תזונה נכונה

• פותח הנושא yaye5
  • פורסם בתאריך

yaye5

New member
תזונה נכונה

שלום, לאחרונה הרזתי מאוד במשקל, ללא כל כוונה. יש לומר כי איני נמנעת משום דבר ואוכלת עוגה, חטיף וכל השאר אם נמצא ויש. רציתי לדעת מה עליי לעשות כדי להעלות קצת במשקל, אפרט קצת: נכון להיום אני שוקלת 44 והגובה שלי הוא 156 (אה אני בת 25) ולפי הרופא זה קצת מתחת לנורמה. אני אוכלת דיי מסודר בבוקר סנדביץ ולאחריו פרי (בעיקר בננה) ובצהריים אני מביאה אוכל מהבית ומחממת במיקרוגל בעבודה זה בעיקר אורז(אמא שלי מכינה את זה כל הזמן) ועוף או קציצות עוף ולפעמים דג ואח"כ עוד פרי בעיקר תפוחים ו\או קלמנטינות בערב אני אוכלת פרוסת לחם עם גבינה וסלט. הלחם הוא מחיטה מלאה. השאלה שלי מה עוד אני צריכה להוסיף בכדי להעלות במשקל והאם עליי לעשות פעילות גופנית,שמעתי שבניית שרירים עוזרת להעלאת משקל, האם זה נכון לעשות פעילות גופנית? אני מפחדת רק לרדת במשקל עוד יותר ואם כן- איזו פעילות מומלצת והאם שחייה היא פתרון טוב לכך?. יש לציין כי מאז התיכון ועד היום לא עשיתי פעילות גופנית כמעט בכלל, אלא אם כן לשבת וללמוד למבחנים באוני' נקרא פעילות גופנית....;) לסיכום: מה עליי להוסיף לאוכל בכדי להעלות קצת במשקל? והאם להכניס פעילות גופנית לסדר היום שלי והאם אפשרי להכניס שחייה?

תשובה

שלום מדבריך לא ברור אם ירדת במשקל כי לאחרונה את אוכלת פחות או לא אם את לא מרוצה מהמשקל שלך את יכולה להוסיף קצת אוכל כדי להעלות במשקל למשל במקום סנדוויצ'ים לקחת לחמניות או להוסיף שקדים/אגוזים לתפריט. לגבי פעילות - אימוני כח כמו הרמת משקולות יכולים להוביל לעלייה קלה במשקל כי שריר שוקל יותר משומן. בברכה נטלי

yaye5

New member
איני יודעת אם ירדתי במשקל לאחרונה

הפעם האחרונה שנקלתי ונמדדתי היתה לפני יותר משנה ואז אני זוכרת ששקלתי בערך 45 וקצת. כולם אומרים לי לאחרונה וגם הרופא- שהייתי אצלו בביקור אתמול בשל שפעת, שאני מאוד רזה, ות'אמת גם אני חושבת שרזיתי מאוד, אך באמת שאני לא יודעת למה...כמו שכתבתי קודם איני חוסכת מעצמי כלום. האם עליי להוסיף עוד פחמימות או משהו אחר כגון פירות כדי שאעלה קצת במשקל? והאם אפשר לעשות פעילות גופנית אחרת חוץ ממשקולות? מה לגבי השחייה שהעלתי בהודעתי הראשונה, האם זה בא בחשבון?

המלצות (מנסיון)

פירות- יבשים בין הארוחות,בבינים תאכלי יוגורט או מעדן ביחד עם בננה\תפוז או פירות יבשים או חטיף אנרגיה פסטה רגילה (לא מקמח מלא), אורז, קוסקוס, פתיתים, תפו"א ועדיף פירה קורנפלקס-כל סוג שבא לך עם חלב 3% את יכולה בבוקר טחינה, חומוס, אגוזים במקום סלט בערב תאכלי דברים עם יותר קלוריות.הוא ממלא אותך ולכן את מסתפקת רק בפרוסת לחם אחת עם גבינה. את יכולה פשוט להקטין סלט, לא חייב להמנע. ותאכלי אחרי ארוחת הערב, איזה משהו כמו מעדן או חטיף אנרגיה או פירות יבשים או אגוזים. את לא חוסכת במכוון מעצמך כלום זה נכון, אבל יש לך תפריט כמו של דיאטה, לא בכוונה,אבל הוא מונע ממך לעלות וגרם לירידה. זה קשה לאכול הרבה בנפח וכמות, לכן ממליצה לאכול הרבה ארוחות קטנות במשך היום ולהוסיף אגוזים ופירות יבשים.

yaye5

New member
תודה, אף פעם לא חשבתי שאני אוכלת תפריט של

דיאטה. אכלתי את זה כל החיים שלי, ואולי זה הבעיה.

