תזונה - תינוקות

תזונה - תינוקות

אני בדרך כלל קוראת פאסיבית כאן בפורום ומאד נהנית. אני אוהבת מאד לבשל אבל כשזה מגיע לבתי (בת שנה וחמישה) אני אובדת עיצות, היא אוהבת רק פחמימות - אורז, פתיתים, פסטה וחוזר חלילה, כל ירק שאני מציעה לה (גם מבושל) היא יורקת, ככה גם עם חביתה ובשר. אשמח מאד לקבל טיפים מניסיונכן, איך אפשר לגרום לה בכל זאת להכיר ואולי אף לאהוב לאכול ירקות ואוכל בריא יותר.

ניקי ב

New member
עוף עם אורז בתנור

עוף עם אורז בתנור - ניקי ב זה כל כך טעים... מצרכים: 2 בטטות חתוכות לעיגולים 2 בצלים חתוכים לפרוסות חבילת פטריות פרוסות חלקי עוף 3/4 כוס מים מצרכים לאורז: כוס אורז 1.5 כוס מים 2 גזרים מגוררים חציל קלוף וחתוך לקוביות בצל בינוני קצוץ קופסת רסק עגבניות כפית פפריקה מתוקה סוכר א. מרק מל"פ תבלינים לעוף: שמן זית 2 כפיות פפריקה שום כתוש כמון א. מרק מל"פ הכנה: 1.להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים 2.לטגן את הבצל, להוסיף את החציל, לטגן כ 5 - 10 דקות להוסיף גזר, לטגן כ 2 דקות, להוסיף את האורז, מים , רסק, תבלינים. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לכסות. אחרי 10 דקות להוריד מהאש. 3.לטגן את הבצל והפטריות 4.בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לסדר את פרוסות הבטטה. 5.את תערובת האורז לפזר מעל הבטטה. את הבצל והפטריות לפזר מעל. 6.לסדר מעל את חלקי העוף 7.להוסיף לתבנית 3/4 כוס מים , לכסות. 8.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה. אח"כ להוריד את הכיסוי ולהמשיך לאפות עד שהעוף מקבל צבע יפה. בתאבון

ניקי ב

New member
עוף עם תפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה - ניקי ב הילדים שלי מאוד אוהבים
מצרכים: חלקי עוף 4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות תבלינים לעוף: 8 כפות שמן זית 2 כפיות פפריקה א. מרק כמון מל"פ הרוטב: 2 בצלים קצוצים 3 פלפלים חתוכים לרצועות 1 tomato max מים - למלא את הקופסא הריקה 3 פעמים קופסת רסק עגבניות סוכר כורכום א. מרק מל"פ אופן ההכנה: לטגן את הבצל, להוסיף את הפלפלים, לאדות כמה ד' להוסיף את tomato max , רסק העגבניות, מים. להוסיף את הסוכר והתבלינים , לתקן טעמים. "לסבן" את העוף בתבלינים. לטגן את העוף , שהרוטב רותח להוסיף את העוף לרוטב. להרתיח, להנמיך את האש ולסגור עם מכסה. אחרי חצי שעה להוסיף את תפוחי האדמה. להשאיר מכוסה במשך שעה נוספת. לבדוק עם תפוחי האדמה רכים ולסגור. בתאבון הערות : להכין חלה טריה, יש המון רוטב לנגב. הילדים שלי מאוד אהבו. במידה וחסר tomatomax, יש להוסיף עוד רסק עגבניות ומים נוספים

היי ניקית

ראיתי את עוגת השוקולד באחד מאתרי המתכונים של "טעמים"! יפה לך! אני גאה מאוד.

באתר של טעמים

עוגת שוקולד שאפשר להכין לשבת ולאכול בפיקניק או משהו כזה. בכל אופן עוגת שוקולד. עכשיו מופיעה שם עוגת הסברינה עם תותים וקצפת שצולמה פה היום. אנחנו מככבים - כל הכבוד.

ניקי ב

New member
תיקון, הבראוניז ועוגת הפירורים../images/Emo13.gif

תודה על תשומת הלב.

ניקי ב

New member
כרובית אפויה בביסלי

כרובית אפויה בביסלי - ניקי ב מצרכים: כרובית מופרדת לפרחים שקית ביסלי גריל מרוסקת חצי כוס שמן זית חצי כף פפריקה כמון פטרוזיליה קצוצה א. מרק מל"פ הכנה: 1.להרתיח מים, להוסיף את פרחי הכרובית. לבשל 2 - 3 דקות. 2.לערבב את התבלינים 3.לערבב את התבלינים עם פרחי הכרובית. מעל הכל להזליף בנדיבות שמן זית. 4.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. בסביבות 30 דקות.

איליי1

New member
ניקי - לגבי השמן

ניסית במקרה גם עם שמן קנולה? כי נראה לי שהטעם שלו יהיה די דומיננטי פה לא? חוץ מזה רציתי להגיד לך שהחתימה שלך זה השיר שאני הכי אוהבת...

ניקי ב

New member
לא ניסיתי../images/Emo20.gif

ניסיתי רק עם שמן זית. השיר מקסים, אוהבת לשמוע אותו.

למעלה