תזונה

טאוֹ

New member
אני לא בטוח

ש"שמעתי" ו"קראתי" - גם אם מדובר באנשי מקצוע שאמרו או כתבו את הדברים - הם תחליף לפגישת ייעוץ אישית עם מטפל.
ויש דברים שאם מפסיקים לאכול אותם, אז אכן כדאי לדאוג להכניס משהו אחר במקום - גם מההיבט של ערכים תזונתיים, גם מההיבט של שובע פיזי, נפשי ורגשי, וגם מסיבות נוספות.

מסכים שלא כל אחד יכול להרגיש בעצמו מה נכון לו ומה לא...
אם כי להפתעתי השמחה, לאחרונה אני מגלה סביבי יותר ויותר אנשים שאכן מגלים בעצמם יכולת כזאת.

hal767

New member
בהתייחס למסר שלך.

מסכים עם השורה התחתונה במסר שלך: "ללכת לאדם אמין שמקשיב למטופל שיושב מולו ולצרכיו, ומלווה אותו בדרך של שיפור בריאותי מתוך ידע והבנה". זאת נקודה מרכזית בבחירת מטפל.
מאד מסכים באשר לדיאטטיקה של הרפואה המערבית. זאת גישה תזונתית כושלת ומנותקת מהמציאות המדעית. אין לי ספק שגורמים אינטרסנטיים מתעשיות המזון, התרופות והכימיה לסוגיהם, והשולטים במימסד, קשורים לדרכה הגרועה של הרפואה המערבית בתחום התזונה. דרכה של הדיאטטיקה המודרנית קשורה להיווצרות מחלות או שהופכים את החולים לכרוניים (כמו חולי סוכרת, חולי כליות, חולי מחלות הפרקים ועוד).

בעקבות דברים שנאמרו בשרשור הזה בנושא מזון אורגני ולא אורגני אני רוצה לחדד את הנושא.
אני מזהה התייחסות קלת ראש בנושא הנזק שנגרם מצריכת מזון שגודל בדרך הכימית המקובלת. הכימיקלים הנוראיים שנמצאים בשימוש בחקלאות המודרנית אינם ניתנים להסרה באמצעות רחיצת הפירות והירקות, וגם שימוש במברשת הוא אבסורדי.
ישנה מודעות מסויימת לכל מה שקשור לריסוס הפירות והירקות. חסרה מודעות להשפעה ההרסנית של החומרים האלה בכל תא ותא בגוף. ההרס הוא עמוק, עם הזמן הוא בלתי הפיך ופוגע בכל תאי הגוף, כך שכל נזק או מחלה בכל איבר בגוף קשור במידה רבה לצריכת הכימיקלים האלה.

אדם אוכל כמויות גדולות של מזון וגם כמות מזערית של רעל כימי במזון מצטברת במשך הזמן לכמויות גדולות וקטלניות. הגוף תמיד שואף לסלק רעלים אלה באמצעות מנגנוני ההפרשה השונים, אך יכולותיו מוגבלות והוא מתעייף מלעשות זאת כאשר פעולה זאת היא יום יומית ולאורך זמן. אז יכולתו להתנקות יורדת. זה אומר שהכימיקלים האלה נאגרים בתאי הגוף השונים ומחבלים בהם.

כמעט ואין מודעות לשימוש בדשנים הכימיים בחקלאות המודרנית. אלה הרסניים הרבה יותר. אני מצרף קישור למאמר שלי בנושא.

http://cafe.themarker.com/post/2095744/

מעבר לוויכוח בנושא איזו תזונה מתאימה לאדם (אני בדעה שטבעונות היא הדרך האידאלית), לפני הכל חשוב לסלק מהתפריט שלנו את הכימיקלים. אלה הרסניים יותר מכל מזון גרוע, והם משתתפים פעילים בהרס תאי הגוף השונים.
ולמטפלים העוסקים ברוח האדם ובנפשו אני רוצה להזכיר שהכימיקלים האלה פוגעים גם בעצבים ובמוח. יש להם השפעה ישירה על מצבו הנפשי ועל עמידותו הנפשית. חלקם של הכימיקלים האלה או תוצריהם הינם רעלי עצבים.

tingumi1

New member
אלכוהול

אלכוהול מזיק בכל מינון?
אני יודעת שהוא מזיק לכבד, אבל במינון מועט אי אפשר גם להיתרם מייתרונותיו? (ידוע לי שיין אדום לדוגמא עוזר לעורקים להיסתם פחות....)

