תזונה

ו... ג. אינסטינקט השיעול שמגן עלינו מפותח

יותר אצל ילדים גדולים יותר (ומבוגרים כמובן)

regvuv1

New member
בפופקורן יש עדיין חתיכת גרעין קשה

בכל חתיכה לבנה כזו יש גם חלק קשה יותר בתחתית, שכן צריך ללעוס חזק ובתשומת לב רבה יותר, כי בקלות רבה שואפים אותו פנימה.
אני יכולה להגיד לך שבגן שאליו אשלח את קטנצ'יק בספטמבר נותנים פופקורן פעם בשבוע לכל הילדים החל מגיל שנתיים. אני לא אוהבת את זה ואני לא אתן לו בבית בשום פנים ואופן, אבל זה אחד הדברים שהמנהלת של הגן לא מוכנה לוותר עליהם (ניסיתי) ובכל זאת יש שם 4-5 נשים מוסמכות בהחייאה, אז אני נאלצת לקבל את המצב. בבית אני אפשרתי פופקורן אחרי גיל שלוש וחצי-ארבע, כשראיתי שהם לומדים ללעוס יסודי יותר את המזון.
דווקא ענבים אנחנו נותנים לו שלמים כבר מגיל שנה וקצת, מטעמי עצלנות נקרא לזה - שנה שעברה הוא עבר את כל הקיץ עם אשכול ענבים ביד באופן קבוע
, הוא היה מחסל כמה ק"ג בשבוע ופשוט לא עמדנו בקצב. אז אחרי שוידאנו כמה פעמים שהוא אוכל אותם בחתיכות ולא שלמים, עזבנו אותו בשקט.
דרך אגב - אגוזים שונים מתירס ומכל שאר המזונות בכך שהם לא מתפרקים ברוק שלנו, אז חתיכת אגוז שנתקעת בקנה הנשימה פשוט תשאר שם, אלא אם יצליחו להוציא אותה, ולא תתמוסס אחרי כמה זמן.

דונה31

New member
תודה וקצת מהיומיים האחרונים

תודה לכולן אז מפרסום השאלה יש מגמת שיפור (קישטה מרפי)
שמתי לה קערה קטנה עם נישנושים והיא ניגשת אליה.
היא כל יום עשתה שתי ארוחות יפות.
מניחה שגם השן שבקעה הוסיפה לחוסר האכילה.
אני הורדתי את הלחץ של כמה אוכל מוצק אכלה ביום אלא פשוט מציעה ומציעה וכמה תאכל תאכל מאמינה שהכמויות יגדלו עם הזמן.

למעלה