לגבי הטראבלקארד: עדיף תקופתי.
אם כבר הזכרת את לונדון
למרות שמצאתי דילים מעולים דרך איזי ג'ט ללונדון, ויתכן גם לינה יותר זולה, אבל פחות אטרקציות (לפחות ממה שהצלחתי להבין) עבור ההרכב המשפחתי.
בנוסף עלויות הנסיעה בלונדון יקרות יותר או שאני טועה?
7.8 פאונד ליום בטרבלקרד, איזור 1-2, יש דילים של 2 במחיר אחד.
משום מה לקחת את הלונדון פס שכולל את כל האיזורים כבר מגיע ל80 פאונד! זה ממש הפרש משמעותי,
זה אומר עדיף להתמקד באיזור 1-2
פשוט בנתיים בפריז מצאתי הרבה יותר אטרקציות שמתאימות להרכב המשפחתי שלנו ככה נראה לי.
אגב מה לגבי הTGV? לאיפה לנסוע וכמה יעלה?
לגבי הטראבלקארד: עדיף תקופתי.
הנחתי שאם אתה שואל על פריז אז החלטת על פריז.
אם הכרטיס לכל לונדון הוא לכל המשפחה ולתקופה של שבוע - זה אולי שווה את זה, כי כרטיס שבועי לאדם אחד לאזורים 1-3 יכול לעלות בסביבות ה £40. אבל: החישוב של מחיר של טרבלקארד שבועי הוא שהפרש המחירים בינו לשבעה כרטיסים יומיים הוא שאתה מקבל יומיים חינם. כמו כן - יש כרטיסים לקבוצה (הורים וילדים) אבל אם אינני טועה זה בנוי על שני מבוגרים ועד מספר מסויים של ילדים, לא ביררתי את זה בעצמי.
לונדון היא עיר יקרה, אלא אם אתה מתכוון לגלות את החגורה הענייה שלה (בדרך כלל אזור 2 חוץ מבמערב) שם יש מסעדות פועלים זולות אבל אין לתייר הרבה מה לעשות שם. לדעתי פאונד מרכז לונדוני קונה 33% פחות מפאונד בריטי בגלל מחירי השכירות, ולכן המחירים שם על דברים יומיומיים גבוהים ממה שתשלם בפרברים (לא הייתי קונה שם שתייה קלה, אבל מוצרי חשמל אפשר)
כמו כן - אני מקווה שאתה לא מתכוון לעשות את הטעות הישראלית הקלאסית של אכסנייה באזור הערבי (אדג'וור רוד, בייזווטר, פאדינגטון, מארבל ארץ' פינת אדג'וור רוד) ואז להתלונן שאתה מרגיש במזה"ת...
יש הרבה מוזיאונים חינוכיים, בין אם זה מוזיאון הטבע, מוזיאון המדע (שניהם בקנסינגטון), יש את מוזיאון התחתית בקובנט גארדן (בצידו האחר של בניין השוק, מספר דקות הליכה מהתחנה), אני בטוח שיש מוזיאונים אחרים (צעצועים, מלוכה, מדאם טוסורד'ס וכו') וגם אטרקציות לא מוזיאליות בהכרח - הגלגל הענק (ווטרלו) והתאטרון המשוחזר של שייקספיר (ווטרלו והליכה לכיוון ההפוך, מדובר בפיקציה מהמאה ה21). את כיכר טרפלאגר של פעם שהתפרסמה בזכות האכלת היונים קן ליבינגסטון חיסל (הוא הביא בז) וכיום יש שם ארועים וקונצרטים (ופחות חרא). כמו כן יש את טקסי החלפת המשמר בארמון בקינגהאם ( ה"משרד" של המלכה, היא גרה בווינדזור שממערב ללונדון), ואת הקו בין חצי הכדור המערבי למזרחי בגריניץ'. כמו כן - יש את Thorp Park שזה לונה פארק גדול מדרום-מערב לעיר (רכבות מווטרלו, אינני יודע מה שם התחנה).
אם אתה רוצה להיות קצת יותר הרפתקני - נסה ביקור של יום אחד בברייטון (רכבות מויקטוריה או לונדון ברידג', כרטיס יעלה כ£20 לאדם אלא אבל יכול להיות שיש הנחה לקבוצה של 2 מבוגרים ועד 3-4 ילדים) שהיא חוף הים של לונדון, במרחק שעה מהעיר. יש שם מזח תענוגות עם לונה פארק, חוף מאבני חצץ עגולים, וטיילת. החוף האנגלי ממוסחר מאד כי במזג אוויר גשום צריכים אטרקציות לימים האפורים או לימי הגשם.
באת' רחוקה יותר בכיוון מערב, אבל שווה ביקור על תקציב גדול יותר, אינני חושב שיש גישה נוחה בתח"צ לסטונהג'.
על תקציב ממש נמוך יש שירותי אוטובוס מתחנה שנקראת Victoria Coach station אבל אלו אוטובוסים פרטיים שמשמשים את מי שידו אינה משגת לכרטיסי רכבת, ובימינו גם שער הכניסה לבריטניה ממזרח אירופה. נסעתי באוטובוסים כאלו לפני 20 שנה והיה איכשהו בסדר, אבל אינני יודע איך הם כיום והייתי מעדיף שלא להמליץ על כך אלא רק לציין שיש כאלו.
אולי זה חומר להזמדנות אחרת.