תחושת כובד

mikilk

Active member
תחושת כובד

שלום לכולכם. משום מה במהלך החודשים האחרונים שאני נכנסת הביתה יש לי תחושת כבדות, חוסר שביעות רצון, תחושת לכלוך וריח "כבד" אפילו. למרות שהבית באופן יחסי יפה, נעים ודי מסודר בהתחשב בעובדה שיש לי 3 ילדים... גם הנרות והמבערים שאני מקפידה להדליק בכל יום שישי בערב כבר "לא עושים לי את זה" כמו פעם. האם זה הקיץ? הבית הסגור במזגנים כל היום? מה ניתן לעשות?

mikilk

Active member
ואני אמשיך

אני תמיד הייתי טיפוס פעיל ומלא אנרגיות כזו שלא מסוגלת לשבת. אבל בבית, אני חייבת לנוח בצהרים - ולא טוב לי עם זה, וגם אחרי הצהרים, בלי לעשות כלום אני חסרת כוחות, לא יעילה ובקושי מספיקה מה שהייתי רוצה - למרות שאומרים לי תמיד כי אני מגזימה, כי אני עובדת, אמא ל - 3 ומחזיקה כמעט לבד בית פרטי מאוד גדול. יש תחושה של חוסר אנרגיות חיוביות בבית - כבדות - זו המילה.

לילה טוב mikilk ברוכה הבאה

כמה שאלות האם נוספו דברים לביתך בחודשים האחרונים? היו בו שינויים? מה הצבע השולט בביתך? הסתכלי בבית בעין של אורח, מה הצבע/חומר שנראה הכי הרבה לעין? לילה טוב בינתיים

mikilk

Active member
תודה,

הבית צבוע בגווני אפרסק רך, חלקו כהה יותר מעט לכיוון כתום עדין מאוד וחלקו בהיר בהיר כמעט לבן. בחורף מאוד נעים (ויש גם אח בוערת) אבל בקיץ חם, דחוס ויש הרגשת כובד. אני מודעת לדברים בסיסיים הנוגדים את גישת הפנג שוואי אבל אין לי את הזמן והכוח לשנות כעט, לדוגמא - לבית מרתף גדול המשמש ג'נקיה אמיתי - בעלי אספן בלתי נלאה ג'נקיונר אמיתי וממש וממש וממש לא מסודר, הכל נזרק לשם, שם גם מכונת הכביסה והמייבש, ובגלל שאני לא אוהבת כל כך לרדת לבלאגן אני גם צוברת כביסות לרוב - אבל שוב ללא זמן, כוח ואפילו אמצעים מתאימים אינני יכולה לשנות זאת!!! האם יש אפשרות לטיהור בית - להרגשה טובה יותר מבלי להשתעבד ל - 24 שעות סדר ונקיון (בכל זאת יש שם גם 3 ילדים שאמורים לחיות ברגיעה ולא במתח של סדר ונקיון כל הזמן.)

ג'נקיה, ערמות, דברים שמצטברים

בבית, הם דברים שנמצאים בחיים, כאלה שמצריכים תשומת לב, טיפול, ואנחנו דוחקים אותם ל"אח"כ" ולא מטפלים בהם. כך גודלת ערימת ה"אח"כ" וגורמת לתחושת מחנק. דברים שעומדים, שאין להם שימוש, הם חסמי אנרגיה ממדרגה ראשונה. לא פלא שאת מרגישה כבדות... הטיהור הטוב ביותר הוא פינוי דברים מהבית, יצירת מקום בבית לאנשים במקום לחפצים... כל טיהור בית שאני עושה, התחלתו בפינוי/ניקוי יסודי. טיהור שנעשה בלי פינוי/נקוי הבית, לא יהיה אפקטיבי... את רואה, יש לך בית גדול, ובכל זאת יש תחושה של כבדות ודחיסות. אין קסמים ופתרונות "קלים". התיאור שאת מתארת, הוא תיאור של מצב שאין דרך אחרת מלבד לעשות את הדברים בדיוק כמו שהם. לא מדובר בסדר ונקיון, מדובר בדברים שמקומם אינו בבית, והם נמצאים בו בכל זאת. לפי הפאנג שואי, זה לא עושה טוב... ככל שתקדימי לשנות כך תשתפר הרגשתך מהר יותר. אם עדיין לא היגיע הזמן...אז... עדיין לא היגיע הזמן... את זו שמחליטה האם יש לך את הכוח כדי לעשות משהו לשיפור המצב או...להשאר עם המצב כמו שהוא... לילה נעים

למעלה