תזונה

cbhnhi769

New member
תזונה

שלום!
רציתי לדעת, אני אוכל 3-4 לפני אימון ארוחה שמכילה 30 חלבון ו70 פחמימה שהמשקל שלי הוא 69 וגובה 1.69, אני מעוניין בשריפת שומנים וגדילת שריר, 15 דקות לפני אימון אוכל 2 תמרים, עושה אימון כח של שעה ולאחריו (אירובי) ריצה במהירות 10-11 קמ"ש לשעה שנע בערך 30 דקות ל45 דקות.
1.מתי אמור אני לאכול את השייק חלבון והפחמימה הפשוטה שזה התמר? אחרי אימון משקולות? או אחרי סוף אימון אירובי?
2 מה קודם למה מבחינת הפחמימה והחלבון, או שביחד צורכים אותם?
3. מהו הכמות שצריך לצרוך מבחינת פחמימה (המשקל שלי הוא 69 קילו, העניין שאני לא מעוניין לצרוך קלוריות סתם מבחינת שריפת שומנים!) לפני אימון כוח? ומה אחרי סוף אימון אירובי שעושה?
תודה.

פצית219

New member
זה קצת סותר אחד את השני לשרוף שומנים ולהגדיל

שרירים. כי כדי להגדיל את כמות השרירים אתה צריך להיות בעודף קלורי, וכדי לשרוף שומנים אתה צריך להיות בגירעון. אז כדאי להתמקד קודם בשריפת שומנים ואחר כך בשרירים. למרות שלא ברור לי למה אתה צריך לרדת במשקל, אבל אם בא לך אז סבבה.
לגבי האוכל, אירובי לא ממש מגדיל שרירים אז אין סיבה להתמקד בחלבונים. אחרי אימון משקולות אתה יכול לאכול חלבונים (בשילוב עם פחמימות). אין טעם לאכול יותר מ-30 גרם חלבון כי הגוף לא יכול להשתמש ביותר מזה בבת אחת, ואין בגוף מאגר לחלבונים לכן מה שלא בשימוש או מופרש בשתן או הופך לשומן.

cbhnhi769

New member
המשך

תודה על התשובה, ידוע לי כל מה שרשמת!
דווקא הוכח שאשפר להגדיל מסת שריר ותוך כדי לשרוף שומן! ( הגדילה בשריר לא מכוונת לגדילה מאסיבית)
השאלה שלי מתי לאכול את החלבון והפחמימה הפשוטה, לפני אירובי או אחרי?
תודה

תשובה

נשמע לי שאתה מאביס את עצמך בחלבון וקלוריות. רצוי לאכול את הארוחה הגדולה שמכילה 30 גר חלבון עם פחות פחמימות לאחר האימון ולא לפני. בכל מקרה ממליצה לך לפנות לדיאטנית מומחית בתחום תזונת ספורט.

cbhnhi769

New member
המשך

תודה על התשובה, אבל אני אוכל ביום משהו כמו 1400-1500 קלוריות! אז אני נמצא לפי דעתי במצב חיסרון קלורי!
ככה שאני לא מאביס על עצמי כמויות, ולפי הפרמטרים של הגוף והגובה והמשקל וכ"ו אמור משהו 2000 קלוריות לערך לאכול!
השאלה שלי הייתה: מתי לאכול את ה30 חלבון ו3 תמרים, אחרי אימון כוח או אחרי האימון אירובי?
בתפריט שלי יש 120 גרם חלבון שנצבר מכל המזונות, אם זה קטניות, דגנים, טונה, שייקים, ירקות וכ"ו.
160 גרם פחמימות, 30 גרם שומן.

פצית219

New member
כי כבר הגבנו... אוכלים אחרי האימון, עדיף אחרי

אימון משקולות ולא אחרי אימון אירובי, ובכל מקרה זה לא ממש אמור לשנות. זה משנה רק אם אתה מתאמן ממש הרבה ורוצה לבנות שרירים בצורה מאסיבית.

למעלה