תזונת חתולים

תזונת חתולים

שלום, האם מצב בו חתול ניזון אך ורק משאריות של אוכל של בני אדם (כולל בשר) הוא תקין? אני לא שואלת עבור החתול שלי , אלא עבור גור שאני מחפשת לו בית. הבית הפוטנציאלי שמצאתי לו מתעתד לתת לו תזונה שמבוססת אך ורק על שאריות. האם זה בסדר?

sapirdvm

New member
דווקא גור

חתולים זקוק לתוספות במזות. תוספות שדרושות להתפתחות טובה ונכונה יותר של מערכות שונות כמו מערכת העצבים. לכן עדיף לתת לו, אם זה אפשרי, מזון של גורים מחברה מסחרית ידועה.
בעיה נוספת שאני רואה בתפריט המיועד לו היא שיש מרכיבים במזון ההומאני שיכולים להרעיל חתול. למשל שום ובצל שיהיו באריות, יכולים לגרום להרעלה ולמוות.

תזונת חתולים

הי לימונינה,
נתחיל מתשובה המנוסחת בצורה בוטה - זה לא בסדר. היית מעלה בדעתך לתת לילד בן 3 תפריט המורכב משאריות המזון שיש לך במקרר? "היום יש לנו צלי בן שבוע, שארית קוטג, פירה שאף אחד לא רצה וטיפה לחם יבש? בתיאבון תינוקי? " לא, נכון?

ועכשיו ההסברים :)
גור חתולים זקוק לאיזון מרכיבים כדי לבנות את גופו ואת עתידו הבריאותי - מערכת חיסון תקינה, שלד ושרירים, מערכת עצבים ועוד מערכות חשובות.
הוא זקוק ל:
- איזון מתאים של סידן וזרחן לבניית השלד - כמונו,
- חומצות שומן חיוניות על מנת לבנות את מערכת העצבים והראייה, ובייחוד רמת DHA גבוהה
- ויטמינים ברמה נאותה, ומינרלים באיזון נכון
- חלבון איכותי בכמות רבה בשל היותו חיה טורפת הזקוקה לחלבון לא רק לבנית הגוף אלא גם כמקור לאנרגיה.
הסיכוי שתפריט שאריות יכסה את כל צרכיו הוא אפסי. אם הם עושים זאת מתוך מחשבה שזה עדיף לחתול - עדיף לספר להם כי אמנם תזונה ביתית היא הטובה ביותר, אבל רק אם עוקבים אחרי תפריט מותאם לחיה ולגיל , לא אם לוקחים מכל הבא ליד. מזמינה אותך לעיין בקישור http://www.vetmarket.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/clinical_case.pdf - אמנם כתבה עם עגה רפואית, אבל את סוף המקרה קל לכולנו להבין ולהפנים.

מקווה שעזרתי...
דר' גל אלחלל

תודה על התשובות

אני רק רוצה לחדד -

הבעלים הפוטנציאלים מתעתד לתת לה שאריות בשר בקר עוף ודגים, לא מאכלים אחרים. (מדובר באדם שעובד במקום בו מכינים כמות גדולה של אוכל בכל יום שחלק ממנה נזרק, כך שיש לו יכולת לספק כמות שמספיקה לחתול). במידה ואסביר על הסכנות של בצל, מוצרי חלב, וכל דבר אחר שמסוכן לחתולים, מה דעתכם אז? הרי עד כמה שאני יודעת, חתול זקוק בעיקר לבשר. אני מתכוונת למסור אותה עם שני שקים גדולים של אוכל יבש איכותי לגורים, כך שבחודשים הראשונים של חייה, בשלב הגורות, היא תקבל את התוספות שהיא זקוקה להם כדי להתפתח.

לי אישית ברורה החשיבות שבאוכל ייעודי לחתולים (החתולים שלי אוכלים מזון פרמיום בלבד), אבל מדובר בגורה שנאספה מהרחוב וזקוקה לבית. פרט לעניין התזונה, מדובר במאמצים רציניים, וחבל לי שהיא תפסיד סיכוי, אולי היחידי שלה, לבית.

שאלה קשה

ברור שזה רחוק מלהיות אידיאלי. אם לא ניתן יהיה להסביר לו על חשיבות תזונה מה יהיה על חיסונים, טיפול רפואי וטיפול נגד פרעושים ?
מצד שני, אולי עדיף מישהו שמספק משהו באופן תמידי על פני כלום.
לא פשוט להחליט, ומצב חתולי הרחוב רחוק מלהיות מאיר פנים
אסף

למעלה