תזונת תינוקות

תלמ 300807

New member
תזונת תינוקות

שלום לכולם אני רוצה לתת לבני כשיגדל רק דגנים מלאים וקמח מלא ,אבל הבנתי שזה קשה להם עיכול . מצד שני הבנתי שאין סיבה לתת אורז לבן ,לחם לבן וכו' כי גם ככה יש בהם רק סוכר ושום ערך תזונתי ועדיף לתת ישר מלא . 1.השאלה היא מניסיונכם עם תזונת תינוקות כמה זה באמת קשה לעיכול? אפשר לנסות ולראות? 2.האם יש פחמימות מלאות שכן קלות לעיכול וניתן מגיל 6-7 חודשים? 3.אם זה קשה לעיכול ואני אחכה עד גיל שנתיים אז לא יתכן מצב שהוא לא ירצה בכלל,כי זה כבר לא הגיל בו הם "פתוחים להצעות"? 4.אם הפחמימות שלו יהיו :קוסקוס מלא,לחם מלא,פסטה קמח מלאה,שיבולת שועל ועוד אך בלי אורז מלא (כי הוא הכי קשה לבישול) האם זה מספיק מגוון? תודה ויום טוב

0 אור 0

New member
מנסיוני עם תזונת תינוקות

התזונה הכי טובה זו הנקה וכשמתחילים להוסיף אז מוסיפים בהדרגה ירקות (כולל תפוח אדמה) ופירות, ורק בשלב יותר מאוחר מעבים את הירקות עם קטניות. לא זכור לי שכל כך יצא לנו בגילאים שעליהם את מדברת לתת להם קוסקוס, לחם, אטריות וכאלה ... את כל מה שאני אומרת לך תקחי עם המידע שכשלי היו תינוקות, טבעונים היו חיות מוזרות ונדירות, ובשביל לקנות לחם חי לפנק את נפשי הייתי צריכה לנסוע באוטובוס עד לתחנה המרכזית בל אביב ששם היתה חנות אחת של טבעונים. אז אם אפילו אז ועם כל הדיעות הקדומות לא נתנו כל כך פחמימות ריקות, על אחת כמה וכמה היום שאין סיבה לעשות זאת.

0 אור 0

New member
תחליטי באיזו שיטת תזונה את מאמינה ותלכי על פי

ההמלצות שלה, ותפעילי הגיון בריא של אמא על מה שהתינוק שלך אוהב אם הספר נראה לך הגיוני, מתאים לתזונה שאת מנהיגה בבית והתינוק מרגיש טוב אז לכי על זה גם אם מומחה לפי שיטה אחרת חושב הפוך ההמלצה האישית שלי למשוך את ההנקה עוד כמה חודשי ובמקביל להוסיף ירקות , קצת פירות (מרוסק למחית) בערך מגיל חצי שנה אפשר להוסיף בהדרגה מזונות יותר מסובכים כמו תפוח אדמה, קצת קטניות ולקראת גיל שנה לנסות את הדגנים אם את לא מניקה חשוב מאד לספק מקור גם לחלבונים

0 אור 0

New member
הערה חשובה - אנילא תזונאית!!

ולא מומחית לתזונה - הנסיון שלי כאמא

תלמ 300807

New member
אני לא מניקה אלא רק בבוקר

ולמה אני צריכה מקור לחלבונים אם לא מניקה אבל נותנת תמ"ל ? (או שאני לא ולא הבנתי אותך) קטניות יותר קלות לעיכול מדגנים? זה לא עושה להם גזים כמו למבוגרים? תודה

0 אור 0

New member
אני באמת חושבת שאת צריכה להתייעץ עם מומחה

לתזונה, שגם יקח ממך את כל הפרטים. בתיאוריה התמ"ל אמור לתת את כל הערכים התזונתיים שיש בחלב אם ובטח גם חלבון - אבל מכיוון שאני מדור עתיק מאד אז בזמני לא היה תמ"ל, ומהנקה עברנו בהדרגה עד לאוכל רגיל לא יודעת להסביר לך למה , אבל במרק הירקות לא שילבנו חיטה או אורז וכן שילבנו חומוס או עדשים (לא כמנה ענקית אלא כתוספת קטנה להרבה ירקות כמו קישוא, דלעת, פטרוזיליה, גזר, וגם תפוח אדמה שזה לא ממש ירק) - אולי בגלל הברזל? לגבי הגזים - בעקרון, קטניות לא גורמות לגזים למי שרגיל לאכול אותן. אבל מצד שני תינוקות יכולים להיות רגישים למזונות שלא בעייתיים לאף אחד אחר, לכן ככלל, ולא חשוב באיזה שיטת תזונה תבחרי, חשוב להוסיף כל מזון בהדרגה. תמיד רק סוג אחד של מזון חדש, תמיד ביום הראשון ממש טעימה, ביום השני קצת יותר, ביום השלישי להגיע לכפית, ורק אם אין שום תגובות לא טובות אז מגדילים כמויות.

