תחושות......

תחושות......

היי...(זוכרים?) יש ימים שאני כ"כ בטוחה בעצמי ובהחלטתי, ואני אומרת לעצמי באמת, הגיע הזמן לחשוב על עצמי ורק על עצמי, וללכת עם הקו שהתחלתי בו-גרושין, ויש ימים שכשאני נכנסת למיטה בלילה, למיטה הקרה, לבד...(כי אנחנו למעלה משנה ישנים בחדרים נפרדים) אני אומרת לעצמי, אני טועה? לתת עוד קצת? אולי הדברים כן ישתנו?! בימים שיש מריבות, ויכוחים, צעקות , בכי פגיעות והעלבות אני מרגישה כה שלימה כה בטוחה שזהוא אני צריכה לסיים את הנשואים של ה-9 שנים האלו את השנים של חוסר תקשורת או של תקשורת הרסנית, את השנים המרובים בהעלבות ובחוסר הערכה ופרגון, המרובים במריבות ואי הבנות אין סופיות ולתת לעצמי סיכוי למשהוא טוב יותר. אבל יש ימים בעיקר הימים שאנחנו לא מדברים , או שמדברים על דברים טכניים ועל דברים לא אישיים ימים שאין בהם "מלחמות" ומריבות ועקיצות (לא הרבה ימים...) ימים שאנחנו מצליחים לצחוק ולקיים שיחות רגיעות,שאני מרגישה לא בטוחה..... שבוע שעבר נסענו עם שתי בנותינו לטיול בירושלים והיה יום מקסים! ממש טיילנו, צחקנו, אכלנו וככה הסתכלתי מהצד וראיתי ממש "משפחה" והיה ממש כיייף לבנות ולי וזה גורם לי להרגיש רע, כי אני עם ההחלטה שלי בעצם קורעת לבנות את "המשפחה".....לא יהיו ימים של אבא אמא וילדות, לא יהיו טיולים משותפים ... כשאני שוכבת עם עצמי ומוציאה את הבנות מהתמונה, אין בי אפילו שבריר של שניה של היסוס, כי אני לא אוהבת אותו, אין לי משיכה אליו, אני לא מתקשרת איתו, אני לא משתפת אותו ממש אין לי איתו כלום....אבל כשהבנות נכנסות לתמונה ואני רק מדמיינת את התתמודדות שלהן עם המצב , ושלי איתן וכו יש בי פחדים והרבה! בעוד חדש זה נגמר, לפני כחדש הוא ביקש צאנס נוסף...ואחרון...שהסכמתי שיהיה מלווה בעו"ד אז חתמנו על הסכם גרושים וכו...שהסתכם זיה יהיה תקף אחרי נסיון של חודשיים..עברנו מחצית מהדרך בלי שינוי ממשי, אני מתפללת שבעוד חדש שכנסיים את תקופת הנסיון ..יהיה פיצוץ ביננו כדי שאגיש טוב עם עצמי...לעזוב ... אני כ"כ לא אני, איבדתי את השמחת חיים (שיש בי בד"כ בכמויות!), אני דומעת ואני מהססת ואני ..פשוט לא אני, מקווה להגיע לסוף הדרך עם כמה שפחות לבטים ועם שלימות ותחושת אמת פנימית מי יתן..........

מריוס זכריה

Member
מנהל
זוכרים... זוכרים...

אין הרבה מה לומר. מצב לא פשוט. בכל זאת הסיפור כן התקדם משמעותית. קחי את זה, כמו שאומרים, יום אחד בכל פעם. יהיה טוב.

magesty

New member
תדמייני שאת נמצאת לבד עם הילדות

אם את חושבת שזה יתן לך יותר אושר אם כן , הרי שמצאת את הדבר הנכון לעשות אבל קחי בחשבון גם איך הבנות יתנהגו במקרה זה אולי הן כבר לא יאהבו אותך אני מכיר בחורה שבעלה התגרש ממנה , והיה לה ממש טוב , לאחר מכן הוא ביקש לחזור אליה ועכשיו ממש לא טוב לה גילוי נאות : אני לא מבין בגירושין , אני בעצמי רוצה להתגרש , אני לא בטוח אם העיצות שלי טובות

