תחושבת בידידות..

zio92

New member
תחושבת בידידות..

אולי זה לא ממש קשור לפה וגם גילתי את הפורם הזה במקרה אבל אולי אנשים מזדהים עם הנושא או סתם יש להם מה להגיד :) תמיד ההתחלה היא קשה כי אני אף פעם לא יודע איפה להתחיל
אז יש לי בעיה שמפריעה לי וחשבתי לספר אותה גם כי מתי שאתה כותב אחר כך דברים מסתדרים לך יותר טוב בראש. הבעיה היא שאני מרגיש קצת בודד לפעמים,בזמן האחרון זה יותר מפריע לי ואני חושב על זה יותר.. יש לי עוד זמן עד הגיוס כי המשכתי ללמוד אז זה פחות מפריע לי עכשיו. אז אני נמצא במצב מעצבן רוב השכבה שלי כבר בצבא, מי שהיה איתי בכיתה לא שמרנו על קשר לא יודע לא התחברתי לאנשים שמה, יש לי כמה חברים שלומדים בעתודה אז אני רואה אותם בעיקר בסופ"ש וגם אז הולכים לסרט או משהו לא רציני כזה. ויוצא שאני די לבד כזה גם התרגלתי לזה וזה כאילו פחות מפריע לי אבל זה עדיין לא נעים.. אני כן יוצא מהבית אני מתאמן בחוג כזה של קרב מגע, לפעמים אני הולך גם לחדר כושר, אז יוצא קצת לדבר עם אנשים, בסדר זה נחמד מדברים קצת מתאמנים וחוזרים הביתה אין לזה המשך כלשהו או משהו יותר רציני מזה.. חפשתי גם עבודה בזמן האחרון לא ממש מצאתי משהו, אבל דווקא עבדתי לא מזמן בבית קפה אז כן דיברתי עם האנשים שמה היה נחמד אבל עוד פעם לא יצא מזה כלום. אתה רואה גם אנשים בגיל שלך והם מסתדרים ואתה כאילו חושב שהבעיה היא אצלך ואתה חושב לעצמך מה כל 12 שנים האלה של הביה"ס לא מצאתי חבר/ה קרוב לשמור איתם בקשר? קצת מתסכל.. מוצאים מה לעשות בדר"כ ולאיפה ללכת ודי שוכחים מהנושא.. אבל בכל זאת זה קשה, ובכלל על בנות אני לא מדבר
..תמיד לפני שאתה הולך לישון כל המחשבות שלך עולות ואתה חושב על כל המצב הזה.. זה לא שאני רוצה דווקא חברה עכשיו אבל לפעמים כן חסר לך קירבה פיזית או מנטלית למישהי..קשה להסביר את זה..הבנתם בטח את הכוונה. זה אחד הדברים שמפחידים אותי בחיים להיות לבד, יש לי משפחה טובה שעוזרת לי אבל זה לא אותו דבר..קשה להסביר בדיוק את מה שאתה מרגיש במילים אבל זה פשוט לא כיף אתה מרגיש לבד כזה בזמן שכאילו לכולם יש חברים יש לך תחושת ריקנות כזו ואני לא יודע מה לעשות ואיך להמשיך אתה מרגיש תקוע.. וכאילו המוצא האחרון זה לחכות לצבא ולקוות ששמה יקרה שינוי כלשהו שאני יצליח להכיר אנשים חדשים ולשמור איתם על קשר.. אולי זה יעזור אבל אי אפשר לשבת ולא לעשות כלום. קשה לחיות ככה אתה גם מרגיש לבד וזה מכניס אותך לדיכאון לפעמים, ולא שזה לא מספיק אז אני בן אדם די שקט/ביישן איך שלא תקראו לזה אז זה רק מוסיף לקושי כנראה שיש קשר בין שני הדברים האלה. למשל איפה שאני לומד עכשיו אני מרגיש שאני די שונה מהאנשים שמה, כמעט כולם שמה בכלל לא אנשים שקטים ואומרים את מה שהם חושבים עליך, לפעמים אומרים לי כזה בחצי צחוק "נו תגיד כבר משהו" או "פעם צעקת?" אני לא יודע אם הם רוצים לעזור לי או שהם סתם לא מבינים אותי.. זה לא שאני ממש ביישן ולא מרגיש בנוח בכיתה אני פשוט בן אדם שקט אז בהפסקות יוצא לי לדבר יותר. יש עוד אנשים שמה שהם בעיקר אם לא רק חושבים על עצמם ועל איך "להשיג" בנות (שאף פעם לא ממש הבנתי מה זה נותן להם), וזה מטומטם שדווקא אנשים כאלה מצליחים להיות יותר חברתיים או איך שלא תקראו לזה.. לפעמים כדי לצאת מהמחשבות האלה אני סתם הולך הליכה כזה עם עצמי, אתה גם עושה קצת ספורט ורואה קצת אנשים, אבל זה מרגיש מטומטם שאני צריך לעשות את זה ועוד דברים מוזרים כדי לראות אנשים או בכלל בנות ולנסות להרגיש קצת חברתי, ולחיות באיזה אשליה שאולי אני ילך באמצע הרחוב ומישהו יתחיל לדבר איתי וזה יהיה נחמד..(בינתיים זה לא קרה
) זה לא כזה כיף כל המצב אתה מרגיש חסר אונים כזה, כי גם לפעמים קשה בלימודים ויש מבחנים ואתה רוצה בסוף היום לדבר עם מישהו לשתף במה שעבר עליך ואז הצד השני יגיד כמה דברים על עצמו וזה נשמע לי נחמד וזה חסר לי..זה נשמע יותר נוח לדבר על זה עם מישהי או אם סתם ידידה. כל אחד עובר משהו במהלך היום ואתה רוצה להוציא את זה החוצה, זה נשמע דבר מאוד אנושי לעשות.. מה שאני בסה"כ רוצה בחיים זה להיות פחות בודד ולהיות יותר חברתי כזה, אחרי הכל לא סתם אומרים שבני אדם הם אנשים חברתיים
אני מרגיש בחור טוב בסה"כ, אני אוהב לעזור לאנשים אני גם טיפוס שקט יחסית אולי אנשים יקראו לזה ביישנות אבל הכל זה סתם הגדרה, אולי אני פשוט יותר שקט מהישראלי הממוצע
ואני גם קצת רגיש כזה אבל לא כמו ילדה קטנה פשוט יותר עדין ומתחשב בסביבה שאתה נמצא..קשה להגדיר את זה. ובכל זאת אני לא מצליח להכיר אנשים חדשים אולי זה רק אני אבל קצת קשה להכיר פתאום אנשים אחרי שסיימת ללמוד וכל אחד הולך למקום אחר, וזה דווקא נראה שמי שמצליח להיות יותר חברתי זה מי שיותר "חוצפן" כזה שיודע לדבר למרות שיש הרבה אנשים עם תכונות טובות ואנשים נחמדים אבל בעצם אף אחד לא יודע על קיומם.. זהו בסה"כ למרות שתמיד אפשר להוסיף עוד.. אולי כתבתי הרבה אבל מתי שמשהו מפריע לך אתה לא חוסך במילים
.

