תזכורת - היום ב- 20:50

הלנה

New member
תזכורת - היום ב- 20:50

ערוץ 8 (למי שמנוי ל- HOT) תוכנית על OCD. בשבוע הבא: תסמונת טוראט

הלנה

New member
נכון אלי...

בהחלט מקרים קיצוניים.... ממש לא דומה לOCD שאני מכירה. בכל אופן זה די הזכיר לי את הסיפורים שקראתי בספר: "הילד שלא יכל להפסיק להתרחץ"... אז... תודה לאל שאין לנו את זה. אבי.... בשבוע הבא יש עוד פרק...אז לעבור שבוע אחרי?

חגית35

New member
פספסתי אוף- אבל יש שידורים חוזרים:

פספסתי בעצמי השעון במחשב שלי מכוון שעה אחורה... שידור חוזר הלילה שזה כבר מחר יום ו' בבוקר בשעה 01:55 ויום ו' בבוקר בשעה 9:40

צפיתי בתוכנית

צפיתי בתוכנית ובאמת היו מקרים קשים של OCD, בל נשכח שמדובר על OCD פרופר כי בתסמונת טוראט האו.סי.די שונה הוא.אחד הדברים שהםפריע לי בתוכנית שאחד הבעלים נאלץ לעזוב את מקום עבודתו כי החולה היתה זקוקה להשגחה תמידית. צורת הטיפול בבעייה הזכירה לי את שיטת הטיפול בו נוקטים בהלומי קרב. כלומר בהלומי קרב מנסים להחזיר אותם למקום בו הם קיבלו את ההלם בתקווה שיצאו ממנו ופה הפסכולוג מראה לאשה ששום דבר לא קורה אם לאחר שנגע בשירותים הבוא אפילו אכל סנדביץ. כלומר פה זה למעשה ניתוץ דרסטי של מעגל הקסמים בו החולה נמצא. משה

הלנה

New member
נכון משה...

זו גם שיטת הטיפול בפוביות....השיטה מאד הוכיחה את עצמה, אבל מצד שני מעט מאד חולים מוכנים לקחת את ה"סיכון" ולהתחייב בה, בגלל זה הרבה מאד ממשיכים לחיות עם החרדות (ו-OCD ה"רגיל" היא הפרעת חרדה)... המקרה של האישה עם הבעל המסכן הזה היה מזעזע!

שביק

New member
שיטת טיפול מקובלת גם בארץ לOCD

היא "להתנגד" לדחפים השולטים. יש לזכור ש OCD של טוראט שונה מOCD רגיל. ראיתי זאת גם בביקורי אצל אחד הרופאים המומחים בארץ ל-OCD כאשר אמר למטופל/ת לא לעשות את הדחפים הקיימים. ולנסות להתגבר עליהם. וזה היה חד משמעי. ס"ה המקרים שהובאו בפרק זה היו קשים במיוחד, כפי שמקובל, להראות מקרים קשים כאשר מביאים נושא לידיעת הציבור.

WPQ

New member
אני שייך למחלקת OCD

נמצא בפורום טורדנות כפייתית

magnolia1

New member
ערב טוב לכל מי שכאן! הסרטים -

רציתי לשאול, האם אתם מתכוונים לראות את הסרט ביום חמישי הבא ביחד עם הילדים? מה אתם חושבים, במקרה שלי הילדה מכירה רק את הבעיות(התסמינים) הספציפיות שלה ודרכי טיפול בהם, אך לא יודעת שהתופעה הכוללת נקראת תסמונת טוראט. האם כדאי שנראה את הסרט ביחד? כמו תמיד, תודה לכולם וחג שמח.

שביק

New member
מגנוליה יקרה, חג שמח, זוהי בהחלט

שאלה חשובה. אין כאן תשובה אחת שתתאים לכולם. את מכירה את בתך, את מידת הרגישות והפתיחות שלה, היכולת להתמודד עם תמונות ומצבים שונים. כל זה מצד אחד. לעומת זאת, יש אפשרות, אולי, שוב בהתאם לרגישותה, לשאול אותה אם היא מוכנה לראות סרט, יחד איתך/כם, על אנשים אחרים, אשר גם להם יש טיקים וכל מיני תסמינים, שלא בטוח שהם כמו שלה ואולי כן. אינני יודעת אילו מקרים יראו בסרט הזה. ואם אלו מקרים קשים יותר. אפשר להסביר שישנם אנשים. לא כולם אשר יש להם בדרגת קושי או צורת ביטוי כזאת. כפי שבאה לידי ביטוי בסרט. בהצלחה! שבת שלום וחג שמח.

ערב טוב לך!!!!

חברה זה דבר מאוד אינדבדואלי. כל אחד מכיר את הילד/ה שלו ויודע את מגבלותיו. ברור שבדרך כלל מציגים את המקרים הקשים של כל מחלה כדי למשוך רייטינג ולהביא את זה לתודעת הציבור. מי שחושב שהילד צריך לראות את התוכנית צריך להכין אותו לתוכנית ולהגיד לו שידע שיש מקרים יותר קשים משלו ושאסור לו להיכנס ללחץ. בסופו של דבר זה נתון להחלטתו הבלעדית של כל הורה אבל אם שואלים את הילד ברצונו לצפות בתוכנית והוא מסרב אז להיענות לבקשתו או להיפך.הם צריכים גם להתחיל לדעת להתמודד עם החיים כמובן כל אחד לפי גילו ויכולתו. משה

לדעתי - קודם לראות ללא הילד

מכיוון שבתסמונת זו יש שינויים במהלך החיים, להקלה אבל גם להחרפה - כפי שלמדתי פה בפורום - ומכיוון שאכן מראים מקרים קיצוניים בסרטים כגון אלו, איני חושבת שיש לחשוף את הילדים לכך. די לכל אחד עם "החבילה" שלו, אותה הוא מכיר, וחבל להוסיף חששות לעתיד. מכל מקום - מכיוון שיש בדרך-כלל שידורים חוזרים, וכן ניתן להקליט, אני חושבת שעל ההורים לצפות לבד ואחר כך להחליט אם להראות לילד, לאחר שמתיעצים איתו. כך גם יהיה ברור יותר לקראת מה יש להכין אותו.

הלנה

New member
מסכימה עם טל

לגבי הפרק המדובר ולגבי כל סרט על טוראט, קודם כל לראות לבד... אחרכך להחליט אם זה מתאים לילד שלנו.

מחר הסרט על תסמונת טוראט

חברה שיהיה חג שמח!!!! מחר בערוץ 8 ב-20:40 הסרט על תסמונת טוראט במסגרת התוכניות על מחלות מוזרות.(כך הם קוראים לסדרת התוכניות שלהם) משה

למעלה