דמייני מצב בו את והוא בלי הילדות

כתבת שכשאת חושבת עליו ועליך לבד בלי הילדים, את יודעת שאת עושה את הדבר הנכון, בסופו של דבר הילדים עוזבים את הבית, ואת נשארת רק איתו, וכנראה להרבה שנים. ואם המחשבה על להיות רק איתו היא עבורך בלתי נסבלת, אז כנראה שגרושין זה הדבר הנכון. זה לא אומר שאת בתהליך קל זה כפי שאמרו כבר פה פרידה משולה למין מוות, אבל בניגוד למוות שהוא סופי ומוחלט בהחלט, בפרידה אחרי התחושה של המוות יש חיים חדשים, והרבה פעמים בתקווה ,חיים יפים, טובים ושלמים יותר. לדעתי ילדים הם לא סיבה מספיק טובה להחזיק זוגיות מתה, משום שאז הם נושאים את הגוויה על הכתפיים שלהם, ולטעמי זה מסע לא פחות כבד מלשאת הורים גרושים .

ילדים

ההרגשה שלנו לגבי נישואין מורכבת מהמון דברים. החברות, הסקס (ויש מי שיעצור כאן....), המצב הכלכלי, המשפחתיות, הילדים - כל אחד והרשימה שלו. יש מי שישאר נשוי בגלל שהוא פוחד להיות לבד יש מי שיעשה זאת בגלל הקושי הכלכלי ויש מי שיעשה את זה בגלל הקושי הרגשי להתמודד עם הקושי של הילדים אין טוב ורע. כל עוד בחרנו דרך ואנחנו חיים איתה ומסכימים לשלם את המחירים הכרוכים בה (גם לגירושים יש מחירים- פחות כסף, תקופה של "לבד", איבוד חלק מהחברים וכו') , בחרנו מה שנכון לנו. ילדים לכשעצמם אינם מהווים סיבה טובה להחזיק זוגיות טובה גם בעיני, אבל יש מי שיסתתר מאחורי האמירה "בשביל הילדים" כי יותר קשה להגיד: קשה לי להתמודד עם הקושי של הילדים שלי, אני פוחד/ת מהקושי הכספי, אני פוחד/ת להיות לבד

אהבתי.

כשאני עוברת שורה שורה בהודעה שלך, מתחילה כל פעם מחדש, אז כל המשפטים נכונים, אני חוששת גם מההתמודדות של הלבד עם הבנות-ריגשית, אני חוששת מ"הסטיגמה" שבחברתנו (חרדית) היא יותר מאשר בציבור החילוני, אני בכלל חוששת משינוי, אבל אני בטוחה שאני חייבת!! לעשות שינוי! בשביל לא להגיע בעוד מס' שנים ולהגיד למה לא עשיתי זאת.........

אני מדמיינת

את עצמי לבד, אני עצמי עם עצמי, רק אושר, הקלה ושמחה. אבל כשאני מדמיינת את עצמי עם הבנות לבד, זה כן מרגיש לי פחד וחששות, כי כיום הוא כל היום וכל יום בבית (שנים כבר.....והוא עושה הרבה מעל הממוצע, גם בעזרה עם הבנות ,פיזית לא נפשית).

magesty

New member
כנראה שזה הסיבה שאתם רבים

רשמת " והוא עושה הרבה מעל הממוצע..." כנראה שיש לו תיסכול שהוא עובד מאד קשה בבית , והוא מאשים אותך בזה שאת לא עוזרת מספיק בבית אני ממליץ לך לשבת ולשוחח איתו על מה התיסכול שלו , ולראות במה את יכולה לעזור לו

restart2

New member
גרושים משולים למיני מוות

היי התחושות רלוונטיות למצב המורכב שאת עוברת. איבוד ועיבוד התהליך דורש זמן אנרגיות אמונה.. הקשיים והאתגרים מרובים ומורכבים. נסי לדמיין עתיד בו שמחת החיים שורה בביתך. חשבי על האי וודאות שאת נמצאת בה וצרי לך בחשיבה וודאות. זה מתחיל בפרטים הטכניים וממשיך לתמונה הגדולה. מה את מאחלת לעצמך? איך היית רוצה לנהל את חיים שלך. מה היית מוסיפה? מה גורעת? התחברי אל היש. הוקירי אותו. בהצלחה אירית שעל www.iritshaal.co.il מ

ודע, שהאדם צריך לעבר על גשר צר מאוד מאד

והכלל והעקר שלא יתפחד כלל. (ר' נחמן מברסלב)

למעלה