תחבושת לברך

בילטונג

New member
תחבושת לברך

שלום אני סובל משחיקת סחוס בברכיים 1.מלבד סופר פארם איפה אני יכול לצמוא חנות עם מבחר גדול תחבושות (באזור המרכז). 2.האם יש המלצות לתחבושת מסויימת וכמה היא עולה? גם ליום יום וגם לספורט. 3.האם זה נכון שעם מרשם רופא ניתן לקבל החזרי חלקי על מחיר התחבושת? (אני מבוטח במכבי) תודה מראש

שלינקי

New member
שחיקת סחוס

הפיתרון הטוב ביותר עבורך הוא חיזוק השרירים המייבים סביב הברך, על מנת שתוכל להפחית עומס מהמפרק, ולהשלים כך את אחד מחסרונות הסחוס השחוק - בלימת זעזועים. שימוש בתחבושות לא מומלץ לזמן ממושך. בהצלחה

אם זו שחיקת סחוס מאובחנת

והרופא אמר שאתה צריך תחבושת הוא אמר לתת לך פתק עם סוג התחבושת שאתה צריך עם הפתק אתה אמור ללכת לחנויות שמוכרות "ציוד" אורטופדי הרופא שלי אמר שהתחבושות שמוכרים בסופר פארם לא מועילות (אולי לכאב) ואפילו יכולות להחמיר את הבעיה של שחיקת הסחוס בגלל הלחץ שהן מפעילות על הברך אני משתמשת במשך שנים בתחבושת האורטופדית לברך בפעילות גופנית (ביום יום כבר מזמן אין לי צורך) וחוץ מהעובדה שבקיץ חם עם זה, זה נוח. תדירות החלפת התחבושת פחות או יותר פעם בשנתיים יש אנשים שאומרים שלא מומלץ להשתמש בזה הרבה, אבל את זה כבר נשאיר לרופא להסביר/להמליץ, אני לא מסוגלת לעשות פעילות גופנית אינטנסיבית בלעדיה למיטב ידיעתי בביטוחים הרחבים יותר ניתן לקבל בחלק מהקופות החזר על לפחות חלק מעלות התחבושת

