כמו שכתבתי בתגובה קודמת
יש לדעת ולהבין לעומק בנושא התזונה כדי להבין את הנזק במזונות שציינת.
מניסיוני בפורומים שונים אני יכול להעיד שישנם רבים שלא התעמקו בנושאים של תזונה והזנה, אבל הם מומחים בלהביא קישורים למחקרים שונים. ישנם מחקרים אבסורדיים רבים שמביאים תוצאות ומסקנות שונות. האינטרנט, שיש בו הרבה דברים טובים, הוא בין השאר גם פח זבל של "מחקרים" כאלה.
כך שזה ממש לא עושה עלי רושם הקישורים שאתה מביא.
אנסה בכמה משפטים להסביר לך כמה דברים בסיסיים ולהביא בפניך את ההגיון של הזנת הגוף כפי שאני רואה את הנושאים החשובים האלה.
המזון הוא תמיד במייטבו כאשר הוא מגיע בצורתו הטבעית מהטבע. כל התערבות בו משבשת ומעוותת את מצבו האידאלי, מורידה את יכולתו להזין ולהתעכל.
ענבים למשל הם מזון אידאלי לאדם. הרכבם מושלם, קיימים בהם האיזונים החיוניים בין החומרים השונים המצויים בהם, הם קלי עיכול, הם נספגים ונטמעים בקלות בגוף האנושי ומגיבים בסיסית בתום התהליך הזה. בכך הם שומרים הייטב על המאזן חומצה - בסיס של הגוף ומספקים לו חומרי מזון חשובים, כולל סוכר חיוני בו הגוף משתמש כחומר אנרגיה.
התססתם הופכת את הסוכר לאלכוהול רעיל. יש הבדל בין סוכר ענבים טבעי המצוי בענבים לבין האלכוהול ההורס כל חלקה טובה בגופנו ובנפשנו. בתהליך ההתססה חלים שינויים בהרכב הנכון של הענבים. יין אינו ענבים. ענבים הם מזון מעולה, יין הוא סם רעיל שאינו מזין את הגוף, אלא מחליא אותו.
הכלל הזה נכון גם לגבי הירקות הכבושים. אין דין מלפפון טרי, שהוא מזון מעולה, למלפפון כבוש שאיבד בתהליך מרכיבים חשובים הנמצאים בו באופן טבעי, הרכבו השתבש, הוא מכיל כמויות גדולות של מלח הרסני שמעט את תהליך הרקבון.
כשמדובר בתזונה אידאלית, אין מזון בעולם שיתחרה בפירות והירקות הטריים מגידול אורגני, באגוזים והשקדים, בשומשום ובחמניות. אלו הם הטופ בכל הקשור למזונות המתאימים לאדם. וכאשר אני כותב "מתאימים" הכוונה שהם זמינים למערכת העיכול שלו, הם מספקים לו את כל צרכיו התזונתיים, הם אינם פוגעים ואינם משבשים את מערכת העיכול שלו ואינם מזיקים לגוף. הם יוצרים בתהליך חילוף החומרים אך מעט פסולת, אותה הגוף מסלק במהירות וביעילות.
המזונות אותם אתה מזכיר בתגובתך אינם עומדים בקריטריונים האלה. הם מגיבים חומצית, משבשים את מערכת העיכול ומייצרים הרבה מאד פסולת שהגוף צריך להתאמץ לסלק.
נראה לי שמיציתי איתך את הנושא, אז בריאות שלמה לך וביי.