Kutaly

New member
לעצור, לנשום, לספור עד עשר... ולהרגע!

רגע. אני לא רגיל לכאלה חפירות פה בפורום. כמה דברים: דבר ראשון, כי הסקרנות לא נותנת לי לדחות את השאלה הזאת, למה הגעת דווקא לפורום הזה? לא משהו רע, פשוט... עד כמה שהבנתי, התייחסת פה לכמה דברים ושום דבר שקשור ספציפית לביסקסואלים/יות יש גם ממש ליד פורומים שנראים לי הרבה יותר מתאימים, כמו חרדה חברתית או תמיכה נפשית לצעירים, למשל. עכשיו, יש שתי דרכים שאני יכול לענות על דברים שכתבת. האחת, אני יכול לכתוב מאמר שלם שמנתח בברוטאליות את כל מה שכתבת ומראה את הטעויות שאתה עושה, בתקווה שבסוף גם תלמד משהו מועיל. השניה, אני יכול להיות אמפתי, להביע הזדהות ולנסות לנחם אותך בשלל קלישאות על מכסים לסירים ושיהיה בסדר. הדילמה: מצד אחד אני לא כלכך מאמין בקלישאות האלה ומצד שני אין לי ממש כח לעבור עכשיו על החפירה שלך פעם נוספת. אז בינתיים אני אתן לך לבחור ואולי מחר תהיה לי יותר סבלנות.

zio92

New member
זה בסדר אני לא כזה לחוץ..