hal767

New member
הערה לגבי קטניות

הגזים הינם תוצאה של תסיסתם במערכת העיכול כתוצאה מריכוז גבוה של חלבון ועמילן. בצורתם היבשה הקטניות בעייתיות למערכת העיכול האנושית. הפתרון הוא להביאן לנביטה, או לפחות לנביטה ראשונית. אז גם ערכן התזונתי גבוה יותר. לתינוקות בחודשים הראשונים לחייהם אני לא ממליץ לתת קטניות. בשלב שמזינים אותם בירקות טריים ניתן להוסיף נבטים טריים כמו אלפאלפה ומש, שדינם כדין ירקות טריים פחות או יותר.

0 אור 0

New member
בכל מקרה לא מדובר ב"חודשים הראשונים" בחיים

ההתחלה של מתן מזון מרוק ואחר כך מוצק הוא בסביבות 5-6 חודשים. לפי שיטת התזונה הטבעונית שאתה דוגל בה לא מבשלים את המוצרים, אבל בתזונה ה"רגילה" שלנו דוקא מעדיפם לבשל או לאדות את הירקות ובודאי שאת הקטניות, והבישול הופל אותם קלים יותר לעיכול של התינוק. ירקות חיים ונבטים בודאי שאי אפשר לתת לפני שמדובר בפעוט שיודע ללעוס היטב (עם שיניים)

hal767

New member
ירקות חיים ונבטים טריים ניתן לתת כמיץ

מגיל חצי שנה בערך. אני לא מסכים עם זה שהבישול הופך את הירקות לקלים לעיכול. גזר למשל, קל מאד לעיכול לתינוק כמיץ טבעי וטרי. בישולו הופך חלק ממנו לפסולת, בוודאי שניפגע חלק גדול מערכו התזונתי, ומזון מבושל נוטה להאט את פעולת המעיים. ישנם מזונות שחייבים חימום כי אינם ניתנים למאכל בצורתם החיה, כמו תפו"א ובטטה.

0 אור 0

New member
בהחלט מסכימה לגבי הגזר המבושל

(ובנימה אישית - שונאת גזר מבושל בערך כמו שאני אוהבת טרי) אבל אני לא בטוחה עד כמה טוב להאכיל תינוק במיץ שהוא מאד שונה מהמרקם הטבעי של אותו מאכל - אני חושבת שהתהליך של התרגלות למזון הרגיל עובד יותר טוב כשמתמקדים במצרכים שבצורה שדורשים שינוי קטן כדי להגיע למרקם שמתאים לתינוק: לדוגמא בננה או אפרסק אתה מועך בקלות והתינוק יכול מייד לאכול, אפילו תפוח מגורר בפומפיה דקה תינוק בן חצי שנה יכול לאכול בקלות - אבל מלפפון או גזר או עלים דורשים בלנדר או סחיטה אחרת הוא יחנק, אם ההורים לא טבעוים, אז הקישוא, הדלעת ותפוח האדמה המבושלים במרק יהיו גם קלים לאכילה, גם טעימים לתינוק וגם ניתן לשנות בהדרגה ממעוך לגמרי להחזקה ביד, וכך ללמוד לאכול אוכל כמו הגדולי םבלי להסתכן - זאת לעומת שתיית מיץ שבה מקבלים את האוכל בצורה מאד שונה מהמבוגרים מסביב, ולא לומדים להתמודד עם אכילה ולעיסה