פצית219

New member
קשה לנו לשפוט אם זה אוכל של דיאטה, זה תלוי

כשאת כותבת סנדוויץ' לארוחת בוקר, זה יכול להיות שתי פרוסות של לחם קל עם גבינה 1/2 אחוז, ויכול להיות ג'בטה עם חמאה. אבל בגדול אם את אוכלת כמויות סבירות ממה שכתבת אז זה באמת תפריט די דיאטטי.

Froah

New member
אני קצת אלך פה נגד הזרם

גם לי קרה מה שתיארת, כך שאני מדברת מניסיון. בערך לקראת סוף י"א התחלתי לרזות והייתי עם אותם נתונים כמו שלך בול, למרות שאכלתי תמיד עד שובע וממש לא ניסיתי להשאר רזה, ורציתי להשמין קצת אז בהמלצות דומות למה שנתנו לך אכלתי יותר ופה ושם ואז כשהתחלתי להשמין זה לא ממש עצר והיה לי קשה מאוד להתאזן בחזרה למשקל שסבבה לי איתו. היום אני 157/55 וזה גם אחלה מבחינתי אבל הייתי מתחלפת איתך בלי למצמץ !!! אני חושבת שאם את כנה איתנו ועם עצמך ואת באמת אוכלת לשובע ולא מנסה לרזות (כי את ממש ממש לא צריכה), הגוף שלך יתאזן במשקל שטוב לו איתו ואת תלמדי לקבל אותו גם אם זה ניראה לך רזה מידי, שהרי אנו חיים בתרבות שפע ואף אדם נורמאלי פה שיש לו גישה לאינטרנט לא ימות מרעב. לגבי פעילות גופנית - זה תמיד טוב (בהנחה שאת בריאה, ובמיוחד שחייה), אבל אל תגזימי, במיוחד בניסיון להעלות במסת השריר - כי עם התפריט שלך והמשקל שלך והעובדה שלא עסקת בספורט כל כך הרבה, הספורט רק ירזה אותך יותר (לפחות בהתחלה). שימי לב שאם תקשיבי לתיאבון שלך הוא יאותת לך לאכול יותר מהרגיל לאחר מאמץ ספורטיבי, אז אל תתנגדי לכח מכוח הרצון לשמור על תפריטך הקבוע. ודבר אחרון - המשקל הרצוי הוא הרבה פעמים תלוי תרבות ודעה אישית שאנו סופגים עם השנים. אני מעדיפה להיות רזה מהממוצע בעוד יש אחרות שמעדיפות להיות מלאות מהממוצע, ולכן קחי את עצתי בערבון מוגבל ואם בראש שלך לעלות 10 קילו שיחמיאו לך "במקומות הנכונים" - לכי על זה בכיף ! אגוזים, פסטה, לחם, אבוקדו, יותר שמן ובשר - יעשו את העבודה לא רע. כך או כך, תהני ממבטי הקנאה בינתיים ...

על איזה מבטי קנאה

את מדברת? יש לך גישה אנורקסית. זה שהיה לך קשה לעצור-מזדהה איתך. אבל זה לא אומר שעדיף להשאר בתת משקל ולהמשיך לחיות איתו. זה באמת לא בריא ועושה בעיות עם מצב הורמונלי. ואין חזה, להיות שטוחה או רזה מידי, ממש לא מושך!! להיות בתת משקל זה לא יפה ומרתיע בחורים ולא בריא לגוף משום בחינה, יש המון תפקידים הכרחיים לשומן ולגבי להקשיב לגוף- אפשר להקשיב לגוף ולרדת עוד. אז כן צריך לשים לב לזה. אבל אפשר יופי להתייצב על משקל מאוד נמוך ותת משקל ובמשך שנים לשמור על משקל נמוך מאוד ולא בריא. ותאמיני אין שום מבטי קנאה, רק מבטי רתיעה או דאגה.

yaye5

New member
תשובה

האמת, דווקא בכדי לא להתבלבל ממה שאומרים לי, קבעתי לי תור לתזונאית שתגיד לי מה המשקל הרצוי ומה התפריט אותו, אני בנאדם בן 25, צריכה. אני יודעת שאני רזה מדי, אני רואה את זה על עצמי וזה מה שגרם לי להרים טלפון ולקבוע תור לתזונאית, זה מפחיד היה להיווכח שאני נראית מאוד מאוד רזה בפנים. אני לא מאמינה שאח"כ אשמין או משהו כזה, בייחוד לא אם אני הולכת לתזונאית והולכת לפיה. תודה על העצות.

למעלה