זה לא היה כזה ארוך ונגיד שכן מה רע לכתוב קצת יותר מהרגיל.. דווקא הייתי הולך על האפשרות הראשונה זה נראה לי יותר מעניין.. אתה לא צריך לכתוב מאמר שלם כמו שאמרת רק מה שאתה חושב.

Kutaly

New member
All the lonely peole,where do they all belong

אחח. גיל 18 אחרי שבתיכון הייתי עסוק בלשנוא את כולם, ובעיקר את עצמי, כולם הלכו לצבא ואני יכלתי להשקיע את הזמן בפיתוח עצמי בלי לפגוש אף אחד ברחוב שמכיר אותי ויחזיר אותי למה שהייתי... אחת התקופות היפות. אבל לא לעניין כרגע. "יש עוד אנשים שמה שהם בעיקר אם לא רק חושבים על עצמם ועל איך "להשיג" בנות (שאף פעם לא ממש הבנתי מה זה נותן להם), וזה מטומטם שדווקא אנשים כאלה מצליחים להיות יותר חברתיים או איך שלא תקראו לזה.. " אנשים שמחפשים חברה נוהגים למצוא נושא משותף לשיחה ואיזה נושא פונה למכנה משותף יותר רחב מ"בנות"? ככה הם מוצאים חברים להיות איתם, הם מצליחים להיות חברותיים או איך שלא תקרא לזה... בזמן שאתה יושב בפינה ומצקצק שזה מטומטם...ובסתר מקנא בהם והיית מת להתחלף איתם. (תגדיר מטומטם. נראה לי שאתה משתמש במושג הזה לבטא משהו שונה ממה שאני מכיר) "לפעמים כדי לצאת מהמחשבות האלה אני סתם הולך הליכה כזה עם עצמי, אתה גם עושה קצת ספורט ורואה קצת אנשים, אבל זה מרגיש מטומטם שאני צריך לעשות את זה ועוד דברים מוזרים כדי לראות אנשים או בכלל בנות ולנסות להרגיש קצת חברתי" אשליות זה דבר נהדר, אבל תרשה לי להסתכל על המציאות: אתה לא מדבר עם אנשים, אתה הולך לבד ועוד אומר שהם מטומטמים. מה הם מבינים? שכנראה טוב לך להיות לבד ולא צריך להפריע לך. אתה, ידידי, עושה משהו מאוד מוזר. אתה רוצה משהו, ועושה את הכל בשביל להכשיל את עצמך. "ובכל זאת אני לא מצליח להכיר אנשים חדשים אולי זה רק אני אבל קצת קשה להכיר פתאום אנשים אחרי שסיימת ללמוד וכל אחד הולך למקום אחר" ניסית? לפי מה שסיפרת, אנשים כן מנסים להכיר אותך ("נו תגיד כבר משהו" או "פעם צעקת?") אבל אתה מתחמק מהם... אז לצפות שמישהו יתחיל לדבר איתך באמצע הרחוב?! למה? נראה שאתה נהנה מלהיות לבד. בקיצור, להגיד לך שזה יעבור ושהכל יהיה טוב בסוף... בדרך הזאת, לא סביר. אם להיות עדין אתך, אתה במסלול המהיר לשומקום. אם תרצה לרדת מהמסלול הזה, יש דרכים. אם לא, סע לשלום!

zio92

New member
All The Lonely People...

