תזכורת קטנה

תזכורת קטנה ../images/Emo42.gif

מכתב לילד שעוד לא נולד. אני עוד לא יודע איך קוראים לך, ובכל זאת, אני כבר קצת מכיר אותך. רציתי להגיד לך שתזרח את אורך אל העולם. שתצליח לחיות באור, למרות שכל העולם התבלבל ומגשש את דרכו בחשכה. שלא תיפול למלכודת. שלא תתבלבל. יש לך זוג הורים מדהימים, ולא הייתי יכול לאחל לך טובים יותר. אני מתפלל שלא יתבלבלו בעצמם. מאחל לך שתצליח לא לאבד את הדרך. שתדע, שעדיף מהכל לאהוב. שכל מה שמרגיש לך לא נכון, אינו נכון בשבילך, וכל מה שאין לו טעם של אהבה הוא לא אהבה, גם אם הוא עטוף במילים ומעשים מפה עד מחר. ולהיפך, שאהבה היא מה שהכל עשוי ממנו ורק עליה מולבשת התמונה שאתה רואה. שתדע לפחד. שלא תברח מהפחד ולא תשנא את הכאב. שתצליח לראות אותם. ולהרגיש אותם. ולאהוב אותם. הם רוצים בטובתך. מנסים לשמור עליך. הם שלך. שתצליח להרגיש הכל. את האהבה והכאב, האור והעצב, השמחה והכעס, האושר והפחד. שתחיה עכשיו. כאן. בשנייה הזו. שתזכור שאין דבר כזה זמן בעולם. רק הרגע הזה ועוד אחד ועוד אחד. שכל מה שיש זה עכשיו והעבר והעתיד קיימים רק בתוכך. שתאהב לצחוק ותאהב לשחק ולשיר ולאכול ולרוץ ולקפוץ ולשחות ולהתגלגל על הדשא ולשכב בשמש ולנשום. שתאהב חיות. שתאהב כלבים וחתולים וציפורים ואנשים. שתאהב את הקבצן בתחנת האוטובוס והפקידה בבנק. שלא תתבלבל מסיפורים של אנשים. שתצליח לראות מעבר לפחדים שלהם ולחדור את המסכות אל יצורי האור שהם. שתראה את השתקפותך בהם. את הילד בהם שרק רוצה לאהוב. שתראה את הנחליאלי הראשון של הסתיו ואת משפחת שפני הסלעים שמתחבאים על ההר. שתצוד לך שקיעות וזריחות ועננים וירח וכוכבים במדבר. שתאסוף נשיקות וחיבוקים וליטופים. שתחייך הרבה. תחבק הרבה. לטף כל יום לפחות כלב אחד, או חתול. שתשיר לעצמך שירים של אהבה, שתזייף קצת במנגינה ולא תזכור את המילים. שתחיה יותר מהבטן ופחות מהראש. יותר מבפנים ופחות מבחוץ. שתאכל הרבה גלידה ועוד יותר הרבה תותים. שתאהב חום וקור ושלג. וחורף וקיץ וסתיו ואביב. שתאהב את השנייה הזו. את הצמרמורת הנעימה בגב ובידיים. את מגע האדמה וליטוף הרוח. שתשכב על הדשא מדי פעם ותסתכל על העולם הפוך. תראה כמה יפה הוא. כמה יפים אנשים כשאתה מסתכל עליהם ממקום חדש. כמה יפה חיוך. כמה מדהימים העצים האלו, שמתאווים בכל מאודם אל השמיים. שתראה שכולם יוצאים מהאדמה. ושהכוח שלה ושלך ושל כולם הוא אותו אחד, מחולק לאינספור גוונים וחלקים. שתצליח לאהוב גם כשמפחיד. גם כשכואב. גם כשהמחשבות משתלטות. שתהייה רך אל עצמך. שתאהב את עצמך בכל רגע, גם אם לא הצלחת לקום בבוקר או נכשלת במבחן. שתלמד בכל שנייה. שלא תפחד לטעות. שתדע להיות חלש, לא מוגן, חשוף. שרק שם נמצא הכוח. ורק משם אפשר לגדול. תטעה הרבה. תרשה לעצמך להתבלבל. אל תהיה כל כך צודק. אל תנסה להיות מושלם. אתה לא צריך, אתה כבר. שתזכור שכסף ותעודות וציונים ופרצופים ומילים הם רק הביטוי ולא האמת. רק השפה שבה אנחנו משחקים. שתצליח לראות את הכוונה. שתלמד לעזור לאנשים. בכל דרך שתבחר. שתשאיר אחריך עולם טוב יותר משנכנסת אליו. בריא יותר. נקי יותר. יפה יותר. שתיצור. שתגלה. שתבין שזה לא משנה מה אתה עושה, זה משנה איך. תכתוב. תצייר. תשיר. תמציא דברים. תפרח. שתהיה חופשי. באמת. ורק אגיד עוד, פיסת יקום קטנה ומופלאה שלי, שאני מכאן ועכשיו שולח אליך את כל האור שביכולתי. אני כאן. אתה שם, מתכונן לזרוח את עצמך אל העולם. צא. תזרח. תחייה. שתאהב. תאהב. תאהב. תאהב. אם יש מילה שמסכמת את הכל זאת היא. תאהב. שי.

מילים שעשויות מאור ואהבה

תודה לך שי ,שכתבת כאן מה שקראתי עכשיו. אני מאחלת לך ולי ולכולם/ן את מה שכתבת אל הילד שעוד לא נולד. ואתה כותב נפלא. מיכל

למעלה