תזונה

nuritmo

New member
תזונה

שלום, אני אמא לנסיך בן 7 חודשים, החל מגיל 3 חודשים אני מניקה בבקר ובערב בלבד. לפני כשבוע הייתי בטיפת חלב וגם לי האחות אמרה שההנקה לא מספיקה בגיל הזה ושכדאי לשלב בין הירקות לפירות מנת תמ"ל (חוץ מהמנת תמ"ל שאני נותת לו בשעה חמש בערב ובד"כ הוא אוכל רק כ- 100 מ"ג, לא יותר), האם יש בסיס לטענת האחות? מה לעשות? דרך אגב משקלו של הנסיך 10 ק"ג (נולד במשקל 4 ק"ג). ועזרה נוספת: בעוד כשבועיים אני נוסעת לחו"ל ל4 ימים בלי המשפחה ופתאום יש לי חששות שלנסיך שלי יהיה קשה: בד"כ הוא נרדם תוך כדי הנקה, ובכלל אני חושבת שאחסר לך לו, חוץ מזה האם כדאי שאקח איתי משאבה או שכבר "אנצל" את ההזדמנות לגמול אותו? אודה לכן על עצה טובה.

טינ

New member
תזונה

אצלנו בגיל 7 חודשים עוד היתה בעיקר הנקה, עם מנת פירות ומנת ירקות ביום. לא נזקקתי להוסיף תמ"ל אף פעם, אבל אם את חוששת שהוא רעב את אולי יכולה לנסות להגדיל לו את מנות המוצקים, אצלנו זה עבד יופי! למה האחות חושבת שההנקה לא מספיקה? יש מדדים כלשהם שמעוררים דאגה?? לגבי הנסיעה והגמילה: את צריכה להחליט (ולהיות שלמה עם ההחלטה) אם את רוצה לגמול אותו עכשיו, בכל מקרה לא נראה לי שכדאי לך לנסוע בלי משאבה, לפחות כדי "לפנות" לך את השד מהגודש שיווצר עם הפסקת ההנקה המעט פתאומית, אח"כ תוכלי להחליט , כשתדעי איך הסתדר בלעדייך אם לגמול או לא. וחוץ מכל זה- הבנתי שהחלב לא מתייבש לגמרי תוך פרק זמן שכזה ועם מאמץ אפשר לחזור להנקה גם אחרי ארבעה ימים של הפסקה. תצליחי ותהני.

nuritmo

New member
,תזונה

הי, הבנתי מאחות טיפת חלב שבגיל הזה ההנקה לא מספיקה מבחינת הערכים התזונתיים שאותם התינוק אמור לקבל מהתמ"ל, האם זה נכון? לגבי הנסיעה אני חוששת שאני אחסר לו מבחינת הקירבה בעיקר.( הוא נרדם בלילה תוך כדי הנקה) פשוט לא חשבתי שאמשיך להניק עד גיל כזה ולכן הזמנתי את הנסיעה.

אמאגלית

New member
ממש לא נכון

תספרי לאחות טיפת חלב שארגו הבריאות העולמי ממליץ על הנקה מלאה עד גיל חצי שנה ואז המשך הנקה בשילוב עם מוצקים עד גיל שנתיים ויותר, ושזו הדרך הטובה ביותר להאכלת תינוקות ופעוטות. לגבי הנסיעה בטוח שתחסרי לו, אולי את יכולה לנסוע איתו? אם לא אז תשאבי בזמן הנסיעה, כדי לשמר את ייצור החלב אצלך וכדי למנוע גודש, ותמשיכי עם ההנקות כשתחזרי. נסיעה טובה...ותעדכני אייך הלך

למעלה