תזונה

cbhnhi769

New member
תזונה

שלום! אני צורך מדי יום חלבון מלא שבא מקטניות ודגנים ( 100 גרם תורמוס ו200 גרם לחם פרוס) רציתי לדעת לגבי פסח, איך אפשר ליצור חלבון מלא? האם המצה בשילוב התורמוס ייתן לי חלבון מלא? בקיצור, מצה נחשב לדגן כמו הלחם?

פצית219

New member
רק אם המצה תהיה מקמח מלא

מה לגבי דגנים אחרים? גם הם לא כשרים לפסח? (בחיי שאין לי מושג)

cbhnhi769

New member
תגובה

נגיד למשל מצות אביב או יהודה או ירושלים הם מקמח מלא או שלא? איזה דגנים עוד אפשרי בספח?

תשובה

אתה יכול להחליף את הלחם המלא באורז מלא (במידה ואינך נמנע מאורז בפסח).
אפשר גם תפו"א או בטטה.
יש גם מצות מקמח מלא - נדמה של חברת מצות כרמל.

cbhnhi769

New member
תגובה

תודה על התשובה.
מה זה להחליף את הלחם המלא? אני לא צורך ביום יום לחם מלא, אלא לחם פרוס אחיד רגיל שאני משלב אותו עם תורמוס וכך יוצר לי חלבון איכותי (מלא).
או שאני טועה במה שאני עושה ולא מתווצר לי חלבון מלא, בגלל שזה לחם רגיל?.
2. לגבי שאר הדגנים אני לא מעוננין מלבד לחם רגיל, מכיוון שאני מנסה לחסוך קלוריות. כי לדוגמה כדי לקבל 10 גרם חלבון מאורז, צריך לאכול 300 גרם מבושל אורז שיש בו לפחות יותר מ400 קלוריות.
3. מצה רגילה, כדוגמת אביב, ירושלים, ראשון, יהודה, האם הם בשילוב תורמוס יוצר לי חלבון איכותי ומלא?.
תודה

cbhnhi769

New member
תגובה

תודה על התשובה.
כמה שאלות קטנות.
1. אני מבשל חצי קילו תורמוס בסיר עם מים, ויוצא נגיד אחרי בישול 1200 גרם, אם אני מחלק אותו ל5 ( 240 גרם) זה נחשב ל100 גרם לפני בישול ואז ייצא לי 36 גרם חלבון?.
2. האם שאני שם את התורמוס בתוך סיר עם מים במקרר למטה לכמה ימים, זה מתקלקל, החלבון נהרס וכ"ו?.
3. כמה יוצא לי חלבון מלא, אם אני אוכל כפי שציינתי בשאלה ראשונה, 100 גרם לפני בישול תורמוס, עם 200 גרם לחם פרוס.
תודה

פצית219

New member
יש פה נקודה שבמחשבה שניה לא ברורה לי

זכרתי שחלבון מלא אמור להגיע משילוב של קטניות עם דגנים מלאים. אבל אולי בעצם זה לא הכרחי שהדגנים יהיו מלאים, ובעצם עניין המלאות של הדגנים זה רק בשביל סיבים?

ברור שאין קשר, פרט לשורש מ.ל.א

דגנים מלאים הם דגנים שלא הופרדו מהחלקים החיצוניים שלהם שמכילים סיבים, אנטיאוקסידנטים, ויטמינים ומינרלים. אין קשר לחלבון.

פצית219

New member
למה אף אחד לא תיקן את התשובה הקודמת שלי?

כי אתם חבורת בטלנים, זה למה.

מסתבר שיש גם ליזין

אבל אני מניח שאפשר לקבל חלבון *מלא* גם ללא קשר לדגנים מלאים

פצית219

New member
איפה יש ליזין? בקליפה? אז כן צריך אותה?

תפסיק לבלבל אותי, אני מספיק מבולבלת באופן טבעי.

זה אחד הדברים שהופכים דגנים מלאים לטובים יותר

אבל ליזין יש גם בקטניות

למעלה