תזונת ספורט

תזונת ספורט

שלום רב. מזה מספר שנים עברתי לתזונה בריאה (ברור שיש ניואנסים בין שיטות שונות. אני: מעט מוצרי חלב עזים, מעט דגים, ללא עוף ובשר, וכל השאר - ירקות, פירות, שקדים ואגוזים, קטניות ודגנים מלאים. בלי מוצרים מעובדים בכלל. ביצה כל יום. מדי פעם טופו וחלב סויה. מרבית האוכל אורגני. הדבר הלא בריא היחידי, ועליו אין אפשרות לוותר, הוא קפה). בחודשים האחרונים התחלתי לעשות הרבה ספורט (רצה 4 פעמים בשבוע, בכל פעם 10 - 15 ק"מ, כשהמרחקים עוד עתידים לגדול - מתכוננת למרתון, ולאחרונה גם מתעמלת בחדר כושר). האם אני צריכה לשנות משהו בתזונה שלי? להוסיף? להוריד? הגדלתי לאחרונה את כמות הטופו / סויה, למרות הדעות השונות על כך - ואשמח לשמוע מה דעתכם/ן. ושאלה אחרונה לגבי תוספים (גם פה אני יודעת שזה עניין של אסכולות) - האם יש כמה מומלצים במיוחד לעוסקות בספורט? מולטי ויטמין? נוגדי חמצון? q10? תודה!!

0 אור 0

New member
בגדול

העיסוק בספורט מחייב קודם כל התאמה קלורית - שיהיו מספיק פחמימות (מורכבות כמובן) שיספקו לך את האנרגיה הנדרשת, שנית, מחייב מספיק חלבון - וכמובן שהתזונה שלך מספיק איכותית ולכן מספקת מספיק חלבון ואחרון חביב, הספורט יוצר רדיקלים חופשיים, לכן חשוב להגדיל את כמות נוגדי החמצון. כפי שאמרת , מדובר פה בעניין של השקפה ואולי גם מינונים - אם התזונה שך כוללת כמות מספקת של ירקות ופירות ונבטים וזרעים אורגניים במגוון גדול, אזי אולי את מקבלת מספיק ויטמינים ומינרלים נוגדי חמצון - ואם לא, או שאת רוצה להיות בטוחה אז כדאי להוסיף אותם בצורת תוספים. מעבר לכך קשה להגיד בלי ניתוח מדוייק של הכמויות - יש כמה מחשבונים חמודים באינטרנט, אבל אני לא לגמרי בטוחה עד כמה הם מדוייקים ולא מסחריים (ואישית אני ממילא מאמינה בחוכמתו של הגוף - אם תזיני אותו במוצרים המשובחים ביותר, אז כבר תרגישי מה חסר)

תודה רבה. אני בעיקר מרגישה עייפה כל הזמן,

במיוחד בבוקר שאחרי (נכון שזה גם קשור לעובדה שיש פה ילד שקם בחמש כל בוקר...). מה יכול לעזור לעייפות (מלבד שינה כמובן..)?

תודה רבה לכולם/ן! בהחלט קיבלתי דגשים ראויים

לשימת לב וטיפול. שבוע טוב.

גם לי נשמע

שאולי יש מחסור בפחמימות. קשה לייעץ באינטרנט, כי כל מקרה לגופו, אבל יש כמה רעיונות שעשויים להיות רלוונטיים לגבייך: אם את לא ישנה טוב ומספיק שעות, ועושה כל כך הרבה ספורט, זה יכול להיות מזיק בטווח הארוך. צריך להזהר עם זה ואם צריך לפנות לעזרה מתאימה, למשל אם גם כשאת ישנה השינה לא עמוקה, יש טיפולים שיכולים לעזור (רפואה סינית, הומאופתיה וכו'). אם השינה עצמה איכותית אך לא מספיקה, באופן אישי הייתי ממליצה לך או לישון יותר או לעשות פחות ספורט, ואם את לא מוכנה להתפשר על אחד מהגורמים כדאי לקבל טיפולי שיאצו, שמספקים מנוחה ותמיכה טובה. לגבי התזונה, בגלל שאת עושה כל כך הרבה ספורט אני כן חושבת שכדאי להתייעץ עם איש מקצוע שמבין בתזונה צמחונית. צריך לזכור שאם את שותה הרבה קפה, זה עלול לעלות לך בחוסר דם (הקפה גורם לאיבוד ברזל וסידן). כמו כן מעניין לחפש את הסיבה לשתיית הקפה המרובה. אם למשל זה נובע מעייפות, חשוב למלא את החוסרים וכאן זה מחזיר אותנו לתזונה ולשינה. אם זה בגלל התמכרות, חשוב לבדוק את מצב הכבד. לגבי הסויה: הדיעות חלוקות. מה שבטוח זה שחשוב להקפיד על מוצרים אורגניים שלא עברו שום שינוי גנטי, וכן לצרוך במידה, כלומר לא יותר מידי. ועוד דבר אחרון: בעבר הייתי מכורה לספורט, כך שאני כותבת מנסיון אישי: כדאי לך לטפל בעצמך, להקשיב לגופך ולהיות רגישה לאיתותים שלו. ריצה נחשבת לאחד מסוגי הספורט הפחות בריאים, במיוחד מרתונים. אני יודעת שרצים לא אוהבים לשמוע את זה, אבל בטווח הארוך זה עלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים, למשל בגב התחתון ובברכיים. לדעתי הבעיה הכי גדולה היא שמכורים לספורט שוכחים להקשיב לגוף שלהם ולספק לו את צרכיו (תזונה, מנוחה ושינה, למשל, או לא להתאמן כשלא מרגישים טוב). וכמו שכתבתי, טיפול תומך יכול מאוד מאוד לעזור. אני בעד שיאצו, אבל יש עוד טיפולים יעילים. בהצלחה

0 אור 0

New member
עייפות

עייפות יכולה כמובן לנבוע משינה לא טובה, אבל גם להצביע על חוסרים - חלק ממחלות החוסר מתפתחות לאט ובתחילה לא משתקפות בבדיקות דם רגילות, חשוב מאד להיות עם היד על הדופק לגבי אנמיה (ברזל, B12, חומצה פולית) וגם לגבי תת פעילות בלוטת התריס התאמה אישית של תזונה חייבת כמובן להיעשות ביעוץ אישי - ואני מאד ממליצה להפגש עם נטורופת או מומחה אחר בתזונה טבעית שיבחן בצורה מקיפה את אורח חיים והצרכים שלך

yoramg007

New member
עייפות ותזונה בראיית ה"ביורגונומי"

להרמיונית שלום רב, בראיית הביורגונומי, אחת הסיבות העיקריות לעייפות, איננה בשליטה שלנו וקשורה בתלות האנרגטית של כל אחד ואחת מאיתנו ב"משלים האנרגטי" או ב"משלימה האנרגטית", כלומר עייפות זו איננה תלויה כלל ועיקר בהתנהגותנו. הפעולות שאת עושה, כמו פעילות ספורטיבית מוגברת, במצב זה גורמות לבזבוז אנרגיה שחסרה לך ובמצבך פעילות זו מחלישה אותך עוד יותר. עצתי לך כרגע להמנע מפעילות ספורטיבית חוץ מהליכה של חצי שעה ביום וכן השתדלי לאכול מאכלים עתירי אנרגיה. בכבוד רב יורם גני

למעלה