"תזרקי אותו!!!!"

liri22

New member
"תזרקי אותו!!!!"../images/Emo69.gif

זה לא יהיה שרשור של בעיה אישית..אלא יותר שאלה עלינו המייעצים, בעקבות משהו שראיתי בפורום אחר שקצת חרה לי, מישהי כתבה על בעיה מסוימת שיש לה עם משפחת חברה ואנשים הספידו את הקשר שלה במקום במקום לתת עצות פרקטיות, לדעתי מה שהיא הציגה ניתן לפתרון די פשוט, כל יום אנשים שואלים פה שאלות על גורל הקשר שלהם, איך אתם נוטים לייעץ? לפעמים לאנשים יש נטיה לייעץ לאחרים בצורה נחפזת מדי, גם על דברים שוליים וקטנים..האם אתם חושבים שזה נכון לומר למישהו/מישהי שיש להם בעיה שניתנת לפתרון אמיתי וטוב "הקשר לא ישרוד" וכו'... לפעמים נדמה שאנשים לוחצים על ההדק מהר מדי, ממהרים להספיד קשרים של חברים לפורום במקום לייעץ כמו שצריך.... (אני לא מדברת על בעיות רציניות שאולי באמת זו העצה הטובה), האם אנחנו קשים מדי? אני אישית אף פעם לא ממליצה להיפרד אלא אם דברים אחרים לא עזרו..אני נוהגת לתת עצה ונקודה למחשבה...לא יכולה לתת למישהו להרגיש שמשהו לא בסדר כשבעצם הוא יכול להציל את הקשר שלו... מה אתם אומרים?

צומיש

New member
יכולה לומר

שאני לא מייעצת אני רושמת מה אני עברתי אבל תמיד ממליצה ללכת אחרי הלב והרגשות של אותו אדם, כי עד לא מזמן הקשבתי לכל העצות בעולם ואילו נהיו כעצות אחיתופל <איך שלא רושמים את זה
> ואחרי זה שהלכתי עם מה שאני הרגשתי ועם הלב שלי והכאב שלי הכל השתחרר וביתר קלות.. אז גם שכותבת כאן משתלדת לקבל חוות דעת שונה אבל לא ללכת אחרי זה ולכן לפעמיים משאירה לעצמי את הדילמה אבל יש פה הרבה.. ורדה רזיאל פה ובאחרים שסליחה על הביטוי אין להם ניסיון וידע בשיט או לחלופין לא מבינים את הרגישות של המצב.. זו דעתי

d i n d i n i

New member
צודקת!!!

אני מסכימה איתך כל כך.. אבל .. יש פה גם אנשים שממש משתדלים מתאמצים חולקים מהלב .. לדעתי הם הרוב המוחץ ולא אלא שפותרים כל ויכוח בפרידה חלק מהאנשים עברו דברים דומים או הדבר מזכיר להם עבר לא טוב אז מתוך כאב אישי הם זועקים פרידה, ואותם אני מבינה.. מה שאני לא מבינה זה אנשים שמגיבים בצורה פוגעת ומזלזלת, הרי אתם יודעים שבד"כ מי שכותב פה הוא במצוקה כזאת או אחרת אז להשפיל אותו בלי לתת עצה פרקטית זה דוחה בעיניי (וכבר יצא לי להגיב לאחד כזה פה..) אנשים צריכים באמת לשים את עצמם בסיטואציה ולא רק לתאר לעצמם מה הייתי עושה.. אלא אם הייתי אוהב כמוה או כמוהו .. גם הייתי מוותר כל כך בקלות? טוב מרוב שיש לי מה להגיד בנושא אני כבר מתפזרת .. חחחח מקווה שהרעיון עבר.. אחלה שירשור כל הכבוד לך

liri22

New member
לא התכוונתי לאנשים פה

אלא לאנשים מקהילה אחרת דווקא.....אבל זה יכול לקרות בכל מקום... פשוט אמרתי שלפעמים יש לאנשים נטיה (בעיקר כשאין להם כוח לענות כמו שצריך ומכל הלב) לחפף ולהציע עצות אחיתופל כמו שמישהי אמרה פה. אנשים במצוקה עלולים לקחת עצות אלה ברצינות. הכי טוב ללכת אחרי הלב ולא לעשות מה שאנשים מציעים..אני מאמינה שכל אחד יודע מה הכי טוב עבורו, כולנו בוגרים עם שכל ודעות (אני מקווה)....

אני אישית לא זורק סתם דברים לאויר

כאשר אני רואה הודעה בפורום אני משתדל לחפש הודעות קודמות של אותו בן אדם על מנת לראות מה היה בעבר והאם דפוס מסויים ממשיך לחזור על עצמו, אני בטח לא אגיד למישהי לזרוק את חבר שלה רק בגלל שהוא הבריז לה פעם אחת. הגישה שלי בייעוץ לאנשים היא להילחם על הקשר אך רק כאשר שני הצדדים עושים מעוניינים בכך, אם צד אחד לא שם זין על הצד האחר אז אין שום סיבה לרדוף אחריו ולהתחנן בפניו שיציל את הקשר רק בגלל שהם היו ביחד X חודשים ועברו חוויות טובות, לפעמים העבר הוא זיכרון טוב ותו לא.

למעלה