ננו9

New member
מחזק את דבריה של שלינקי ומוסיף קצת לסיגל

כדי לענות טוב יותר על השאלה בואו נעבור קורס סופר-מזורז באנטומיה של הברך: מפרק הברך מורכב משתי עצמות ארוכות - אחת של הירך ואחת של השוק - אשר מחוברות ביניהן בארבע רצועות יעודיות (שתיים צולבות ושתיים צידיות). בנוסף יש לנו שם עצם קטנה בצורת מחומש שהיא הפיקה, או פטלה. כדי לאפשר פעולה רבה של המפרק ובעיקר על מנת למנוע חיכוך של העצמות אחת בשניה, ישנה הפרדה בין העצמות של הירך והשוק ע"י שני סחוסים הידועים בשמם האימתני "מיניסקוסים". שטח הפנים של המיניסקוס הינו חלק ביותר, עם קעירות מסויימת עליה יושב קצהו של העצם, וכל מיניסקוס שכזה משמש גם כמפריד ומונע חיכוך וגם כבולם זעזועים. מאחר והברך הינה בעלת תנועתיות רבה משל עצמה, ובתוספת לכך גם משמשת כמסייעת לתנועה של מפרק הירך, חוצים את הברך די הרבה שרירים וגידים... זה ככה, בגדול. מהי שחיקת סחוסים למעשה? בשל העומסים הרבים שאנו מפעילים על הברך בחיי היום-יום אשר כוללים עמידה, ריצה, הליכה, קימה מישיבה לעמידה וכו' - ישנה נטייה מסויימת, לא גורפת, לבלאי מואץ של הסחוסים. הבלאי מתקדם הרבה יותר כאשר שרירי הירך חלשים ולא מסוגלים לעמוד בנטל של נשיאת משקל הגוף, כאשר ישנו ביצוע רב של פעילות אשר דורשת בלימת זעזועים (ריצה על כביש או משטחים קשים ללא הנעלה מתאימה), שיני הזמן וגיל האדם ועוד. שחיקת הסחוס כתוצאה מבלאי גורמת לפעולה לא כל כך יעילה של ההפרדה בין העצמות במפרק הברך, כך שבזוויות מסויימת ישנה נגיעה וחיכוך בין עצם השוק לעצם הירך - דבר אשר מתבטא בכאב מאוד חד ולעיתים ממש כאב משתק. הגוף מזהה את התופעה הזו כפציעה, ולכן ישתמש בכל הכלים העומדים לרשותו על מנת למזער את השימוש והיכולת של הברך להגיע לזוויות בהן הכאב חריף ומורגש, בעיקר כאשר ישנו משקל הגוף ממעל. הדברים אמורים במיוחד לגבי עליה וירידה במדרגות, קימה מישיבה לעמידה, ירידה במדרון ועוד. אנו, בני האדם שעובדים עם הראש וההיגיון, אומרים לעצמנו "שיט, כואב לי, בוא ננסה תרופת פלא אשר תקל על הכאב" ומוצאים את עצמנו בדלפקי הפארמים רוכשים אביזרי קיבוע וייצוב כדוגמאת תחבושות אלסטיות ומגיני ברכיים. אז מה בכלל עושים האביזרים האלו? בעיקר טוב להרגשה - אך מאוד רע לרקמה...החומר הגמיש והאלסטי ממנו עשוייות התחבושות והמגינים "מתלבש" בלחץ על מפרק הברך, מעגן את עצמות הפיקה, השוק והירך למקומם, ומונע מאיתנו להגיע לזוויות אשר בהן הכאב מורגש. איך שלא נהפוך את זה - הגבלה בתנועה חופשית היא שם המשחק כאן. אז אותו אדם אשר חובש את ברכו מרגיש סבבה: גם הכאב נעלם, גם הביטחון שיש במפרק גדל, ותחושת ה"הכל בסדר אצלי" משתרשת עמוק פנימה. מאוד מאוד עמוק. אבל וכאן מגיע אבל די גדול אבל לא עשינו כלום עבור הגוף כדי לתקן את הליקוי שנוצר. בידיעה שסחוס לא גדל ומשחזר את עצמו חזרה (ויסלחו לי יצרני ומשווקי המגה-גלופלקס וכדורי השטויות במיץ) הגוף חייב שנמצא עבורו את הדרך הטובה ביותר להקל את העומסים המופעלים על הרגליים ואשר גורמים למשקל הגוף להיתמך ע"י העצמות. בנוסף, וזה החלק של מלכוד 22 - הרצועות, השרירים והגידים אשר חוצים ומפעילים את הברך לומדים "לסמוך" על אביזר התמיכה החיצוני, ולא כל כך מגורים לבצע את עבודתם. אט אט הם נחלשים, לא מתפקדים ומפסיקים להיות יעילים. כאן שלינקי אמרה שכדאי לחזק את השרירים המייצבים ומניעים את הרגל, הברך ואת הירך. ולמה? ברגע שהשרירים יהיו חזקים דים - לא יהא צורך בהסטת העול והנטל אל עבר העצמות לכן לא יווצר חיכוך רב מטעמי "כוחות קומפרסיה" בין העצמות תהיה הקלה מוחשית בכאב הרצועות יבצעו את עבודת התמיכה והיצוב נאמנה השרירים יתרמו לגמישות, לביצוע הפעולה ולתנועה ויהיה לנו עלא-כיפאק (אבל באופן יחסי) יחסי משום שברגע שאובחנה שחיקה של הסחוסים אנו לעד, וגם לתמיד, נהיה פגיעים לחיכוך בין העצמות - הרי אין מה שמפריד ביניהן וזה לא הולך להשתנות !!! סיגל - אשר לא מסוגלת לבצע שום פעילות גופנית ללא מגיני ברכיים נמצאת כבר בשלב המתקדם של מלכוד 22. הרקמות שצוינו מקודם אינן מבצעות את עבודתן ולכן כל פעילות קלה שבקלות תניב כאבים. הקטע הוא שהכאבים בכלל כבר לא קשורים לסחוס. הם קשורים לחוסר המוחלט ביכולות של השרירים והרצועות. באנו "לתקן" פציעה אחת - אבל פתחנו פתח לעשר אחרות..... אז מה ניתן לעשות? לחזק את שרירי הרגליים (פיזיותרפיה, תרגול ביתי או בחדרי כושר. אבל תחת הדרכה, לפחות בהתחלה) לעבוד על ייצוב הברך וקאורדינציה של פעולות השרירים ומערכת הרצועות והגידים לתת דעתנו על נושא ההנעלה (בלימת זעזועים בעיקר) לבחון את הרגלי האימון שלנו לשים לב ולשמור על משקל גוף תקין. אובר משקל יעמיס עוד על הברך החלשלושה ממילא להצטייד בהרבה סבלנות. כדי לשמר את חוזק השרירים יש צורך תמידי לבצע תרגול מסודר לרקמות ללכת ולרכוש עוד קצת ידע בנושא. זה הרבה יותר זול ממגן ברכיים ונשאר איתנו להרבה זמן אחרי... זהו. שאלות?

