תזכורת

תזכורת../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

היום בערב בג'ה-פן ברחוב קומפורט 11 בת"א (פלורנטין) ומחר במצבר שוני בבינימינה, הופעה מדהימה של הרכב הג'אז שדובר עליו כאן. עד כמה שגונבו לאוזני שמועות, יש התארגנות מסויימת להופיע בבנימינה. אני בפנים לשתי ההופעות, כך שמי שרוצה להגיד שלום, מוזמן.
 
נצל"ש - הגנה מפני וירוס תולעת../images/Emo101.gif

נתקבל באי מייל: הגנה מפני "תולעים" ב-@mail למדתי היום טריק מחשבים מדהים. כפי שאתם יודעים, אם/כאשר וירוס מסוג תולעת נכנס לכם למחשב, הוא פונה ישירות לפנקס הכתובות של תוכנת דוא"ל (דואר אלקטרוני - @mail) שלכם ושולח עצמו לכל מי שנמצא ברשימה, וכך הוא פוגע גם בכל חבריכם ומכריכם המופיעים ברשימתכם. הפעולה היא פשוטה ביותר: ראשית, פתחו את רשימת הכתובות שלכם ולחצו על הכפתור בעזרתו אתם מכניסים כתובת @mail חדשה. בחלון בו אתם רוצים לרשום את שמו הפרטי של החבר החדש, הקלידו "000!" (סימן קריאה ואחריו 3 אפסים). בחלון מתחת, בו אתם אמורים להקליד את כתובת ה-@mail של אותו חבר חדש, הקלידו WormAlert (ישנן תוכנות אשר ללא הסימן @, אינן מאפשרות לכן להזין את הכתובת החדשה. במקרה זה, הקלידו WormAlert@w) ולאחר מכן השלימו את הפעולה של הכנסת הכתובת החדשה ע"י לחיצה עם הקליק השמאלי של העכבר על ok או add או enter, בהתאם למה שתוכנת דוא"ל שלכם מראה. עתה, ראו איזה פלא: השם 000! ימוקם בראש רשימת פנקס הכתובות שלכם, שם תתחיל התולעת במאמציה לשלוח עצמה לכל רשימת הכתובות שלכם. אולם, כאשר היא תנסה לשלוח עצמה ל- 000! היא לא תוכל לבצע זאת עקב הכתובת שאיננה קיימת - WormAlert@w . כאשר הניסיון הראשון שלה לשלוח עצמה נכשל (וכך אכן יקרה בגלל הכתובת השגויה), התולעת לא ממשיכה בניסיונותיה וחבריכם לא יושפעו ממנה ולא יפגעו. היתרון הגדול השני של שיטה זו הוא שכאשר @mail לא יכול להישלח, אתם מקבלים הודעה מיידית על כך בתיבת ה-Inbox שלכם. לכן, אם אתם מקבלים הודעת @mail בה כתוב שה-@mail שהיה אמור להישלח ל-000! שכתובתו היא WormAlert או WormAlert@w לא נשלח עקב אי זיהוי הכתובת @mail הרשומה, אתם יודעים לצערכם באופן מיידי כי נכנס למערכת המחשב שלכם וירוס מסוג תולעת וכי עליכם לפעול הלאה כדי להוציאו מן המערכת. שלחו הודעה זו לכל רשימת חברי פנקס הכתובות שלכם, וכך, אם כל אחד מהם יבצע פעולה זו, תוכלו גם אתם להיות מוגנים יותר ולא לחשוש מפתיחת @mailים שנשלחים לכם ע"י חבריכם, המכילים וירוס מסוג תולעת, אפילו שלא באשמתם.
 

zappon

New member
עזרה חשובה

אפשר כפי שחלקנו חוו לקבל וירוסים שידפקו לכם את המחשב לחלוטין מבלי לקבל שום דבר שאתה יודע עליו, כלומר קובץ כלשהו ,מספיק שתתחבר לרשת וילך לך המחשב!!!. הפתרון הכי טוב זה firewall כנסו לקישור ותורידו את zonealarm זה ממש ידידותי ומסביר פנים למי שאין לו מושג בזה או במחשבים. זה יחסום כל וירוס שיגיע מהרשת ע"י IP. אתם תתפלאו כמה מגיעים בלי שאתם יודעים.
 
