תזונה

יאנוס

New member
תזונה

רציתי לדעת אם יש מישהו/היא בפורום שיש להם ניסיון עם שינוי תזונה שעזרה להפחתת הכאבים. האם יש כאלה שהורידו פריטים מסוימים מהתזונה הרגילה שלהם, למשל חצילים, עגבניות, או פריטים אחרים וזה גרם להפחתת כאבים ולשיפור החיים? אני קוראת עכשיו ספר שמדבר על זה ורציתי לדעת אם יש מישהם בפורום עם נסיון כלשהו? תודה

מיטל מק

New member
אני שמעתי על אנשים שהורידו

באמת את אותם ירקות שאתה הזכרת וזה עשה להם טוב. אני אישית גיליתי שפסטות עושות לי לא טוב . ואני משוגעת עליהן . אבל תמיד יום אחרי אני מרגישה לא טוב וכאבים חזקים יותר. גם פרות אדר משפיעות עלי לא טוב.

linar1

New member
אני הפסקתי../images/Emo31.gif

עם החצילים בעקבות הוראה של רופא לרפואה סינית ותזונה. גם מוצרי חלב ובשר הוא אמר להפחית עד מינימום. אז האמת אני לא מסוגלת בלי אכילת בשר ואת מוצרי חלב אני משתדלת של עזים. ללא ספק הוא באופן נחרץ נגד מתוקים, אז בזכות חומצה מלית יש הפחתה טבעית של הצורך במתוק. לסיכום, אני משתדלת לאכול יותר דגנים, דגים, ירקות - אוכל מאוזן. והאמת זה די עובד

danidanidin

New member
שינוי בתזונה ומרכיבי המזון

שלום לך, שינוי במרכיבי המזון תלוי מאד בבן האדם עצמו. תזונאי יוכל לעזור לך בנושא. תנסה לאכול מרכיבים תזונתיים כגון לחם מחיטה מלאה, כנ"ל אורז. עגבניות מכילות חומרים נוגדי חימצון וזה טוב. באם אתה אוהב עגבניות תנסה להוריד את הקליפה (אפשרי על ידי מים רותחים ל-20 שניות) ולהרחיק את הזרעים. תוריד חצילים וחלב נוזלי ותעבור למוצקי חלב. נסה למעט עד להוריד את מרכיב הסוכר הישיר. כל טוב והמון בריאות, דני.

יכולה רק לספר על עצמי

שמזה כמה שנים הפסקתי כליל עם חלב פרה ואוכלת רק גבינות עזים והיתר משתמשת במוצרי סויה, וזה עשה שיפור משמעותי בתחום כאבי הבטן והנלווה אליו.. לא חושבת שנכון להוריד בשר לחלוטין אלא אם דואגים לאזן ויטמנים כמו ה B12 שחיוני לתפקוד הזכרון והמחשבה. אז למרות שהייתי צמחונית בעבר, דווקא הוספתי את מרכיב הבשר, בעדינות, מדי פעם ובשר "קל", לעניין הכאבים אני עושה אוטוסוגסטיה, שמסייעת מאד מאד מאד ואוכלת הרבה שום, ועשבי תיבול שונים ומרובים, חצילים ועגבניות נחשבים כגורמים לבעיות ראומטיות דלקתיות כך שאם הפיברו' שלך נובע מדלקת זה יועיל ואם לא, לא. לי בכל אופן זה לא שינה דבר. מה שאני עשיתי כדי למצוא מאכלים שטובים לי או לא, היה בידוד של ממש (3 ימים למאכל) שבו אכלתי או שתיתי רק ממנו, כדי לדעת טוב או לא. קצת קיצוני, אבל במצב בו הייתי פשוט לא יכולתי להמשיך בלי לדעת. אני ממליצה כמטפלת ברפואה אלטרנטיבית וחולה במחלה, כל שינוי בתזונה לעשות בעדינות, ולא בשיטת ה"זבנג וגמרנו" . בעיני החשוב מכל, זה כשמורידים מאכל מסוים, זה לדאוג לתחליפים שיתנו את היתרונות שלו, כדי לא "להוריד את המים יחד עם התינוק"...

dorgad

New member
פיברומיאלגיה/דלקת - כן או לא

נתקלתי רק היום בשתי הודעות שבהן מקשרים פיברו' לדלקת, ובעבר - בהודעות נוספות. למיטב ידיעותיי והבנתי - אין לפיברו' רקע דלקתי. כך הבנתי גם מקריאת חומרים בנושא וגם מדברי רופאים שהתייחסו לנקודה הזו. אם אני טועה, ומישהו יודע על קשר כזה, ויכול להפנות לחומר שמתייחס לעניין - אודה מאוד. דור

דלקתי ברוב המקרים

וזה דבר שנטען כבר שנים רבות והבסיס למה שכתבתי בעבר. כמובן - לא דלקת חריפה מאוד - שזה מה שהרופאים מחפשים בדרך כלל הבעיה היא שפיברו CFS וכו (אין הבדל ממשי) אינן אבחנת מחלה שלמה אלא רק תאור, לעיתים קרובות חלקי, של מצב. ברגע שתמצא שזה מחיידק / וירוס וכו' כזה או משהו אחר - זה יעביר אותך לסטטיסטיקות של משהם אחרים... דוגמה קטנה מקבוצות דיון- חיידקים בשיניים וחשיפה לכימיקלים http://neuro-mancer.mgh.harvard.edu/ubb/Forum19/HTML/000931.html

האם קיים מחקר מבוסס שמצביע על קשר

בין חשיפה לכימיקלים לבין פיברומילגיה? נניח שאני רוצה לתבוע את מקום העבודה שלי , ללא מחקר מבוסס שמראה את הקשר בין השניים לא יעזור לי דבר.

dorgad

New member
אני נשארת בעמדתי - לא דלקתי!

מהרצאות ששמעתי בנושא וממאמרים שקראתי - הפיברומיאלגיה אינה על רקע דלקתי (אני לא בטוחה לגבי התת"כ). אשמח לקרוא דעות נוספות בעניין. דור

עוזר מאד!

סליחה על התגובה המאוחרת (רק עכשיו נכנסתי לפורום). לפני כשלושה חודשים שיניתי את התזונה שלי באופן דרמטי לאחר שעברתי סדנת "התחדשות" אצל הגברת ד"ר פנינה בר-סלע. שינוי התזונה הביא לשיפור דרמטי בכל הקשור למערכת העיכול הבעייתית שהיתה לי. לגבי כאבי הפיברו- היה שיפור מינורי בלבד עד כה. ייתכן שצריך לתת לזה עוד זמן על מנת שיהיה שהגוף יתפנה מהטיפול במערכת העיכול ויעבור לטפל ברעות החולות האחרות. לסיכום: נסיוני האישי מעיד ששינוי התזונה זהו כלי אפקטיבי וחשוב לריפוי מחלות. שווה לנסות. בהצלחה, מחייכת.

למעלה