תודה על ההסבר ../images/Emo140.gif

ואני אבהיר שלא כתבתי שאני לא מסוגלת לבצע שום פעילות גופנית בלי הברכייה עם הסיליקון, אלא פעילות גופנית אינטנסיבית לדוגמא לרקוד ריקודי עם 5-6 שעות רצופות, 5-6 שעות כשמרגישים כל קפיצה זה מוציא את הכיף (בשביל זה אני רוקדת) אני בהחלט עושה פעילות גופנית בלי הברכיה כי הרגל יותר חזקה: אני צועדת ואני שוחה חתירה (שוחה נכון!) שלדברי הרופא שלי הוא סגנון שחיה שגם יעזור לחיזוק השרירים חוץ מזה שאתה מתייחס לברכיות הפשוטות שמוכרים בפארמים למיניהם ולא לברכייה עם עיגול הסיליקון שתפקידה שונה לחלוטין

ננו9

New member
סבבה סיגל

הכוונה לא היתה רק לברכיות הפשוטות, אלא לכלל הברכיות באשר הן. עם סיליקון או בלי, עם חור או ללא - הקו המנחה הוא זהה עבור כולן.הן פשוט תופסות את מקומן של רקמות הגוף בעת פעילות. לקחתי מדברייך את הקיצוניות - כפי שהתבטאת קודם לכן. שכל פעילות גופנית מלווה בשימוש בברכיה. כמובן לא בבריכה
צעידה היא דבר נפלא, טובה לסיבולת לב-ריאה ולשמירה על בריאות תקינה. כך גם שחייה. לדעתי כדאי לך לשקול ביצוע של מספר תרגילים ייעודים לחיזוק ממוקד לשרירי הירך. משהו שלא כולל נשיאת משקל הגוף (כמו הליכה) וקצת יותר בעל התנגדות מאשר מים (שאת משיגה בשחייה). ישנן גומיות התנגדות, שקיות חול כאלו שקושרים סביב הקרסול ועוד ים של דברים. זה בהחלט יועיל לטווח הארוך. המשיכי עם הפעילות והכי חשוב תתמידי. כל הכבוד
חנן

עובדת על מה שאמרת

בחוג עיצוב וחיטוב בקאנטרי קלאב עם גומיות ו/או משקולות (מניחים על כף הרגל לפני בזמן ביצוע התרגיל)

למעלה