תזכורת!

WhiteBear

New member
כנראה היא נכנסה למחשב של מישהו

באוניברסיטה שלא יצא מהמערכת בתפוז...

היה נפלא לראות אותו שוב

ראיתי אותו עוד בקולנוע לפני שנתיים (?). מה למדתי... תראה, אין ספק שהסרט מדגיש את האפשרות לקבל סיפוק מהדברים הפשוטים בחיים - סיפוק שיכול להיות גדול יותר מזה שניתן ע"י טירות מפוארות וכוח שילטוני. נורא אהבתי את הזיקה לטבע, את המוזיקה, את השמחה של העניים. כמובן שהיו דברים מוגזמים - קשה לי להתייחס בדיוק למה, אבל זה גם לא מפריע לי כי הרי בסך הכל מדובר בסיפור. מה שהיה חסר לי זה סיום לגבי כמה דברים - מה קרה כשלבסוף השיג אדון האחוזה את הסייף, מה קרה לזונה המוחרמת וכדומה. וסצינות הקרב היו בהחלט נפלאות... לורנס

אני לא הבחנתי בכך, אבל

כך בחשבון שהאורך הסטנדרטי של הקטאנה נקבע רק בתוקפה מסויימת בהיסטוריה היפנית, ועד אז היו כל מיני אורכים של חרבות. לדוגמה, החרבות הענקיות (צ´וקן) שבהן משתמשים בשיטת קאגה-ריו באטו-ג´וטסו. תמונות מצורפות.

budoka

New member
AME AGARU

אני חושב שגם בהפצה באנגלית השם נשאר ביפנית. סרט נפלא. אני חושב שהכי אהבתי את האופן בו התייחס האמן לאמנותו, ככלי לסיוע לסביבתו וכן כאמצעי בעזרתו הוא יכול ליהנות מחייו במלואם. הטכניקות נחמדות, אבל כבר ראיתי את SANJURO ואת "שבעת הסמוראים", שהיו מרשימים יותר בהקשר הזה. מהבחינה הזו, זה סרט "בודו", בניגוד לסרטי ה-"בוג´וטסו" וה-"בושידו" שקורוסאווה עשה בחייו. וגם, שמחתי לראות סרט יפני עם סוף טוב, לשם שינוי...

nitzano

New member
Thanks Budoka

I was looking for it in Kazaa but I can´t find it.And I´m not sure we have it here anyway.

budoka

New member
אני אישית מת על קורוסאווה

אז בבקשה: - שבעת הסמוראים - הסרט מס´ 1 בכל הזמנים לטעמי - SANJURO - עלילה מרתקת, תחבולנות במיטבה, קטעי קרב מטמטמים - הרצתי אותם פריים-פריים לפחות 15 פעמים (ותוך כדי כמעט "הלכה" לי הקלטת...) - YOJIMBO - קצת פחות חביב עלי, עם דמיון ל- SANJURO (מיפונה למעשה מגלם כאן אותו אדם) - HIDDEN FOTRESS - כבר מזמן לא ראיתי, אבל אני זוכר שאהבתי. - RAN - סצינות מלחמה מרהיבות, סיפור עם מוסר השכל חד ומפלח. - ראשומון - אולי לא כל-כך קשור לאמנויות לחימה, אבל בכ"ז סרט מצויין. וכמובן, GOHATTO (טאבו), סרט של במאי אחר (לא זוכר מי כרגע). קרבות חרב מרשימים מאד. צפיה מהנה! תומר

את שבעת הסמוראים לקחתי בקלטת

את ראן שידרו בזמנו בערוץ הראשון. את טאבו ראיתי השבוע בסינמה פריים. הבעיה שחיפשתי בספריות וידיאו ולא הצלחתי למצוא סרטים נוספים של קוראסווה - כנראה כי הם מאוד ישנים. יש לך אולי מושג איך אני יכול להשיג אותם? תודה לורנס

budoka

New member
קניות ברשת, אולי הורדות

גם אני מבואס מספריות הווידאו בקטע הזה.

באוזן השלישית היו כל הסרטים,

לפחות בשנה שעברה. בודוקא, שכחת את כס הדמים (אם אני לא טועה בשם) של קורסאווה שבו טכניקות מדהימות של לחימה בחנית וחרב על סוסים. והסיום, טושירו מיפונה יורד במדרגות, מתמלא חיצים, ממשיך לרדת וצבא שלם הולך אחור צעד אחר צעד כשהוא שולף את החרב ומת. באמזון קום אפשר לקנות חלק גדול מהסרטים האלו.

למעלה