0 אור 0

New member
יין ישמח לבב אנוש

כאמור בכל הדיון הזה, יש גישות שונות לכל דבר,
לדעתי (ובמקרה הזה גם מסתמכת במחקרים) , כמות מתונה של יין בודאי לא מזיקה ויש הטוענים שאף מועילה.
אם מסתכלים על הדברים בצורה מסויימת, אז יין אדום הוא בסך הכל טינקטורת ענבים שמסייעת לעיכול ולכלי הדם ומכילה שפע של אנטיאוקסידנטים - שאלתי כל צרפתי או איטלקי שמכבד את עצמו ולא ישב לארוחה בלי כוס יין מלווה

tingumi1

New member
מצויין

מתה על יין!

גם אני הלכתי עם הגישה הזו.. שותה מידי פעם קצת ונהנית

hal767

New member
אלכוהול הוא סם לכל דבר.

הוא פוגע במוח ובמערכת העצבים. השפעתו מזיקה בעיקר אצל צעירים. הנזק עלול להיות גם בטווח הארוך.

בנוכחות אלכוהול אנזימי עיכול שונים אינם פעילים. מכאן ששתיית אלכוהול מונעת ממערכת העיכול לעכל. מזונות המכילים וחלבון ועמילן למשל לא יקבלו פירות כימי. זה אומר שהם יתקלקלו במערכת העיכול ויהפכו לרעלים.
מכאן שהנוהג לשלב שתיית אלכוהול בזמן או אחרי ארוחה הוא הרסני במיוחד.

אכן, אלכוהול הוא הרסני לכבד, וגם הכליות סובלות ממנו. מעט אלכוהול - מעט נזק, הרבה אלכוהול - הרבה נזק.

בהרט

New member
יין רזברטרול ו- French Centrinarians

אחרי יפן, צרפת מובילה את כדור הארץ במספר הסנטרינריאנים (26.8 ל - 100,000). יש שמייחסים את זה ליין האדום שהצרפתים שותים ושמכיל Resveratrol.
לחיים

hal767

New member
לחיים ולמוות.

מי שבאמת מבין בבריאות ותזונה יודע שהמצאות חומר כזה או אחר במזון מסויים אינה הוכחה להיותו מזון בריא ומתאים. חומרי מזון חשובים נמצאים בהרבה צמחי רעל קטלניים. המצאותם של חומרי מזון אלה לא הופכת את צמחי הרעל להיות ראויים למאכל אדם.
שתיית היין המרובה בצרפת עולה לצרפתים ביוקר רב בבריאותם הרפה בתחומים השונים, כולל בבריאות הנפש.

בהרט

New member
בריאות חולי תזונה ושאר מטעמים

אני כנראה לא מבין לא במזון ולא בבריאות...מה לעשות...אני הרי לא שלטוניסט ולא natural hygienist

בהרט

New member
יין ושמש

ואולי יין די דומה לשמש.

מעט שמש = (זוכר את אמבטיות המש שהרברט ממליץ עליהם ובמיוחד לתינוקות?) הרבה בריאות. הרבה מדי שמש = סרטני עור וחולאים אחרים
מעט יין אדום (1-2 כוסות לא גדולות) = בריאות. הרבה יין = חולי

מה אתה אומר? או שאתה שבוי בתפיסותיך?

hal767

New member
אני לא שבוי בתפיסותי.

אני פשוט מבין בנושא.

יין הוא סם רעיל, פסולת מזיקה, הוא אינו מזון, הוא תוצר של מזון שקלקלו אותו.

בהרט

New member
יין ב - PUBMED

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10940346
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2820197/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2276147/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3023893/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2903024/

והחוקרים הנ"ל לא מבינים כלום. הא? הם כולם מקבלים משכורות מתעשיית היין אולי? מעניין.

