תזונת תינוקות

0 אור 0

New member
יש גם דברים שזה עניין של גיל

לבן שלי היתה תקופה (שנים) שהוא לא היה מוכן לגעת בשום דבר ירוק, תאמין לי שהוא יצא בסדר גמור למרות הכל והיום הוא אפילו אוכל קישואים

מאיר72

New member
אני מבין אותו, קישואים זה ממש סתם

ירק בלי אופי

תלמ 300807

New member
הוא רק בן 5 חודשים

ועדיין לא אוכל מוצקים ואני ממש מבולבלת וכבר לא יודעת למה להקשיב. יש לי את הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון" שנכתב ע"י תזונאית קלינית טבעית ומרפאה בשיטה הסינית שמושפע מהנטורפטיה ,אז מבחינתי זה ספר שהייתי פועלת לפיו ,אבל שם מדברים על דגנים מלאים וקטניות עוד הרבה לפני גיל שנה ,ואני קראתי שכדאי מגיל שנתיים,ועכשיו מהשרשור בכלל הסתבכתי שהבנתי שלא כדאי לתת כמעט בכלל דגנים לתינוקות . אז אם הוא לא יונק ? על מה יחיה? על סימילאק (יודעת כמה שזה לא משהו לא צריך להסביר לי) ירקות ופירות ? תודה

תלמ 300807

New member
ברור שלא

אבל הספר נותן עזרה לגבי מה מותר לתינוקות ומה לא ,וכל ספר (כלומר התזונאי שכתב אותו) חושב אחרת ויכול לשכנע לצד שלו ,אז מה לעשות? פשוט לתת מה שבא לי ואז לראות מה יקרה ? הרי זה לא נכון לעשות כי התוצאות הם לאו דווקא מיידיות ... בקיצור קשה...קשהה.....

hal767

New member
מאחר ואינך מגובשת

ממליץ לך לבדוק גישות שונות ולבקש מאנשי המקצוע הסברים מעמיקים לשיטתם. זה יעזור לך להחליט. טיפ קטן כחומר למחשבה-המזון הטבעי והנכון לתינוק בגיל זה הינו חלב האם. אם תינוק אינו יונק מכל סיבה שהי, יש לבנות לו תפריט שיותאם לו, וגם יהווה תחליף לחלב האם ע"פ יכולות מערכת העיכול של תינוק, לעכל. חלב האם הוא נוזלי ובעל הרכב תזונתי מאד מסויים אליו שואפים להגיע באמצעות התזונה החלופית. ואגב, בחלב אם אין עמילן. מזון מוצק הדורש לעיסה יש לתת רק בשלב שלתינוק ישנם שיניים מפותחות די הצורך לכך. והערה אחרונה-מזון שעבר חימום/בישול תמיד ירוד מבחינה תזונתית בהשוואה למזון חי. חימום מזון תמיד גורע מערכו התזונתי, ותהליך החימום הופך חלקים ממנו לפסולת מזיקה. הנחיות משרד הבריאות באשר להזנת תינוקות הינן שערוריה. הנחיות אלה הן מהגורמים העיקריים לתחלואה הגבוהה של התינוקות והילדים, לבעיות בהתפתחותם, והמציאות מראה לנו שיש לחשוב אחרת בנושא זה.

למעלה