תחושה של בגידה

Dominiqe

New member
תחושה של בגידה

היי, רציתי לשתף במשהו שעובר עלי לאחרונה. אני לומדת שנה רביעית כבר, במסגרת הלימודים יש לנו המון עבודות הגשה, ורובן עבודות קבוצתיות. העבודה הבאה שצריך להגיש-יש לנו קבוצה של חברות שחשבתי שהן חברות טובות שלי...זהו שלא.... העבודה גדולה קשה ומורכבת, דורשת לא מעט זמן והשקעה, רק מה שלאחרונה אני מרגישה שאני עושה הכל לבד, אני הקרציה, אני זו שרודפת, והן מתעצבנות שבכלל אני לוחצת להתחיל, כשההגשה היא עוד שבועיים, ובנוסף יש עוד עבודת הגשה שצריך להגיש עוד שבוע וחצי חוץ מזה,...השאירו אותי לבד בזה, הן כנראה יודעות שנורא אכפת לי מהציון ואני לא אתן לעבודה להיזנח, הגישה של "אני יכולה לשבת בפנאן, יש מי שיעשה את העבודה השחורה עבורי"...זה ממש כואב...ועוד לחשוב שהן מגדירות את עצמן חברות. בקיצור, זו כבר פעם שניה שזה קורה איתן, הפעם הסכמתי להיות איתן בתנאי שלא יעשו לי קטע מסריח (פעם שעברה עשיתי את כל העבודה "הקבוצתית" כמעט לבד). חוץ מזה שההתנהגות שלהן נהיית מגעילה כשאני מזכירה שלא רק אני בקבוצה וגם להן יש אחריות. זה הגיע למצב שאחת מהן נזפה בי ש"מה הקטע שלך"....טוב הקטע שלי הוא שיש לי שתי עבודות ענק לסיים בשבועיים, אחת עצמאית אחת קבוצתית...ואת הקבוצתית אני צריכה מסתבר גם לעשות לבד. כ"כ עצוב לי שאני כ"כ תומכת ועוזרת להן בהכל- הן מבחינה אישית והן מבחינה לימודית. כל פעם שהן התקשרו לבכות לי על משהו רע שקרה להן תמכתי ועשיתי הכל לעזור. מה הכפיות טובה הזו שהן זורקות אותי לבד עם עבודה כ"כ גדולה.....טרמפיסטיות. כל הקטעים הללו החלו לאחרונה. אני ממש מרגישה שאני נותנת 1000 אחוז מעצמי והן כלום חזרה. התעממתתי עם אחת מהן והיא אפילו לא הבינה מה אני רוצה אמרה מה הלחץ....היא בקטע של לסיים עבודות יומיים לפני הגשה ואני לא אוהבת את זה... מה לעשות? מה לומר?

קודם כל, סחתיין על ההשקעה

זה ממש לא קל הכין עבודות כל הזמן, בפרט כשזה אמור להתחלק בין כמה אנשים - ככה שמגיע לך ח"ח אם את עומדת בזה. בנוגע לבעיה שלך, קודם כל תפרידי - לימודים לחוד וחברות לחוד היות ודי ברור שהבדלי המנטליות לא מאפשרים עבודה משותפת (כי היא תהיה משותפת לך ולעצמך), אגב אני מהקריאה הבנתי שהן לא הולכות לשנות את דרכן. לדעתי תגידי להן שזה לא עובד ככה ואת לא הולכת לעשות עבודות משותפות איתן ותמצאי אנשים אחרים שכן מוכנים להשקיע מזמנם. אם תפרדי מהן למספיק זמן הן כבר תיכנסנה למצב שהן לא מצליחות לבד (אני מכיר את הסיטואציה) ואחרי זמן מה הן יתנצלו וינסו לחזור בהדרגה למצב הקודם. מיותר לציין שסביר להניח שאם זה יקרה את תפרסמי כאן שרשור דומה בנושא כן? בכל מקרה, יש משפט אחד שמתאים במיוחד למצב: A friend in need is a friend indeed. תסיקי את המסקנות שלך לבד.

מכיר, גם אני שונא את זה

זו תסמונת טבעית של קבוצות גדולות. ממה שאני הספקתי לחוות, רובם המכריע של הסטודנטים הם דחיינים, ואוהבים להגיש הכל ברגע האחרון. אם עושים עם עוד בן אדם אחד, יש סיכוי ליפול על מישהו באותו ראש, או שאולי ירגיש קצת ייסורי מצפון. ברגע שזו קבוצה יותר גדולה, הסיכויים הם שהדחיינות תהפוך לרוב, וככה הפרוייקט יראה. מה הפתרון? לא נראה לי שיש. נסי לחפש אנשים אחרים פעם הבאה, ואולי אפילו עדיף לבקש להגיש בקבוצה קטנה יותר מהמקובל.

Lir האחת

New member
../images/Emo122.gif

לשמחתי תמיד יצא לי להיות בקבוצות ה"נכונות". אנשים באותו ראש כמוני, של עדיף לסיים וכמה שיותר קודם, יותר טוב. איך אתן עובדות בקבוצה? אצלנו לרוב, היינו יושבים יחד, בונים את ראשי הפרקים של העבודה, וכל אחד היה לוקח על עצמו חלק. אם זה המצב גם אצלכן, תעבדי על החלק שלך ותסיימי אותו - שהן יעשו את שלהם מתי שהן רוצות. ואם אין לכל אחת חלק, זה גרוע מאוד, במיוחד בקבוצה שבה כל אחד בראש אחר. אם לכל אחד יש תפקיד מוגדר בקבוצה, אז זה מצמצם מאוד את הסיכוי שעל מישהו אחד יפול כל הנטל. אל תתעצבני, ואל תקחי ללב. לגבי העבודות שאת מגישה לבד, הייתי ממליצה לך להשקיע מאוד בהן. שם לפחות את יכולה יותר לסמוך על עצמך, ולקבל ציון גבוה. בהצלחה..

לא לקבוע איתן יותר

ויודעת מה? את יכולה גם לחכות ליומיים לפני ההגשה ולראות עד כמה הן רציניות אז. הבעיה היא שאת נשמעת כאילו לא תיתני למצב להגיע לשם , יומיים לפני ההגשה בלי שזה יהיה מוכן.

Dominiqe

New member
אכן אפשרות

אך לצערי יש לי יותר מדי דברים על הראש כמו עבודה..ולא אוכל להרשות לעצמי דחיינות שכזו.

ואני אומר דבר כזה

תגישי לבד. תשלחי להן SMS שאת פורשת בגלל הלחץ שיש לך וזהו. תגידי למרצה בנפרד שזה לא מסתדר לך. העבודה בקבוצה לעיתים נועדה להקל ולפעמים לא, בכל מקרה ברור שזה לא אופטימלי.גם בזוגות זה לא תמיד מסתדר שלא לדבר על יותר אנשים. המזקיר

למעלה