תזכורת ......

רועִי

New member
פעם אמרו לי שיש הגבלה

של אחרי חתונה ומינימום בן זכר אחד זה נכון ?

ה דרומי

New member
האם אדם חילוני וגרוש נחשב

משפחה. האם גם הו יכול להתנדב? ואם כן יש לכם יחידה בדרום? לדוגמא נתיבות אופקים שדרות או באר שבע?

תשובה לה דרומי

כל אחד ואחד עם רצון התנדבות יכול להצטרף ולהתנדב במסגרת היחידה המתאימה לו אמנם כן יש יחידת זק"א בדרום

שאלה לרב יהודה משי זהב שיח'

כפי שרואים ברחבי הארץ, זק"א כאירגון חסד של אמת הקים יחידת אופנועים הנמצאים בכל ישוב במסגרת כונני מד"א. ומקפצים ראשונים לזירה. מה הטעם שמצאו בזק"א להכנס גם לתחום העזרה הראשונה? ומדוע זק"א מצאו "להתערב" כביכול במסגרת פעילות אירגון הצלה? והאם זק"א שוקלת התפתחות לתחומים נוספים? תודה לך על תשובותך... תמשיכו במעשיכם הברוכים.. אנצל אותך, ותמסור ד"ש חם לאתיאל... בהצלחה!

תשובה לאיציק לוי

בהצלת חיים, מתנדבי זק"א עובדים ככוננים של מד"א ועומדים ת.פ. שלהם, גם ארגוןהצלה עומדים תחת מד"א. זק"א כארגון דינמי וביכולת לתת תשובות ומענה שלאחרים לוקח יותר זמן, ומהנסיון שלנו כשראינו את הצורך במשהו יותר מהיר ודחוף עד שמגיע האמבולנס, עלה בדעתנו רעיון אופנועי ההצלה, היום ברשותנו 71 אופנועים בפריסה ארצית, כשלרשותם קבלות על עשרות רבות של החייאות מוצלחות.

תודה על תשובתך...

אך לא קיבלתי מענה האם זק"א חושבים על צורות נוספות של התפתחות, ואם כן באיזה מישורים?

תוכל לפרט על יח' הצלה מהירה וחילוץ?

קודם כל תודה על התשובה הקודמת. אם תוכל לפרט לי יותר על יחידות ההצלה המהירה ויחידת חילוץ ואיתור? מהם הקורסים? כמה זמן? איך אפשר להצטרף?

תשובה לאהרן לאוטמן

להתנדב ליחידת אופנועי ההצלה. יש צורך ברשיון אופנוע כמובן, ובתעודת כונן של מד"א. ליחידת האיתור וחילוץ, צריך לעבור את קורס החילוץ הניתן ע"י פיקוד העורף

רועִי

New member
שאלה חשובה

אני מתנדב יחסית הרבה במשא"ז יש איזה שהיא דרך לקבל ביפר? אפילו שאני לא מתנדב בזק"א?

רועִי

New member
2 בעיות

אני מתחת לגיל 18 ואני לא יכול לראות את המראות האלה עם כבר הכי הרבה אני יכול להיות מע"ר וזה גם בהסתייגות מלאה

אפיגר

New member
תודה על התשובות, עוד שאלות

1.האם בגלל שזה יח' חרדית אין אנו רואים נשים בזק"א? 2.האם אני שזה קשה לי לראות "דם" האם יש לי אפשרות לתרום או לעזור לזק"א. 3.איך מתנדבים לזק"א (למי לגשת) 4.יש לכם אתר שבו אפשר לראות תמונות על הפעילות שלכם? (אפשר להשאיר קישור של האתר) .תודה אפיגר

תשובה לאפיגר

זק"א איננה יחידה דתית או חרדית, זק"א הינו גוף הומאני וולונטרי שעוזר ומסייע לכל, ללא הבדל וכו' ביחידות ההצלה המהירה ואיתור וחילוץ אין מניעה שנשים יתנדבו, ואכן ישנם נשים ביחידות אלו. אם קשה לך להתנדב באירועים הקשים, עדיין אפשרי להתנדב במסגרת יחידת האיתור והחילוץ. באפשרותך להתקשר למשרד בירושלים 5321457 ושם יפנו אותך למפקד המחוז בו הנך גר. הקישור לאתר זק"א www.zaka.org.il

קרבינוש

New member
עוד שאלה

ראיתי שיצחקי כתב ולא אמרת לו תשובה אז מתנדב זקא חייב להיות מתנדב של משטרה ומשמר אזרחי ? או אפשר ישר חהתנדב רק בזקא ? וכתבתי לך עוד שאלות על התשובות שכתבת לי

תשובה לקרבינוש

ביחידת חסד של אמת של זק"א, היות וזירות האירועים נמצאים ת.פ. משטרת ישראל,אנו מעדיפים שהמתנדבים יהיה גם מתנדב אק"מ שעבר קורס זק"א. ליחידות האחרות אפשר להצטרף ישירות במסגרת הארגון

שלום30

New member
הוראת קבע לביפר של זק"א ?

האם נכונה השמועה שכל מי שמקבל ביפר צריך לחתום הוראת קבע לזק"א או לתרום סכום כלשהו ?

תשובה לשלום 30

מתנדב זק"א מקבל את כל הציוד ללא כל תמורה, כחלק מההתנדבות ישנם גורמי חוץ שלצורך עבודתם מחוברים לרשת הקשר של זק"א, וכדי להיות מחובר לביפר, הם מוחתמים על הוראת קבע של חמשה דולר בחודש עבור הוצאות הטיפול.

למעלה