תזונה

sherry11

New member
תזונה

יש לי שאלה בקשר לתזונה ככה אני רוצה להוסיף ככה איזה כמה קילוגרמים כדי להרגיש טוב עם עצמי.....ואני פשוט אוכלת הרבה ואני לא רואה שאני משמינה כאילו אני אוכלת ואוכלת ונשארת במצב תמידי של רזה...וזה משגע אותי. . .!!! אז מה אני צריכה לעשו כדי להשמין קצת??? יש אוכל מסויים שעדיף להתמדק עליו.....???????? אם מישו יכול לענות לי זה יהיה טוב. . . כי אני קצת מודאגת! תודה!

papillon1

New member
היי

יכול להיות מצב שאת אוכלת הרבה אבל עדיין לא מגיעה לעודף קלורי ולכן עדיין לא תעלי. תתרכזי בלאכול מקורות שומן איכותיים כמו אגוזים : אגוזי מלך, פקאן, לוז, קשיו, שקד, מקדמיה, ברזיל (את אלו עד 2 ליום). תאכלי פחמימות טובות אבל שיותר עשירות: אורז, קינואה, דוחן, גרנולה, בטטה, את יכולה גם פירה או תפו"א אפוי, קורנפלקס, פיתה\לחמניה מלא. וכמובן: סלמון, דג טונה קפוא (לא מפחית, אלא טונה אדומה), דגים בכללי

sherry11

New member
ממממ..

כן אני אוכלת הרבה אגוזים,שקדים,בשר טחון. . אני חולה על בשר בלי שום קשר ואוכלת ההרבה מהדברים האלה במשך היום....אבל לא יודעת זה כאילו נראה שאני אוכלת וזה לא בדיוק מזיז. . במיוחד שאבא שלי שף והבית מלא באוכל תמיד המקרר עמוס אבל נראה שזה אולי גנים,או שאין נטייה להשמנה פשוט. . .זה מצריך רופא במקרה....זה קצת מדאיג אותי!!!!

papillon1

New member
היי

קודם כל- להרגע.. זה בסדר, לא סוף עולם
תמיד היית ככה? שאר בני הבית והמשפחה מאוד רזים? כשאת אומרת "אוכלת הרבה", לכמה באמת את מתכוונת בהרבה מבחינת הכמויות? יש אנשים שחושבים ש5 אגוזים זה הרבה
. וצריך כל יום. ותאכלי פסטה עם גבינה מגורדת או טחון כמו בולונז ורסק עגבניות, אורז לבן עם פירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות ושקדים פרוס, פירה עם שמן זית (כדי להוריד ערך גליקמי). איזה כיף לך שאבא שלך שף...

sherry11

New member
:)

לא אני באמת אוכלת הרבה....למשפחה יש נטייה להשמנה אמא,אבא אחותי. רק שאני יצאתי קצת מוזרה...כאילו רזה יותר משאר בני הבית. . וזה קצת מעצבן שאני אוכלת נגיד אגוזים אני אוכלת את זה כמו נישנוש אני יכולה לגמור עליהם בכיף.... אני אוכלת טוב..אבא שלי עושה סטטיקים,דגים,מוקפץ. . ואם כל זה זה לא עוזר אז מה כבר אפשר לעשות???????דיכאון!

papillon1

New member
אולי

פשוט תכתבי כל יום במשך שבוע מה את אוכלת, בשביל עצמך, ותחשבי בערך במחשבון ותראי כמה יוצא לך? את צריכה להגיע ל2500 כדי לעלות. לפחות 2000. בפחות מזה פשוט לא עולים.. כמה משקל וגובה? אולי זה רזה אבל לא תת משקל.

sherry11

New member
?

איך אני אדע את הלוקיות של כל דבר....???? יש משו יותר פשוט?????.

papillon1

New member
לא הבנתי

"לוקיות" ? מה פשוט יותר מלאכול בערך 2000-2500? את אוהבת טחינה וחומוס? תקני טחינה גולמית, תטבלי, ותאכלי את זה מעל כל דבר לחם\לחמניה\פיתה\סלט\אפילו מעל גרגרי חומוס ואורז. הולך טוב עם הכל ובריא.

sherry11

New member
חחחחח..טעות!

קלוריות התכוונתי.... התכוונתי איך אני אדע כמה קלוריות כל דבר????.

למעלה