כן זה נכון שהם מוצאים משהו משותף בכל הנושא הזה של "בנות" בסדר נשמע הגיוני.. לא נראה לי שבדיוק הבנתי אותי, לא התכוונתי שזה מטומטם מה שהם עושים התכוונתי שזה מטומטם שדווקא האנשים האלה מצליחים להיות יותר חברתיים כאלה עם אנשים.. לא שיש לי משהו נגדם אולי אני באמת מקנא בהם קצת. אבל אם להסתכל על זה בצורה כזו שחלק מהאנשים האלה לא ממש אכפת מהבנות האלה והם רק מסתכלים על המראה החיצוני שלהן אז פה אין בדיוק במה לקנא.. למה התכוונת שאני מגדיר "מטומטם" בצורה אחרת? לפעמים אני באמת עושה הליכה עם עצמי וזה נחמד, אולי אני לא מתחיל לדבר עם אנשים שאני פוגש ברחוב כי אני לא רגיל לזה וזה קצת קשה. אבל לא אמרתי שהם אנשים מטומטמים יכול להיות שחשבת שאני מרגיש כעוס כזה על החברה והכל נראה מעצבן כזה ולא מצליח שום דבר אז אני צריך כאילו לכעוס על אנשים רנדומלים.. כן ניסתי להכיר אנשים חדשים בכל מיני דרכים אולי לא ניסיתי מספיק.. אני לפעמים כן מתחמק מהם כי זה מכניס אותך לכל מיני מצבים לא נעימים כאלה. תודה על התשובה למרות שיש איזה תחושה של זילזול כזה במילים שלך..

Kutaly

New member
../images/Emo79.gif How sweet to be an Idiot

אתה אומר שזה מטומטם שדווקא האנשים האלה מצליחים להיות יותר חברתיים כאלה עם אנשים. למה מטומטם? הרי הם רוצים חברים (בדיוק כמוך) הם פועלים בדרך מסויימת וזה עובד אתה פועל בדרך אחרת ונשאר לבד בוא נראה מה הדרך שלהם: לגשת לאנשים
לדבר איתם
למצוא תחומי עניין משותפים
להיות חברתיים כאלה עם אנשים
להרחיב את מעגל החברים. למה להם זה מצליח? כי הם עושים משהו שאתה לא עושה! לוגיקה פשוטה וזה אפילו עובד בשטח. מה אתה כן עושה? קורא להם מטומטמים
אתה כאילו מוריד את הערך שלהם (בעיני עצמך) לרמה שהאגו שלך יכול להתמודד איתה
בזמן שהאגו נרגע אתה מגלה שבעצם אתה נשאר לבד ומתוסכל
אתה מקנא בהם
אתה קורא להם מטומטמים כדי לפצות על האגו הפגוע שלך
מוריד את הערך שלהם (בעיני עצמך) לרמה שהאגו שלך יכול להתמודד איתה
בזמן שהאגו נרגע אתה מגלה שבעצם אתה נשאר לבד ומתוסכל... לפי אלברט איינשטיין (מטומטם ידוע): טמטום זה לחזור על אותה הפעולה וכל פעם לצפות לתוצאה אחרת. מצד שני, אם אתה מרגיש זלזול במה שאני כותב, כנראה שאתה לא לגמרי מטומטם
כן, יש זלזול (הי. היתה לך אזהרה מראש) ואני אפילו אגיד לך שאני עושה את זה בכוונה
אני מנסה לגרור אותך לתגובה. אתה יכול, כמובן, לקרוא לי מטומטם ולהתעלם מכל מה שאני אומר. אני אז אגיד אוי כמה שזה צפוי ופתטי ואיזה חכם אני שידעתי שתעשה את זה, אני כלכך מגניב
או שאתה יכול גם לחשוב על מה שכתבתי ולנסות למצוא מה אפשר לשנות בגישה שלך בשביל לצאת מהמעגל של חרדה קנאה ורחמים עצמיים. קבל רמז: "כן ניסתי להכיר אנשים חדשים בכל מיני דרכים אולי לא ניסיתי מספיק.." או שכן ניסית מספיק בשביל להודות שלא ניסית בדרך נכונה
(בלי ה' הידוע. יש יותר מדרך אחת) "אולי אני לא מתחיל לדבר עם אנשים שאני פוגש ברחוב כי אני לא רגיל לזה וזה קצת קשה." אולי. אבל זה רק עניין של הרגלים והרגלים אפשר לשנות ע"י התמדה. התמדה זה תוצר של משמעת עצמית וזה כבר עניין של החלטה

zio92

New member
בסדר זה כן נכון מה שרשמת

אני לא נגד זה או משהו, רשמת בסה"כ דברים נכונים.. עכשיו כדאי לקרוא את זה כמה פעמים בשביל שאני יזכור את זה :)