(יכולתי להמשיך עם עוד עשרות מחקרים. אבל אני חושב שזה יספק להפעם)

האם אני מבין מדבריך כי מזון שהותסס אינו מזון בריא?
אם כך, מה עם NATTO? מה עם TEMPEH? מה עם MISU? מה עם כרוב טבעי כבוש? אלה כולם סמים רעילים? פסולת מזיקה? מזון מקולקל?
ביפן מרבים (לפחות יותר מהרבה ארצות מערביות) לאכול את מוצרי סויה המותססים שהזכרתי. ונחש מה? יפן מובילה בעולם בכמות ה - sentrinarians שיש בה.
מוצא כאן איזשהו חוט מקשר ליין האדום וה- centrinarians הצרפתים (מספר 2 בעולם)?

hal767

New member
כמו שכתבתי בתגובה קודמת

יש לדעת ולהבין לעומק בנושא התזונה כדי להבין את הנזק במזונות שציינת.
מניסיוני בפורומים שונים אני יכול להעיד שישנם רבים שלא התעמקו בנושאים של תזונה והזנה, אבל הם מומחים בלהביא קישורים למחקרים שונים. ישנם מחקרים אבסורדיים רבים שמביאים תוצאות ומסקנות שונות. האינטרנט, שיש בו הרבה דברים טובים, הוא בין השאר גם פח זבל של "מחקרים" כאלה.
כך שזה ממש לא עושה עלי רושם הקישורים שאתה מביא.

אנסה בכמה משפטים להסביר לך כמה דברים בסיסיים ולהביא בפניך את ההגיון של הזנת הגוף כפי שאני רואה את הנושאים החשובים האלה.

המזון הוא תמיד במייטבו כאשר הוא מגיע בצורתו הטבעית מהטבע. כל התערבות בו משבשת ומעוותת את מצבו האידאלי, מורידה את יכולתו להזין ולהתעכל.
ענבים למשל הם מזון אידאלי לאדם. הרכבם מושלם, קיימים בהם האיזונים החיוניים בין החומרים השונים המצויים בהם, הם קלי עיכול, הם נספגים ונטמעים בקלות בגוף האנושי ומגיבים בסיסית בתום התהליך הזה. בכך הם שומרים הייטב על המאזן חומצה - בסיס של הגוף ומספקים לו חומרי מזון חשובים, כולל סוכר חיוני בו הגוף משתמש כחומר אנרגיה.
התססתם הופכת את הסוכר לאלכוהול רעיל. יש הבדל בין סוכר ענבים טבעי המצוי בענבים לבין האלכוהול ההורס כל חלקה טובה בגופנו ובנפשנו. בתהליך ההתססה חלים שינויים בהרכב הנכון של הענבים. יין אינו ענבים. ענבים הם מזון מעולה, יין הוא סם רעיל שאינו מזין את הגוף, אלא מחליא אותו.
הכלל הזה נכון גם לגבי הירקות הכבושים. אין דין מלפפון טרי, שהוא מזון מעולה, למלפפון כבוש שאיבד בתהליך מרכיבים חשובים הנמצאים בו באופן טבעי, הרכבו השתבש, הוא מכיל כמויות גדולות של מלח הרסני שמעט את תהליך הרקבון.

כשמדובר בתזונה אידאלית, אין מזון בעולם שיתחרה בפירות והירקות הטריים מגידול אורגני, באגוזים והשקדים, בשומשום ובחמניות. אלו הם הטופ בכל הקשור למזונות המתאימים לאדם. וכאשר אני כותב "מתאימים" הכוונה שהם זמינים למערכת העיכול שלו, הם מספקים לו את כל צרכיו התזונתיים, הם אינם פוגעים ואינם משבשים את מערכת העיכול שלו ואינם מזיקים לגוף. הם יוצרים בתהליך חילוף החומרים אך מעט פסולת, אותה הגוף מסלק במהירות וביעילות.

המזונות אותם אתה מזכיר בתגובתך אינם עומדים בקריטריונים האלה. הם מגיבים חומצית, משבשים את מערכת העיכול ומייצרים הרבה מאד פסולת שהגוף צריך להתאמץ לסלק.

נראה לי שמיציתי איתך את הנושא, אז בריאות שלמה לך וביי.

ההמלצות הרשמיות שאני נתקלתי בהן מדברות

על הימנעות משתיה של כמויות גדולות של אלכוהול ולא על כוס יין או בירה שאת מדברת עליהם (כאמור גם נמצאו יתרונות בריאותיים לצריכה בגבולות הסביר).

בהנחה שאנחנו לא מדברים על השתכרות עד אבדן חושים, נראה שאין נזק ממשי בקצת אלכוהול פה ושם, יש כאלה שטוענים שזה גם יפה לבריאות.

למעלה