סון טסו ומחשבים

על השימוש בפיתיון ביצירת מלכודת - סלבו כבר כתב כאן. על החשיבות בהגנה טובה כדרך להבסת היריב - כתב זאפון. אבל על העקרונות הבסיסיים של הלחימה - דע את עצמך ודע את האויב ולעולם לא תובס - צריך בכלל להרחיב את הדיבור כשמדובר בוירוס מחשבים?
 
עמדתי להתחיל דיון במיקרוסופט, ממשלה

ולינוקס, אבל אולי אין צורך. העיקרון הבסיסי - אם אני מכיר את עצמי, את המערכת בה אני משתמש, איזו חומרה ואיזו מערכת הפעלה ואילו תוכנות רצות, קשה להפתיע אותי. אם אני מכיר את האויב - אם אני מבין כיצד וירוסי מחשבים עובדים, כיצד הם חודרים למערכת, אילו סוגי נזק הם יכולים לגרום וכו' - יותר קל לתכנן הגנה כנגדם, ולבחור דרך פעולה מתאימה לסילוקם ברגע שהתגלו במערכת. העיקרונות זהים, רק הפרטים משתנים. היום אם אני משתמש במערכת הפעלה של מיקרוסופט ואינני משרד ממשלתי - אין לי אפשרות חוקית לדעת את עצמי. זה אומר שאין לי יכולת עקרונית לדעת היכן אני פגיע ומה אני צריך לחזק כדי להגן על עצמי. מבחינה זו לינוקס ותוכנות קוד פתוח אחרות נחשבות (ובצדק) לבטוחות הרבה יותר ממערכות ההפעלה דוגמת חלונות. בתנאי שבעל המערכת טורח ללמוד אותה ומשכיל להבין את ייתרונותיה וחסרונותיה. לא קיימת הגנה מושלמת. לא קיימת התקפה מושלמת. כל מערכת ניתן לפצח ולהרוס, אם מוקדש לנושא מספיק מאמץ. כל התקפה ניתן בסופו של דבר לנטרל, לאחר שהובנה ופוענחו דרכי החדירה. סיפור קצר שכדאי לקרוא בנושא (טוב, לא טכני ולא ייתרום כלום מבחינת הנושא, אבל כדאי לקרוא כי זה מד"ב לא רע, איך שלא יהיה).
 
עמדתי להחזיר את הקונטרה הרגילה

של "קודם תפתחו מערכת שאנשים יכולים להשתמש בה, אח"כ תשכנעו אנשים לעבור אליה" אבל אז נזכרתי שמחשבים עדיין אינם כלולים בין נושאי הפורום.
 
חשבתי אולי להראות שהמציאות

לא מסכימה עם התיאוריה שלך, ולהביא את אחוז המערכות עם מאק לעומת חלונות כתמיכה, אבל נזכרתי שאין לי כמעט מושג בOS X
 
אגב עוף, הגיעו אלי מגוון ספרים

באלקטרונית צחה. הודיעני אם את בכל זאת מעוניינת במשהו (גרר"מ, סטיבנסון, neverwinter nights - shadows of undrentide, אפילו הארי פוטר בחמישיה קלוקלת משהו. וכמובן ניבן וגורדון דיקסון שאת לא קוראת)
 
מעוניין!

איזה הארי פוטר? האמיתי או הפאנפיק? (לא צריך, קראתי את שניהם, רק מתעניין...) לגבי האחרים, אשמח לקבל פירוט במסר.
 

שטינקר

New member
טריקים רצית - לשטינקר פנית

סלבו היקר אני מצטער אבל הטריק מחשבים המדהים שלימדו אותך הוא לא נכון. תקרא פה הסבר מפורט. בקצרה למי שלא מבין אנגלית אני אסביר שהוירוסים והתולעים החכמים לא משתמשים בתוכנת הדוא"ל שלך אלא רק גונבים משם את רשימת הכתובות ושולחים את עצמם בדוא"ל משל עצמם (יענו יש להם SMTP משל עצמם). תזכור שרק שטינקר הוא קוסם אמיתי שיש לו טריקים! אותך לאמא!
 

chataka

New member
איזה כיף היהההההה../images/Emo79.gif../images/Emo47.gif

f******** הדבר האמיתי :) תודה גוטמן (וסמטוש גם)- היה ערב מדהים, כל מה שיש לי לומר זה kung fu rulzzzzzzzzzzz והלוואי שיכולתי להיות הערב בבנימינה :) מזל טוב לבית החדש!
 
למעלה