Kutaly

New member
יותר חשוב שתבין את הרעיון

שכישורים חברתיים והיכולת להיות חברתי עם אנשים זה לא תכונה גנטית שיש לך או שאין אלא טכיקה שאפשר ללמוד ולתרגל. כשתבין את זה אפשר יהיה להתקדם ולדבר על איך להיות יותר חברותי בלי להיות מטומטם.

CameronLine

New member
אני באותו המצב

כולם התגייסו, לא ממש יש לי חברים, יש מעט אבל הם רחוקים. תבוא לדברים של הקהילה, יש פה המון אנשים נחמדים :} ואם אתה אוהב דברים מהז'אנר, יש בסוכות את אייקון, כנס מד"ב פנטזיה ומשחקי תפקידים. יהיו שם המון אנשים נורא נחמדים מכל הסוגים :} זה מקום נפלא להכיר אנשים, מניסיון

אתה נשמע

ילד מקסים! אני יכולה להבין אותך השנה יצאתי ממסגרת שהייתה לי מאד חשובה ותפסה לי את רוב הזמן והייתה הדבר הכי חשוב לי.. גם לי יוצא להרגיש לפעמים את התחושה של הריקנות שקשה לי למלא אפילו עם החברים הכי טובים בעולם.. וגם אני סקרנית.. למה דווקא הפורום הזה? =] בכל אופן אם באלך לשלוח הודעה לפרטי אתה מוזמן P;

PurpleFilth

New member
היי

האמת היא שאני ממש מזדהה עם חלק ממה שאתה כותב. האמת היא שרק בשנה ג' באוניברסיטה הגעתי למקום שבו אני מרוצה מהחיים החברתיים שלי. הבעיה שלי הייתה קצת שונה משלך. היו לי כלמני חברות/ים, חלק יותר קרובים/ות וחלק פחות, אבל אף פעם לא היה לי "חבר'ה". בחברה שמושתתת על שבטים, הייתי נוודת חברתית. הצבא באמת עזר לי קצת בקטע הזה, פשוט כי היכולת שלי להסתדר עם א/נשים היה היכולת שלי לשרוד במקום שהיה בו מאוד קשה, אבל בסופו של דבר לא שמרתי על קשר עם אף אחת/ד משם. וכן, אני ממש מבינה את הפחד מללכת לישון לבד. באותם רגעים שלפני שהולכים/ות לישון, יש תחושה של בדידות עצומה. אני לא יודעת אם זה מנחם, אבל זה קורה לכולן/ם, גם למי ש"משיג" המון המון בחורות =\ אני גם ממש מבינה את מה שכתבת על ביישנות. לא שאני אי פעם הייתי ביישנית ועדינה, אבל זה בעיקר בגלל שנכנעתי לתכתיב החברתי שמציג תכונות שנחשבות נשיות (כמו עדינות, רגשנות והשתפכות) בצורה שלילית. בהקשר הזה הייתי מציעה לך לחשוב טוב לפני שאתה נכנע לתכתיבים האלה גם כן ומוותר על תכונות מסויימות שטוב לך איתן. חוץ מכל זה, אני מניחה שתסתדר כבר בעצמך. רק אל תלך בגלל זה למרכזי אמנות 'פיתוי' למינהם =]

John Doe8

New member
אולי תרשם לכל מיני חוגים/סדנאות בקבוצה

כן, רשמת שאתה הולך לקרב מגע.. אבל עדיין. אתה יכול להחליט שפעם בשבוע אתה הולך לחוג, וכל 3 חודשים להחליף חוג ואז אתה גם מעשיר את עצמך בכל מיני נושאים, וגם נחשף להמון אנשים חדשים :)

למעלה