hal767

New member
מיץ ירקות/פירות

הנקודה היא שתינוק בגילאים האלה זקוק למזון נוזלי, כמו שחלב האם הינו נוזל, וזה מה שמתאים לתינוק החסר בשיניים. מיץ הירק והפרי הינו למעשה כל המזון השלם, למעט הסיבים. אם המיץ נאכל מייד אחרי סחיטתו, הרי הערך התזונתי, נשמר. תינוק, כידוע, אינו זקוק לסיבים במזונו, עד לגיל בו שיניו מפותחות מספיק והוא צורך מזון שלם. בננה ותפו"ע ינתנו לתינוק בחודשים הראשונים כמיץ או מעורבלים בבלנדר עם מים, ומסוננים, כמובן. בגיל חצי שנה בערך, ובמקרים רבים גם לאחר מכן, ניתן להגישם כדייסה דלילה. לגבי הורים שמזינים ילדים בצורה אחרת, אין לי מה לייעץ. מרק ירקות המכיל תפו"א ודלעת למשל, אינו מזון ראוי לתינוק, לדעתי. אכילה ולעיסה-לעיסה הוא השלב הבא בהתפתחות התינוק, והוא רלוונטי כשישנן שיניים. לפני כן אין לתת לתינוק מזון הדורש לעיסה. בטבע, חלב האם הוא מזון בלעדי עד שמתפתחות השיניים לרמה המאפשרת שימוש יעיל בהן. לכן אני לא בעד להקדים את המאוחר.

hal767

New member
תזונת תינוקות

ראשית, תיקון-אורז, לחם וכד' מכילים עמילן ולא סוכר. המזונות שהזכרת בשאלתך, דגנים ותוצריהם [קמח, פסטה] מכילים כמות גדולה מאד של עמילן. לתינוק אין יכולת לפרק עמילנים, מחוסר מיצי עיכול מתאימים. לכן מזון המכיל עמילן אינו ראוי להיות מזון לתינוקות. מכאן שכל הדגנים פסולים כמזון לתינוקות. דגנים מלאים אינם קשים לעיכול לבוגר. יחד עם זאת אין להרבות באכילתם כי יכולת הגוף האנושי לייצר אנזימים מפרקי עמילן, מוגבלת. גם תגובתם בסוף עיכולם היא חומצית, וזה חיסרון. הפרזה במזון עמילני עלולה להיות קשורה להיווצרות בעיות ומחלות שונות כמו השמנת יתר, סוכרת, עצירות, פגיעה בהתפתחות ילדים ועוד. תינוק אינו דורש גיוון רב בתזונתו. חלב אם הינו מזון מושלם לתינוק. אם לא מניקים אותו, ניתן להזינו בתפריט המותאם למקרה על בסיס צמחוני לחלוטין. התפריט מותאם לפי הגיל, מצב בריאותי וכד'.

0 אור 0

New member
תפריט מותאם למקרה על בסיס צמחוני לחלוטין

זו מנטרה יפה מאד אבל כל מה שהיא כתבה שהיא רוצה לתת לתינוק שלה, וכל מה שאתה כתבת שלא מתאים לתינוק לעיכול עונים בדיוק על הגדרה של צמחוני לחלוטין, אני בהחלט מסכימה שיש להתאים לתינוק (לא למקרה) את התזונה האישית הטובה לו, אבל אני די בטוחה שהשואלת ושאר האמהות לתינוקות ישכילו יותר, אם יקבלו רמז קטן לגבי איזה מזונות צמחוניים כן לדעתך יכולים להתאים לתינוק, ומתוכן תיעשה הבחירה למה מתאים יותר לאותו תינוק ספציפי, אורז לא - אז קישואים כן? עלים עלולים להתקע לו בגרון, לעגבניה חצי מהתינוקות אלרגיים, כרוב יוצר גזים - אז מה בעצם כן?

