תחביר המקרא

ronmil

New member
תחביר המקרא

ערב טוב לחברי הפורום, האם מי מכם יכול להמליץ על ספר העוסק ביסודות התחביר המקראי בצורה מקיפה ומעמיקה? תודה מראש למשיבים.

ronmil

New member
זה וגם זה

עדיפות לעברית, אבל גם אנגלית בסדר. העיקר שמדובר בספרות עדכנית.

daviduuu

New member
הממ

ישנו ספר של חוקר בן זמנינו, שפת האם שלו היא אנגלית אבל הוא חקר את שפת המקרא באופן עצמאי או עם תלמידיו והגיע למסקנות שאליהן הוא הגיע, הוא חיבר חיבור מקיף בעניין לשון המקרא, חיבור זה תורגם לעברית אך בצורה שצריכה תיקון... שם הסופר: Alan Smith. שמו העברי אברהם נפח. לחיבורו קוראים: Classical (Biblical) Hebrew Grammar לחוברת אחד שלו שתורגמה לעברית ע"י אחד מתלמידיו בתום לב (וצריכה הגהה... בלשון המעטה) קוראים "הפועל בעברית מקראית". כבר מעכשיו אומר לך, שלמחבר יש דרך משלו בראיית שפת המקרא, ולפי טענתו הוא, הצורה שבה מלמדים בזמננו את העברית המקראית לא נכונה. הסק מכאן, שאינו מלמד כפי שמלמדים בזמננו. ייתכן שאתה מחפש דווקא תחביר, אז כל הידוע לי הספר הנ"ל עוסק יותר בפעלים, ייתכן שגם בתחביר, אבל איני בטוח בכך. הכי טוב בשבילך ליצור קשר איתו, והוא מן הסתם יודע איזה ספרים עסקו / עוסקים בנושא זה. חפש באתר 144 "אברהם נפח" (יש שם רק אחד..), וצור איתו קשר. בכל מקרה, הליכה לספריות גדולות רק תועיל לך, לדוגמה: הספריה הלאומית בגבעת רם, או לספרייה בבר אילן, או לספריית הרמב"ם (בית אריאלה) יושבים שם ספרנים מעולים, והם ינסו לעזור לך מן הסתם.

trilliane

Well-known member
מנהל
כדי להקפיץ לא מספיקה רק כותרת, צריך גם תוכן

מילה או שתיים או אמוטיקון
ממליצה לך לנסות לשאול גם בפורום בלשנות (אם טרם שאלת).

IDAN30

New member
אני יכול לנסות

Arnold and Choi, A guide to Biblical Hebrew Syntax בהוצאת קיימבריג'. זה ספר מאוד ידוע, ונדמה לי שהוא היום סוג של סטנדרט לתלמידי התואר הראשון שלומדים עברית מקראית בחו"ל. קצת יותר מקיפים הם הדקדוקים הסטנדרטיים: Gesenius Hebrew Grammar, Oxford 1910 התחביר בעמ' 309 ואילך. T. Muraoka, A Grammar of Biblical Hebrew חלק שני עוסק כולו בתחביר (עמ' 354 ואילך במהדורת 1996).

daviduuu

New member
מקור נוסף לבירורים בנושא

הוא פרופ' יעקב בן טולילה, חבר האקדמיה ללשון העברית, שאחד מתחומי מחקריו הוא התחביר המקראי. כתובת המייל שלו היא: [email protected]

למעלה