תזמון אירובי וכוח

תזמון אירובי וכוח

שמעתי מאנשי מקצוע המון פעמים שמי שמעוניין לרדת באחוזי שומן, מומלץ שיבצע קודם אימון כוח ואח"כ אירובי מהסיבה שאימון הכוח ירוקן את מאגרי הגליקוגן ואז שריפת השומן באירובי תהיה מירבית.
עד עכשיו לא ממש הקשבתי לעצה הזאת כי אני עושה אימוני אירובי של שעה+ ומעדיפה לדעת שהאירובי מאחוריי.
היום ניסיתי לבצע זאת. ביצעתי אימון כוח אינטנסיבי של כ-50 דקות (כולל חימום) אבל אז שהגעתי לאירובי הרגשתי שאין לי כוח בכלל, בקושי הצלחתי להגיע ל-70% (חלק מהזמן 65%) דופק במשך חצי שעה ושרפתי בכל האימון 410 קלוריות מסכנות כשעד כה זה היה האימון המשולב הראשון ששרפתי בו פחות מ-600 קלוריות.
בנוסף לכל זה, אני מרגישה עייפות אחרי האימון יותר מהרגיל.

האם זה באמת כ"כ כדאי לבצע אימון כוח לפני האירובי? זה כל כך חשוב כמה קלוריות נשרפות משומן? ולמה כל כך התעייפתי מהסוויצ' הזה?

2run

New member
מבלי להכנס לכל הפרטים של הקלוריות והדופשציינת

אם תעשי קודם כח אז מן הסתם ישאר לך פחות כח לאירובי ואותו הדבר עובד הפוך. תתחילי עם אירובי אז כבר לא ישאר לך הרבה כוחות לפתח כח.
ההצעה שלי - להפריד בימים - יום כח, יום אירובי.
ואם אין ברירה וצריך את שניהם לעשות - אז פה רב המאמנים יגידו שעדיף כח. אז אם באמת הכח הוא החשוב אז זה נכון להתחיל איתו. אם האירובי הוא החשוב יותר אז איתו לפתוח.
ומי אמר שחשוב כמה קלוריות נשרפות משומן? החשוב הוא לשרוף כמה שיותר קלוריות, נקודה.

זו הייתה החשיבה הראשונית שלי...

שאם רוצים לרזות חשוב לשרוף כמה שיותר קלוריות באימון, מה שאומר שכדאי להתחיל באירובי ולעשות אותו ארוך ככל הניתן.
אבל שמעתי את הטיפ של לעשות קודם אימון כוח ואח"כ אימון אירובי בגלל שריפת השומן כל כך הרבה פעמים שזה גרם לי לתהות אם אני מפספסת משהו...

למעלה