תזונה נכונה בשבילי...../images/Emo6.gif
וזה לא אומר שאני מקפידה עליה. הרעיון בגדול הוא לספק לגוף את כל אבות המזון מינרלים וכל מיני דברים שאנו קוראים להם אבני היסוד של הגוף. חלקם נכנסים באופן סינטטי חלקם בעצם הכנסותם אל מערכת העיכול שלנו ותנועתם בעזרת הדם לכל איבר ואיבר הם אלא שגורמים לגוף ליצר את המינרלים וחומרי היסוד הטבעיים להם הגוף זקוק. חדשות לי אליכם סידן אנו לא מכניסים לגוף סידן נוצר ע"י הגוף. לכן אני באופן אישי לא מאמינה לפרסומות על הסידן שמלווים את השמוש בגבינות ובחלב. החלב הרי הוא בעיקרו מים. הגבינות ברובן עשויות מאותו חלב כך ש... מה שכן מכיל יכולת עזר ליצור סידן בגוף הוא דוקא כל השורשים והירוקים שאנו מתיחסים אליהם כתבלינים כגון: השמיר, הכוסברא, הפטרוזיליה, השומר וכו'... שווה להכנס לפורום 850 שמדבר על שמנים וצמחי מרפא ולפתח את הנושא בשאלות ותשובות. אז לעניני מינרלים וחומרי יסוד בטבע אפשר להפיק אותם מאכילה ישירה של שורשים וירק מהגינה, או ירק טבעי, המיובש פחות אפקטיבי. בכל אופן אבני יסוד נוספים הם השומנים (הטובים) לא הכולסטרול שאותו מיצר הגוף... החלבונים שמצויים בבשר ובדגים ובכל מיני מזונות נוספים על זה ימליצו כבר הדיאטיקנים שביננו. והסוכרים המצויים בסוכר, עמילן בננה תפוח אדמה וכו'... לגוף יש מנגנון משוכלל בו הוא מפרק את המזון לחלקיקים חלקיקים ברמה של מולקולות שמסוגלות לפעפע מהדם אל האיברים הפנימיים, אל השרירים אל העצמות אל העור ולכל מקום. הגוף לוקח את אבני היסוד ומרכיב מהם: תאים חדשים, רקמות חדשות ומשמר איברים. בגדול יש לנו גם את המערכת החיסונית ומערכת חילוף החומרים. במידה והחסרנו מרכיב מאד רציני ששמו קבוצת ויטמין B ובעיקר B12 מי שנוהג להחסיר אותו אלו כל האנשים שבוחרים להיות צמחונים ולא מכניסים לגופם תוספים. הויטמינים הסינטטים לא נחשבים אלו שבאים בתור קפסולות ומוכרים לנו ככדורים של סולגאר. אני מדברת על מוצרי סויה תחליפיים וקיטניות. אז אם אין לנו את אותו ויטמין אנו פוגעים במערכת העצבים ובמערכת החיסונית שלנו ומשם הדרך לפגוע במערכת חילוף החומרים קצרה. כמו כן תהליך הצמיחה של ילדים וילדים בגיל ההתבגרות נעצר. נשים מאבדות מחזור ונערות לא מצליחות לקבל מחזור. הנוכחות של ויטמין בי 6 ובי 12 חובה בגוף. ולעניני כדורים זה לא עובד כי החומר נשטף ממערכת העיכול החוצה דרך הכליות ומערכת השתן. עלינו להכניס את הויטמין בצורה הכי נכונה לגוף. אז מה בעצם רוצה המשורר לומר? עלינו לאכול מאוזן. קצת מזה וקצת מזה. אם אנחנו מרגישים טוב, שמחים ולא שוקעים לדכאון אזאי כמות ויטמין בי בגופנו בסדר. אם יש תחושה מדוכדכת אז פישלנו. לגבי כאבי ראש, בזמן לימודים, מגרנות וכו... יתכן שכמות הסוכרים שהכנסנו לגוף לא מספיקה. המוח שלנו עובד על סוכרים ובעיקר על גלוקוזה, שהיא חד סוכר. זו הסיבה שבזמן הבגרויות ילדים טוחנים שוקולדים. אני באופן אישי מאד מדקדקת גם על המזונות הבאים: ירקות שגודלו בשדה ולא בחממות. מדוע? גדולי שדה מושקים במי שתיה, בחממות משקים עם מי שופכין מטוהרים. איך מזהים מלפפונים מהשדה? מחפשים מלפפונים קטנים ומחושפשים. פה הגודל קובע בהיפוך... ככה גם עם העגבניות. העגבניות הגדולות הן מגידולי חממה וכו'... לצערי הבננות שאנו מכירים מושקות באותו סוג של מים. הכי מומלץ זה ליצור גינה פרטית ולגדל בעצמנו. ולגבי פירות כאלו או אחרים כל מערכת עיכול של כל אחד מגיבה קצת שונה. יש כאלה שיוצרים סביבה חומצית ויש כאלה שלא... אם אנו סובלים מצרבות סביר להניח שהחלק החומצי במערכת מתפקד. לי יש דרך משלי להתאים סוגי מזונות לאנשים. אני מזהה זאת על פי שמו של אדם. למשל אדם שקוראים לו אפריים יתכן ואפרסמון לא יתאים לו ואולי דוקא אפרסק יתאים מאד. יש אנשים שמומלץ להם לאכול לפי סוג הדם שלהם, יש ספר ותאוריה בנושא. תאוריות יש המון. בסך הכל אם מי שהוא זיהה שכשהוא אוכל בצל זה עושה לו לא טוב בקיבה ומעורר כאבי ראש סביר להניח שהוא רגיש לבצל. אם כרוב עושה את התופעה הזו אז שיפסיק לאכול כרוב. יש לנו שליטה על כל דבר שנכנס לנו לפה, אנחנו בוחרים. כמובן שקצב אכילת המזון גם יש לו משמעות, אם לועסים לאט האינזימים שברוק מספיקים לפרק את המזון, ואם אנו עסוקים בבליעת מזון הרי שאין סיכוי שהאינזימים יפעלו ואז מערכת העיכול עובדת יותר קשה. יש משמעות לטמפרטורה של המזון שנכנס לנו לפה. קפה רותח תה ומזון חם גורמים לנו להרס מערכת העיכול והרס השיניים, כן כן השיניים נהרסות כי: "בשר החניכיים מתבשל" בביבול קניבאלי. הנושא הזה כל כך מורכב ודפים שלמים לא יספיקו עבורי להכיל את כל הידע שנאסף. מי שידע כל פרט ופרט בנושא התזונה היה הרמב"ם- רבי משה בן מימון הרופא הכי גדול שהיה לעם היהודי במאה ה12. יש כמה ספרים שלו שמדברים על רפואת העם. בהצלחה