שזה יכול גם להשאר במדיה זו או אחרת. שאר הדברים סביר שישתפרו גם כן. לגבי כאבי פרקים, תראי מה קור. אם לא עוברים הייתי מציעה לך לעבור בירור לגביהם.

למעלה