תחבורה

תחבורה

רציתי לדעת האם כל בנות השירות מקבלות נסיעות ברכבת בחינם בלי קשר היכן הן משרתות והאם הן באמת זקוקות לזה ?

נ ו ל י 1

New member
כן....

כל הבנות שיש להם כרטיס שירות גם אלו שמשרתות בבית... יש מאחורי הכרטיס פס מגנטי שאיתו אפשר להעביר בתחנת רכבת... אבל לפי מה שהבנתי אי אפשר להעביר ת הכרטיס יותר מפעמיים ביום!

נ ו ל י 1

New member
לא יודעת... לא ניסיתי...

רק שמעתי על זה! גם לי זה היה נראה שטותי...

בכל האגודות ..?

וכשקונים במכונה אז מקישים לכרטיס חייל ? לא זכור לי שיש שם את האופציה של מתנדב שירות לאומי חח... אוי אני מה זה מקווה שאני אקבל את זה, אבל לויודעת.. זה נשמע לא מצאותי חח

M o n a L i s a

New member
יש קטגוריית שירות לאומי...

את לא לוחצת על חייל, זה לא יוציא לך כרטיס. את צריכה ללחוץ על "אחר", ושם יש "שירות לאומי".

אהה מגניב :] תודה ! בעצם..עוד משו.

יש סיכוי שהכרטיס הזה גם מקנה נסיעות חינם לאוטובוסים בין עירוניים? או שאת זה מביאים רק לאלו שגרות רחוק ממקום שירות שלהן ...? אני גרה 5 דקות ממקום השירות שלי, יש סיכוי שאני אקבל משו בכלל? חח

באסה

אם את גרה רחוק ממקום השירות, את מקבלת מדבקה מיוחדת שנותנת לך נסיעות חינם באגד לקווים שעולים יותר מ-9.60ש"ח. אם את צריכה גם אוטובוס הלוך-ושוב מהבית למקום השירות אז תקבלי כל חודש עוד קצת כסף, בשביל לקנות חופשיחודשי. איך וכמה ומדבקה כן/לא זה כבר דרך הרכזת שלך... (רכבת, אגב, יש בכלמקרה בחינם)

Nomi11

New member
אז ככה...

זה הולך ככה, ויש לי הרבה ניסיון עם נסיעות ברכבת מהשנה הראשונה של ה-ש"ל (אני מתחילה עכשיו שנה שניה)... אפשר לנסוע ברכבת כמה פעמים ביום, בתנאי שאת לא יוצאת מאותה תחנה פעמיים. ז"א שאפשר להעביר את הכרטיס בכמה תחנות רכבות ביום אחד, אבל אסור פעמיים מאותה תחנה...

נירוסטה

New member
לפי הנסיון שלי,

אפשר רק פעמיים. והכרטיס אפילו לא עובר במכונה, אלא באופן ידני ע"י פקידה במחשב.

M o n a L i s a

New member
עובר במכונה, תסמכי עליי

אני קונה רק דרך המכונה, והרבה יותר מפעמיים.

נירוסטה

New member
אני סומכת עלייך :p

ואני מאמינה לך שאת בטח לא מהעמותה שלי,כי אם הית מהעמותה שלי, גם אצלך הכל היה נדפק!!! אפילו החלפתי כרטיס מגנטי, ועדיין המכונה לא נותנת כרטיסים עם החוגר הזה.

כמה תיקונים.

1. לא כל בנות השירות מקבלות כרטיס. היום דיברתי עם מישהו שעושה שירות בעפולה וגם גר שם, והשירות הוא בפנימייה. לתדהמתי, מסתבר שהוא לא מקבל כרטיס, כיוון שכביכול "אין לו לאן לנסוע". זה מטופש ומרגיז, לדעתי. אין מצב שאשרת קרוב לבית בשנה הבאה! הרי נסיעות הן חלק מהוצאות היום-יום, גם נסיעות של סוף שבוע, לכייף, ועם משכורת של שירות לאומי קשה לכסות את כל ההוצאות הללו. 2. הרכזת שלי הזהירה אותי שהכרטיס לא עובר יותר מכמה פעמים, אבל לדעתי היא סתם אמרה זאת כדי לא להביא אותי למצב שאני נותנת כרטיסים לחברים שלי או נוסעת בלי חשבון. כי מה קורה אם אני משרתת רחוק באמת? מצב היפוטתי: אני משרתת בנהריה, למשל, ואני צריכה להגיע הביתה. היום הוא יום שישי בבוקר, ויש רכבות מעטות מאוד לדרום. לכן אני לוקחת כמה רכבות, ואני צריכה לחכות לכל רכבת שעה. אז אני לא אחכה ברציף, אניאלך לאולם הנוסעים, וזה אומר שאני צריכה לקנות שם כרטיס להמשך הנסיעה. אז נניח אני נוסעת ברכבת מנהריה לחיפה, אחר כך מחיפה לבנימינה, אחר כך מבנימינה לתל-אביב, ואחר כך מתל-אביב לבאר-שבע? אני חייבת להעביר ארבע פעמים, אין מה לעשות. טוב, סביר להניח שמצב כזה, נדיר מאוד שהוא יתרחש כי אני בכל זאת אקח את הרכבת הישירה שבאה שעה אחר-כך וזהו, ואני בכל מקרה לא אעשה שירות בנהריה אז לא ממש אכפת לי. מה שכן, לדעתי אפשר להעביר את הכרטיס יותר מפעמיים. 3. לא כל הנסיעות הרכבת הן חינם, רק אלה שמחירן הוא כמו הקוד - מעל 9.60 ש"ח. האמת היא שאין לי הוכחות חותכות, וייתכן שזה משתנה בין הכרטיסים של העמותות, אבל פעם היו לפניי בתור בתחנת הרכבת שתי בנות מ"בת-עמי", והן רצו כרטיס מת"א להרצליה, שמחירו 7.50 ש"ח. הקופאית ניסתה, אבל הכרטיס לא עבר, והיה כתוב לה על הצג שהקוד לא מתאים. שכחתי מה עוד היה לי לומר.

למעלה