hal767

New member
תפריט מותאם למקרה על בסיס צמחוני לחלוטין

זאת לא מנטרה, זאת הדרך הטבעונית להזין נכון ובריא את התינוק. תזונה כזאת היא חלק חשוב ברפואה מונעת, בוודאי שחלק מדרך ריפוי טבעי. לשאלתך, בדרך כלל, לתינוק שאינו יונק או יונק חלקית, מתאימים תפריט ע"פ גילו ומצבו הבריאותי וההתפתחותי. בתור דוגמא, מזינים אותו במיצי פירות מתוקים בלבד, מי תמרים וצימוקים, בהמשך, משהתפתח וגדל- דייסות ממזונות אלה. אנונה, ענבים, תפו"ע, אגסים, בננות, אבטיח, מלון ועוד, הם דוגמאות לפירות מומלצים. בנוסף, תחליבי שקדים, שומשום, ובגיל מאוחר יותר גם מאגוזים אחרים, אותם מכינים בהתאמה לגיל ולהתפתחות. מגיל שישה חודשים בערך מוסיפים גם ירקות לא חריפים מסויימים כמו חסה, מלפפון, גזר, סלרי ועוד, כמיץ. ירקות עליים לא יתקעו בגרון התינוק, כדבריך, אם ינתנו כמיץ. מיץ ירקות יכול להיות מורכב משלושה סוגי ירקות, כשהבסיס הוא הגזר. גזר אורגני שגודל נכון הוא מתוק והמיץ שלו אהוב בדרך כלל על התינוקות. מזון עמילני, כאמור, לא נימצא בתפריט כלל. בגיל מאוחר יותר אפשר להוסיף ירקות מאודים מסויימים כמו קישוא, גזר, סלרי, כלרבי ועוד, אבל אלו אינם חיוניים. בנקודה זאת אדגיש את חשיבות המזון החי. רצוי לא לתת לתינוק מזון שעבר חימום. אם כן נותנים לו מזון כזה, אז חשוב שיהיה מאודה בצורה נכונה ולא מבושל. הגישה הטבעונית שמה דגש על שימוש במזון אורגני ובמי מעיינות טהורים, כלומר, לא מי ברז. עגבניות אינן מומלצות כמזון לתינוקות בגלל חומציותם. למעשה עגבניה, מבחינה תזונתית, אינה ירק, אלא פרי חמוץ. ניתן להזין תינוק במזון עמילני החל מגיל שנתיי וחצי בערך, וגם זאת בצמצום. עדיפות תינתן לירקות עמילניים כמו תפו"א ובטטה. דגנים אינם איכותיים כמו ירקות ויש להם חסרונות רבים כשמדובר בתינוקות וילדים. אפשר ורצוי להימנע מהם לחלוטין בגילאים אלה. תוצריהם, כמו פסטה ולחם, אינם ראויים כלל לכינוי "מזון".

מאיר72

New member
התינוק

לאימא שלום, עם כל העצות שקיבלת כאן שכחו דבר אחד קטן, את התינוק, את רוצה משהו מסוים, אחר אמר כך שלישי אמר אחרת, אבל מה התינוק רוצה? זה קצת קשה להאמין אבל לא כל מה שאנחנו רוצים שהם יאכלו הם אוכלים, יש להם רצונות משלהם, טעם משלהם, תמיד אפשר לגרות אותם לאכול (סידור נחמד של האוכל, להתלכלך עם האוכל, ועוד). דרך אגב כיוון שמערכת העיכול לא מפותחת עדין בגיל זה, לא מומלץ לתת להם מזון מלא כיון שזה יכול לגרום להם לבעיות שונות. מה הוא אוכל היום? ודרך אגב תינוקות כן פתוחים להצעות בניגוד למה שחושבים.

0 אור 0

New member
תודה שהזכרת לי משהו חשוב מאד

לפני מליון שנה קראתי מחקר על כך שאם נותנים לתינוקות, שמתחילים לאכול אוכל רגיל, לבחור לבד מבין מגוון של מזונות בריאים, הם ידעו לבחור את המזונות הטובים עבורם על פי הצרכים המדוייקים של הגוף. ברגע שמתחילים לאכול לפי כללים והכתבות מבחוץ, וכאשר מצרפים כל מיני תוספי טעם , צבע וסוכרים ריקים, אזי המנגנון הטבעי הזה מתקלקל. כשהילדים שלי נולדו ניסיתי עליהם את מסקנות המחקר - אין לי מסקנות חד משמעיות מהניסוי (חוץ מזה שיצאו ילדים מקסימים ובריאים), אבל בטוח שכל הצדדים נהנו מזה שהם אכלו מה שהם בחרו ורצו

מאיר72

New member
אני מאוד רוצה שהילד שלי יאכל טחינה

אני מאוד אוהב את זה (גם בריא וגם טעים), ניסתי לתת לו בכל מני דרכים וצורות, המזל שלי שהוא לא יכל להרביץ לי הוא שונא את זה, אז אני אמור לכפות עליו את זה? לעומת זאת שומשום הוא מאוד אוהב, ילדים הרבה יותר חכמים ממה שנדמה לנו ואת זה לומדים רק בדרך אחת.

למעלה