תזונה

Tai Chi

New member
תזונה ../images/Emo78.gif ../images/Emo94.gif ../images/Emo97.gif

אני כבר לא יודעת מה לעשות. הגעתי למצב ששום אוכל "לא עושה לי את זה" שום דבר לא מגרה אותי כבר ואני מגיעה למצבים שאני לא אוכלת עד הצהרים (כי אין לי מושג מה לאכול) ואז אני ממש רעבה ואני מרגישה שאני הולכת להתעלף ואז אני מכינה לעצמי משהו....או אוכלת שטויות... אני לא עושה שום דיאטה פשוט שום מאכל לא מגרה אותי... תיכף סעודת הפסח, ומה אני אוכל? שוב תפוחי אדמה שאמא שלי הכינה? זאת באמת עוד בעיה - שהמזון שלי מאד מצומצם. אני לא אוכלת הרבה דברים ואין לי מגוון במזון.

deep ocean

New member
אין לי מושג איך לעזור לך

כי גם אני בררנית שחבל על הזמן באוכל, וזה בעייתי עבורי לפעמים. אבל אני משתתפת בתחושותייך

deep ocean

New member
תזונה ואימונים

כמה זמן לפני אימון אסור לאכול? ולמה, בעצם? האם יש מזונות שיותר עדיף לאכול בסמוך לאימון? איזה הדרכה קיבלתם בעניין הזה מהמדריך שלכם?

רמי ד.

New member
בישול כדרך לחיזור

היי טאי מה שעולה מדבריך אינו רק פשוטם, אלא מין עייפות. יש לזכור שבישול ואכילה הם מהפינוקים, שהטבע טורח ומציב לפתחנו. והם מההזדמנויות הטובות שבידנו להתפנק ולהנות. הבישול והכנת האוכל, כמו ההגשה ועיצוב השולחן, הם כמו חיזור אחרי מי שאנו מאכילים, ופעמים רבות אחרי עצמנו. ואם לא בא לנו להנות, זה מצביע על צורך להתחבר ולאהוב את עצמנו. אני לא מומחה גדול לבישול, אבל אני זוכר עשרות אפשרויות נפלאות להכנת תפוחי אדמה. וכך לגבי מאכלים בריאים אחרים (אם בריאות הוא המניע לבררנות). אז הסתכלי פנימה, ולאחר מכן במראה, תראי את עצמך הנפלאה שראויה לכל האהבה בעולם, ומוצפת בהרגשה הזו פתחי את המקרר וקדימה למסיבה רמי

רמי ד.

New member
המשך

והתשובה המעודדת שלי העלתה אצלי מחשבות. אנו עולים על הדרך ולבנו נרגש ואנו מתקדמים והמודעות עולה, אך לאחר זמן מה, דווקא כשאנו מנסים לייצב ולהנות ממה שהגענו אליו, מתברר שהדרך דורשת שלא נפסיק לנוע. דריכה במקום די מהר מתפרשת כנסיגה. ההשגים שנראו לנו מדהימים נפלאים וכאלו ששינו את חיינו מקצה לקצה, נספגים והופכים למובנים מאליהם, ואם לא נתקדם, נתחיל להרגיש עייפות ואפילו אכזבה. כאשר נבחן את עצמנו ברגעים אלו, נוכל להבחין שהבעייה איננה רק ההרגשה שאנו דורכים במקום, אלא שאנחנו במקום שסומן כמטרה. ובעצם יצאנו מתוך עצמנו האין סופי למערכת של תנועות ותפיסות, לריטואל שאנו מבצעים והקשר אלינו הפנימי אינו ניכר עוד, והרי אימצנו את הריטואל הזה, כדי להקל על עצמנו לשהות בתוך השלווה שהיא עצמנו האמיתי. עד שנוכל להגיע למצב שבו אנו בתוך עצמנו ללא צורך במטרה, יהיה עלינו לסמן מטרות זמניות, ולהזהר לא להגיע אליהן ללא מטרה נוספת רחוקה יותר, שכן אם לא, לאחר תחושת השג זמנית, נחווה ריקנות ותחושת אובדן. רמי

Tai Chi

New member
רמי ד. - תודה!!!!

נהניתי לקרוא את מה שרשמת לי!! אני עדיין לא הגדלתי מספיק את הדברים שאני אוכלת אבל גיוונתי קצת את המאכלים שאני כן אוכלת... זה לא ממניעי בריאות. אני פשוט בררנית מאז ומתמיד...

למעלה