תזונה נכונה

מאגרי ויטמין B12

מספיקים ל 5 שנים. זאת הסיבה שבינתיים את לא רואה שום בעיה בבדיקת הדם. עמוד או שניים אחורה בפורום דורון צירף מספר קישורים בנושא. אין כאן עיניין של אמונה יש כאן עיניין של מחקר.

mistickan

New member
תזונה נכונה

שלום רב אני צמחוני והייתי משלב במזוני דגים,לאחרונה החלטתי שאני לא מעוניין יותר לשלב מזונות מהחי. אלא רק מהצומח. השאלה שלי היא כזאת . מה אני צריך לאכול,כדי שלא יווצר חסר בכמות הויטמינים שלי ? בתודה M

המחסור העיקרי שאתה צריך להיות מודאג

ממנו הוא מחסור בB12 . שאין בצומח. לכן תצטרך לקחת תוסף מזון.

פולן מכיל ויטמיני B

כדי להמנע ממחסור בויטמין B-12, אני ממליצה לך להקפיד על כף של פולן, אבקת הפרחים שממנה דבורים עושות דבש, פעם ביום. זה המרכיב היחיד בטבע שאני יודעת עליו שמכיל את הויטמין הזה. חוץ מיזה כדאי לך ללמוד את נושא חומצות האמינו, אבני היסוד שמהן מורכב חלבון, כדי לוודא שאתה צורך חלבון איכותי ולא חלבון שחסרות בו חומצות אמיניות חיוניות(חלבון תירס למשל). תלמד מה השילובים הנכונים כדי להשיג חלבון שלם. חוץ מזה אם תפסיק לאכול דגים, תצטרך לוודא שאתה מקבל סידן ממקור אחר מוצרי חלב למשל. כל הכבוד ובהצלחה.

שני 18

New member
בובת,מצטערת אבל גם איתך אני לא

מסכימה. הצעת לו לאכול מוצרי חלב כדי לקבל סידן!!!!! זהו המיתוס הגדול של כל הזמנים, רבותי כדאי שתבינו כבר, מוצרי חלב זה לא בריא!!! בשביל לקבל סידן הוא צריך לשתות חלב סויה, זה אולי לא הכי טעים אבל זה בהחלט בריא.וחוץ מזה, ידעתם שB12 מיוצר גם במעיים? ואם נאכל בריא ולא לחם לבן, סוכר ומוצרי חלב נוכל להשתמש בו ולא יהיו חוסרים.

ווילו

New member
סידן../images/Emo173.gif../images/Emo78.gif

מקורות טובים לסידן: צמחיית ים, תאנים מיובשות, סלרי, כרוב שוודי, תמרים, צימוקים, עלי חרדל וסלק, כרוב עלים וזרעי שומשום(אפשר טחינה) במאה גרם של אגוזי לוז יש 209 מ"ג של סידן (המון). (שמים לב שאני אלרגית לחלב...?) הצעתי לו לאכול מוצרי חלב כי לא לכולם זה לא בריא... יש כאלה שהגוף שלהם בנוי נכון יותר להתמודדות עם חלב. יש כאלה שחלב יוצר אצלם כאב בטן, נפיחות וגאזים, אפילו שלשול, יש כאלה שחלב יוצר אצלם ליחה, ברונכיט ואפילו דלקות ריאה(אני למשל) אבל כן, יש גם כאלה שמסתדרים יופי עם חלב... אה, וכמעט שכחתי, חלב סויה הוא כן טעים (חלב סויה משק צוריאל טרי 3%).

נכנסתי בטעות עם הכינוי של אחותי

אבל זאת אני. ושיהיה לכולנו בוקר טוב

girman

New member
מה הקשר?!?!

מוצרי חלב אכן מספקים סידן לגוף, וסידן שנספג טוב יותר מזה שבחלב סויה. חלב פרה (או כל חלב אחר מהחי) מכיל חלבון מלא וכן בי-12, בניגוד לחלב סויה, שמכיל פחות או יותר.. כלום. ומה הקשר בין אכילת לחם לבן לבין חוסר בבי-12? על זה עוד לא שמעתי, יש לך משהו לחדש?

למעלה