תחומי התמחות

תחומי התמחות

היי,
אני שוקל להתחיל תואר שני במדעי המחשב, ונמצא בהתלבטות בין אוניברסיטאות בר אילן ותל אביב. ניסיתי לחפש אך לא מצאתי תשובות טובות לשאלה - מה הם תחומי ההתמחות של כל פקולטה? מה הרמה של כל פקולטה? האם מישהו מכיר את התשובה לשאלות אלה? האם יש איזה אתר שיכול לענות עליהן?

תודה

תודה

תודה על הקישורים!
את הדפים האלו הספקתי לראות, אך אני עדיין מרגיש שחסר לי הרבה מידע. כוונתי בשאלה הייתה בעיקר לגבי מידע "צד שלישי" - מהם התחומים החזקים יותר של כל פקולטה? ניסיתי להבין, למשל, מה התחומים החזקים של אוניברסיטת תל אביב בעזרת מעבר על דפי הבית של אנשי הסגל, אבל זה תהליך ארוך ולא לגמרי מדוייק. תהיתי אם מישהו מכיר קצת יותר את התחום בארץ ויוכל לתת קצת רקע בנושא.
אישית, ההתעניינות שלי קרובה לתחומים הן של בינה מלאכותית והן לנושאי שונים הקשורים ל-Sclability.

GuestOfHonor

New member
השאלה שלך צריכה להיות אחרת:

באיזה תחום או אילו תחומים *אתה* מעוניין להתמחות?

יש הרבה תחומים ותת תחומים במדעי המחשב. לי אישית יהיה יותר קל לענות לך אם תגיד לי מה מעניין אותך מאשר לכסות את התחומים האלה.

אגב, זאת השאלה הכי חשובה שאתה צריך לשאול את עצמך לפני תואר שני, כי בניגוד לתואר ראשון, החלק המרכזי בתואר הזה הוא המחקר שלך והתחום בו תבחר להתמחות.

מבחינת רמה באופן כללי, בתואר הראשון הרמה בת"א כנראה קצת יותר גבוהה. אני לא מכיר אישית אנשים שלמדו בבר אילן תואר שני במדעי המחשב אז אני לא יכול להעיד לגבי האם יש הבדל בתואר השני. אבל, כאמור, מה שחשוב זה תחום ההתמחות והמנחה שלך, ועדיף ללמוד באוניברסיטה קצת פחות טובה אם זה אומר שיש לך מנחה מעולה בתחום שמעניין אותך.

תחומים

תודה. שני תחומים (לא כל כך קשורים) שמעניינים אותי הם בינה מלאכותית - תחום רחב מאוד, אני יודע, ונושאים שונים הקשורים ל-Scalability.

GuestOfHonor

New member
אז ככה

בבר אילן אני לא כל כך מכיר מומחים בתחומים האלה ופחות יכול להמליץ.

בתל אביב אין עד כמה שידוע לי מנחים שעוסקים בבינה מלאכותית, אבל כן יש בתחומים קרובים וקצת יותר חמים כמו למידת מכונה. בסקלביליות אני מבין קצת פחות, ולא יכול להמליץ על מנחה מסויים.

GuestOfHonor

New member
אם ככה

בבר אילן כאמור אני לא מכיר.

בתל אביב יש את ליאור וולף, את ישי מנסור (אאל"ט), וגם רוב הביואינפורמטיקאים עוסקים בזה ברמות כאלה ואחרות. בעברית, אגב, יש כמה מנחים חזקים בתחום הזה, כמו אמנון שעשוע (המייסד של חברת מובילאיי) וניר פרידמן.

למעלה