תזכורת לאיגוז

• פותח הנושא zacki
  • פורסם בתאריך

zacki

New member
תזכורת לאיגוז

להזכירכם בענף הטריאתלון יש גם חובבנים (סליחה איתי, חלשים), שבאים לתחרויות בשביל הכיף, ולא בשביל תוצאה. משתתפים אלה גם לוקחים חלק בתחרות אחת או שתיים בשנה ולא יותר. אתם בטח לא מצפים מאחד כזה להיות חבר באיגוד ואתם, או לפחות אני, לא מצפה מאחד כזה לשלם 150 שח עבור השתתפות בתחרות. 100 שח זה עוד סביר אבל 150 - לדעתי יש רבים שמוותרים בגלל העלות הזאת. אני קורא להורדת מחיר ההשתתפות, למען הצטרפותם של ספורטאים חובבנים (סליחה, חלשים) ומקצוענים (סליחה, חזקים) כאחד לענף הטריאתלון. מי שמסכים - שייכתוב. מי שלא מסכים - שיישתוק. סתם סתם - שייכתוב גם. zacki.

Lance_Armstrong

New member
חבר´ה... מספיק. זה כבר לא מצחיק...

אני לא מבין מה הבעיה שלכם. אני בסה"כ רוצה להגן על החלשים שביננו. לא משהו רע נגד מישהו. לדעתי , זה פוגע שמישהו יגיד לי שאני חובבן רק בגלל שאני לא מגיע במקומות הראשונים. כי אני מתאמץ המון... אז אני מצפה לקריאה - חלש. אתם לא רוצים, אל... אבל תפסיקו עם העניין הזה... זה סתם מציק שאתם משייכים את זה אליי...

טימון1

New member
איתי, אם יורשה לי תיקון קטן../images/Emo132.gif:

חובב=אוהב, מחבב כלומר חובב רכיבה=אוהב רכיבה. חובבן=מה שנקרא בעגה המקצועית "צ´יקמוק" כלומר עושה עבודה מצ´וקמקת או עבודה [במקרה שלנו רכיבה] באופן גרוע. אי לכך ובהתאם לזאת אני מבין אותך שאתה נפגע מהכינוי חובבן, לעומת זאת למילה חובב יש פירוש הרבה יותר נעים לאוזן והיא אינה באה בכדי לגנות את האדם המכונה בה [תראה מש "ן" קטנה יכולה לעשות] רובם המוחץ של הרוכבים בארץ ובהם גם אני ולפי דבריך גם אתה נכלל בקטגורית ה"חובבים" וזה אם תסכים איתי ואם לא, כינוי מוצלח יותר מ"חלשים", לא כן???

oferba

New member
פרשן האתלטיקה של יורוספורט:

טים האצ´ינס (ומקום 4 באולימפיאדת לוס אנג´לס בריצה ל-5000 מ´), נוהג לקרוא (בשידורים של ריצות מרתון למשל) לרצים שאינם משתייכים לעלית -Elite, אבל הם גם לא רצים חובבניים- Joggers, Club Runners, האם למישהו/י יש רעיון איך לתרגם זאת לעברית?

טימון1

New member
בתרגום חופשי = רצי מועדון

ג´וגרס מלשון ג´וגינג = אנשים שרצים כאילו עושים ג´וגינג [כביטוי לגלגני] אני מעריך שרצי המועדון זה שם נרדף לג´וגרס ג´וג לפי מילון = רץ בקצב כך שג´וגינג = ריצה בקצב, בהצלחה.

Scipio

New member
אין לי בעיה עם המילה חובבן

אני מתאמן מזה זמן מה (כ 5 שנים בשחייה / 8 חודשים בריצה וחודש
באופניים) ואני מוכרח לומר שאין לי בעיה עם המילה חובבנים. אני מודע לכך שאין לי סיכוי להגיע לתוצאות מקצועיות (טובות) אבל אני נהנה מהאימון עצמו ואני מתכנן מתשיהו להשתתף בטריאתלון מלא. בכל מקרה המילה חובבן מתאימה לי (גם אחרי שאסיים טריאתלון או שניים) וגם עם הזמנים שלי ישתפרו. תמיד אהיה חובבן ואין לי בעיה עם זה.

עמיעז

New member
חובבנים/מקצוענים חלשים/חזקים ../images/Emo22.gif

המילה שבה משתמשים אינה משנה. חלק אוהבים את המילה הזאת וחלק את השניה מה שמשנה זה שהבן אדם מרגיש טוב ושלם עם עצמו ועם מה שהוא עושה וכמה שהוא משקיע. אם הוא לא שלם עם עצמו אז מילים עלולות להרגיז אותו.

dana shtainberg

New member
חובבן?

אז ככה אני חושבת ש"חלש" לא מתאים מפני שמי שלא מגיע ה10 הראשונה אפילו בקטגוריה ועדיין ממשיך להתאמן ולהתחרות צריך מנטליות גבוהה זאת אומרת כוח רצון גבוה במיוחד בייחוד לאלה שמתאמנים ללא מאמן/קבוצה כך שחלש לא מתקבל! (מצטערת איתי זה לא מתאים) אני מעדיפה חובבנים או אפילו מאוהבים כי מי שמתאמן ומתחרה גם בלי לקבל על זה פרסים ולא מתרגש מאלה שהגיעו לפניו צריך להיות מאוהב בספורט או לחבב אותו במיוחד ותחשבו על זה אני מציעה שלמי שיש רעיון לשם- יפה אבל! לכל אלה שהם לא מהעילית וחבריה.... דנה

gilsh100

New member
חובבנים גאים

ממש לא מובנים לי הדיונים בסוגיה הזו - חובבן בספורט הוא אדם שמן הסתם זה לא המקצוע שלו, והוא עוסק בעניין כדי להשיג סיפוק מסויים. לגבי השם - אני מציע "המשתדלים" - ככה קיבלתי תמיד 9 בחינוך גופני (על הפרצוף שלי בסוף הארוע היה רשום - "משתדל").

zacki

New member
הצעות

"חובבנים" - קלאברים "מקצוענים"- קליברים או: "חובבנים" - טובים "מקצוענים" - טובים יותר

למעלה