תחושת זמן

אמיר96

New member
דובר כאן על

תחושת הזמן. "את מהות הזמן אנו מודדים ביחס מופשט לכאורה ולא בהקשר-תלוי-עצמים" - לא. אי אפשר למדוד זמן בלי תנועת עצמים. כל מדידת זמן מבוססת על תנועת עצמים. באשר לזבוב - עיניין הראייה הוא רק חלק ממכלול מערכת העצבים. תחושת הזמן לא מבוססת רק על ראייה (אם בכלל) - גם כשאתה עוצם את עיניך יש לך תחושת זמן.

רק הבהרה קטנה

יש הגדרה לזמן של שניה וזה התפרקות של יסוד (שכחתי את שמו) וכך מודדים זמן.

ehudt

New member
תחושת זמן

תחושת זמן זה דבר סובייקטיבי? כל יצור יכול להרגיש את מעבר הזמן אחרת? למשל שאדם חי בקנה מידה של ימים, במשך עשרות שנים, בעוד פרפר חי אולי בקנה מידה של שניות, במשך כמה ימים, ויצור כלשהו על כוכב לכת הרחק מכאן, אשר תוחלת חייו אלפי שנים מרגיש את הזמן מהר יותר מהאדם. מה אתם אומרים? מה זה בכלל תחושת זמן? יש בזה משהו חוץ מזיכרון? מה זה הווה? אני מבולבל

הזמן

אתה בעצמך, אותו פרק זמן, פעם חולף מהר כי היית עסוק ופעם כשאתה מחכה ואין מה לעשות בקושי זז. א"כ תחושת הזמן היא סוביקטיבית. גם מוסגי הזמן- האדם קבע אותם בהתאם למה שהתאים לו! כשיוצאים לחלל מאבדים לגמרי את מוסגי הזמן. שלא לדבר ע"כ שקיום העולם אין סופי ואז בכל אין משמעות למוסג זמן אלא לנו, שאנו בני תמותה. חשבתי על זה הרבה פעמים וזה מבלבל את דעתי כל פעם מחדש, אני כנראה לא מספיק פילוסופית

ל נ צ ח

New member
הזמן הוא דמות הנצח. (אפלטון)

כל רגע הוא רגע של זהב למי שיש החזון לתפוש אותו ככזה (הנרי מילר) ולי ברוך ה' יש לי החזון לתפוש אותו ככזה.
* ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

אמיר96

New member
תחושת הזמן

היא בהחלט סוביקטיבית. אני מניח שיש לזה קשר לפעילות מערכת העצבים. למשל ההורמון אדרנלין מעט את תחושת הזמן עד כמה שאני יודע. שאלת את עצמך פעם למה זבוב בדרך כלל מצליח לברוח כשאתה מנסה להכות בו? הרי אתה זה שמחליט על הפעולה ולכן יש לך יתרון. הזבוב נמצא במנוחה וצריך להתחיל לעוף ולצאת משטח כף ידך שהוא לא קטן עבורו. הסיבה היא שעבור הזבוב הזמן עובר יותר לאט. מערכת העצבים שלו קטנה ולשדר לוקח הרבה פחות זמן להגיע ממקום למקום.

MelodicTruth

New member
תשובה

אינשטיין הוכיח כי זמן ומרחב אינם מוחלטים. זמן הוא מימד, בדיוק כמו גובה ועומק. אם X=1 הוא האורך שאתה נמצא בו, אז ההווה הוא הנקודה על מימד הזמן שאתה נמצא בה. אתה בעצם עובר מנקודה לנקודה כל רגע.

2אוף

New member
תחושת זמן

יצורים אחרים לא מרגישים את הזמן כמו בני האדם כי אין להם רגשות או תחושות, הם פשוט חיים את החיים. אולי זה החיסרון אצל בני האדם שהזמן נושב בעורפיהם ודוחק אותם, לעומת זאת אם לא היינו מרגישה את הזמן אולי היינו יכולים להנות מהחיים מבלי לחשוב מתי הם יסתיימו

קרנוש21

New member
חבל על הזמן... ../images/Emo6.gif

תדמיין לך עץ מה קורה לו בכל עונה בשנה??? אני יתחיל דוקא מהאביב באביב שוב צומחים העלים - צמיחה מחודשה- פריחה חדשה חיים חדשים.... בקייץ העלים זוהרים ממש הם בשיא של חייהם בסתיו הם נושרים נותרת רק הקליפה הם עפים עם הרוח הם מתים בחורף העץ לבדו ללא עלים מתמודד עם הרוחות הברקים הגשמים הסופות ואז בא שוב האביב ויש על העץ חיים חדשים - עלים חדשים זמן - הוא מחזוריות איננסופית חיים- מתים- חיים- מתים........ מעגל אינסופי שכזה עד שלבסוף אתה מבין שהכל בר חלוף הכל זכרון אחד גדול ואתה חי עכשיו - בהווה! ולא באתמול ולא במחר....

למעלה