תזכורת

אביגל ג

New member
../images/Emo124.gifתזכורת../images/Emo70.gif

הערב יערך מרתון במרכז פיס קהילתי ברחוב נחלת יצחק 35, ת"א (על גבול גבעתיים). עם בתיה ודודי קרוננברג החל משעה 21:00 ערב גבינות ויין בהשתתפות יוצרי ריקודים. מצ"ב הפלייר עם הפרטים:

ואם היגיע זמן לשון אז

לסקעת היחיד רשמת הודעה עבור ערן או לבקשת ערן ולא בשביל ערן. ובודאי לא בגלל שיש לו הרקדה אלא כיון שיש לו הרקדה . ולגבי 26 כדאי לכתוב שגיאות ולא שגיות.

ואם בתיקונים עסקינן.....

אזי איתן.... ה"י" במילה "הגיע"....מיותרת לחלוטין. בברכת מתקנים אמיצה.....

hammi

New member
תיקון ליל שבועות

אני מבין שחברי הפורום בילו בלילה האחרון בבית כנסת ולכן שפע התיקונים

משהא

New member
מה שסיפרו לי, זוג צעיר תלמידי י"ב.

אני מביא את הדברים כפי ששמעתי מפי תלמיד וחברתו שהצטרפו לחוג ריקודי עם למתחילים, לפני מספר חודשים. התחלנו לרקוד, אנו נהנים מאד ומתקדמים יפה, וגם המדריך נחמד. סיפרו לנו שיש אתר "רוקדים" שבו נוכל להעזר בכל הקשור לריקודי עם. נכנסנו מספר פעמים לאתר, ומה שקרה לנו הוא שעד כה לא מצאנו משהו שקידם אותנו בריקודים אבל לעומת זאת, קיבלנו ציון גבוה בבחינת הבגרות בעברית ובדקדוק !!! ריקודים שמחים אורי גבעוני

UHUstick

New member
אממ שיקרו לך?

אין בחינת בגרות בעברית ובדקדוק (מה שנקרא "לשון") בכיתה יב'. לרוב עושים את הבחינה בי' או ביא'.

אביגל ג

New member
אולי התכוונו לבגרות בחיבור, ששם

בהחלט כדאי להשתמש ברמה גבוהה. אגב, אפשר לשפר את הבגרויות בכל שלב, ואולי הם שיפרו בכיתה יב'? למה לחפש את השלילי?

דב בלשננו

כדאי להדגיש כי בעברית קיים המושג כתיב מלא וכתיב חסר, במיוחד כאשר אנו עוסקים בכתיבה שאינה מנוקדת. אי לכך אין זו שגיאה לכתוב היגיע במקום הגיע, משום שאם לא כן יוכל מאן דהוא לפרש את המילה מן השורש "יגע". בברכת חג שמח ועברית רהוטה.

איתן.דבלה צודק.זה לא משרש יגע,אלא

נגע. כלומר מגזרת פנ ולא מגזרת פי. זה כמו שהיה צריך לאמר הנגיע,(במקרה זה האות נ נופלת)כאשר מתחת לאות נ יש שוא נח,לפני שוא נח לא שמים י,

shirel4

New member
יום שני - ערן ביטון

שורה תחתונה - היתה הרקדה מ-צ-ו-י-נ-ת!!!

למעלה