תזונה נכונה (13)

Tai Chi

New member
הנושא טעון שיפור

אבל בעיקרון אני אוכלת דברים שטובים לי מה לגבי הרזיה. למישהו יש טיפים בנושא?

KEiN

New member
שלוש עקרונות התזונה שחיברתי

===================== 3 עקרונות התזונה =====================
חשוב ואז תאכל, ולא ההיפך.
בשר בהמה, עושה יותר נזק מאשר תואלת.
אכול רק כמה שאתה צריך, אל תעשה לעצמך טובות והנחות למינהן.
(זהו עקרון בונוס)- לאנשים יש נטיה להסתכל על אוכל בריא כדוחה, בעוד עובדה זאת מאד שגויה, זה עניין של גישה וידע בבישול, את הסלט הכי מגעיל אפשר להפוך למעדן בין רגע. המשך יום נעים שיהיה! ליל"צ

KEiN

New member
וכמה סודות סבתא שונים

על תזונה ובריאות מערכת העיכול:
אוכל עשיר בסיבים זה הדבר הכי טוב שקרא למעיים שלכם- מומלץ גם כדורים המכילים סיבים.
´פחית´ יוגורט פעם ביום תציל חיים, עדיף עם שום- במקרה שאין לך בין זוג בזמן הנוכחי
.
אין לגוע בבשר בהמה (כמו למעלה!).
אסור לטגן כלום, שמן מטוגן הוא רעל לשמו.
עצירות- יש אנשים שבזמן עצירות מרוקנים את הריאות ולוחצים על הבטן, שיטה הרבה (הרבה הרבה יותר יעילה, ומומלצץ מנסיון אישי) זה לשאוף אוויר דרך הבטן, כלומר למלא את הבטן (לא בית-החזה) באוויר ואז ללחוץ קצת
לצום פעם אחת בשנה.
סלרי- לוקח יותר קלוריות בפעולת העיכול, מאשר הקלוריות שהוא נותן.
כוס יין אדום ביום מפחיתה כולסטרול, מונעת בעיות לב ותורמת לבריאות הנפש. שהכי חשוב, שתהנו. ליל"צ

alon_o

New member
B12

לכל מי שמחליט לא לאכול בשר\ביצים, קראו את המידע בלינק המצורף. מקור חי (לשעבר) הוא המקור היחיד לאותו ויטמין כה חשוב. אבל מי שאכל בשר עד עכשיו, יש לו מאגרים בגוף למספר שנים (לפחות כך אמרה לי תזונאית).

Tai Chi

New member
איפה הקישור?

אני לוקחת כדורי מציצה של B12, כי אין לי מספיק בגוף (אחרי שעשיתי בדיקת דם גיליתי את זה).

KEiN

New member
אם תשים את זה על המאזניים

(בעיקרון כדאי לאכול פה ושם קצת בשר, אבל לא הרבה), מחסור בוויטמין בי-12 לעומת הצפה של כולסטרול, טונות של רעלים המוחדרים לבעלי-חיים, כל ההורמונים שנותנים לתרנגולת. אני הייתי מסתפק בצימחונות, למרות שעד שימצאו פיתרון כל שהו, חייבים לאכול גם בשר... כמו שאמרתי, בבשר ובביצים יש הרבה יותר מגרעות מאשר הטבות... ביחוד לאנשים צעירים, הריי בצעירותינו אנו מבססים את התזונה שלנו, ואם נבסס אותה על כולסטרול, אני בטוח שזה לא בריא. את המאמר לא היה לי כח לקרוא.. אנגלית.......... אוליי אני ימשיך לקרוא מחר...

alon_o

New member
כן, אם נשים את זה על המאזניים

הגוף מטפל מצויין בכל הרעלים למיניהם שבבשר. כל דבר שנאכל היום "רעיל" בהשוואה לפעם. התפוחים מצופים שעווה שמכסה שכבה של רעל (שלא יורדת גם בשטיפה), האגוזים מהונדסים, הבשר, לא צריך לדבר, המים, מכילים חומר שמשמש כרעל (פלואור), ועוד ועוד. הגוף מטפל בכמויות סבירות של הנ"ל בצורה מצויינת, מסלק את מה שרע ומשתמש במה שטוב. זכרו שאפילו מה שטוב - רע בכמויות גדולות. לעומת זאת, מחסור המרכיב מסוים, למשל B12, הוא מזיק ביותר, שכן הסיכויים שהגוף יתחיל ליצרו לבד (והם קיימים) הם קלושים.

אסלן

New member
בי 12 - שמועה ולא יותר

הגוף זקוק למעט מאוד בי 12 וכמוכן יש מעט בי 12 באדמה ולכן גם בקליפה של ירקות ופירות הבעיה ששוטפים אותם אז אולי עדיף לאכול קצת אדמה :) כמו כן יש בי 12 במספר קטניות (גם כמות קטנה) ובסויה להרבה צמחונים יש בעיות ויש סיבות הגיוניות לכל דבר תמיד אומרים "בי 12 בי 12" וזה שטויות במיץ עכשיו השאלה אם תאמינו לי ובכן, דוד שלי, תזונתאי מדען וכו מרצה בכל העולם פותח קליניקות לרפואה אלטרניטיבת ותזונה נכונה בכל מקום סדנאות, הרצאות ועוד... עד עכשיו רק הצלחה הייתה לו הוא המקור הבסיס שלי ומה שלך?

alon_o

New member
תשובות

חיפוש באינטרנט והשוואה ממספר רב של מקורות נפרדים, העלה שB12 נוצר ע"י אורגניזם חי. ורק ע"י אורגניזם חי. אם אותו אורגניזם "התלבש" על חסה, היא תכיל B12. אבל אתה לא יכול לאכול חסה ולקוות לכך, כי הסיכוי שזה יקרה נמוך, ורוב הסיכויים שתמצא את עצמך עם מחסור בB12. בשר למשל מכיל B12, גם ביצים. תמיד. נכון, הגוף זקוק למעט מאוד, אבל עדיין זקוק. ולא יודע לייצר לבד. והגוף גם אוגר B12, אם אכלתי בשר כל חיי, ועכשיו אני מחליט להפוך לצמחוני, יש לי B12 למספר שנים במאגרים של הגוף. קל מאוד למצוא באינטרנט הפניות לניסויים קליניים ומחקרים מבוססים שתומכים בטענות שלי. על אילו מחקרים דוד שלך מתבסס? אודה לך על להפניות.

alon_o

New member
מבקש עוד מידע

אתה בא וזורק "פצצה". בבקשה, סימוכין. הפניות למחקרים, הם אמורים להיות זמינים לציבור. אם לא באינטרנט, אודה לך על הפניות לסיפריות הרלוונטיות להוצאת המחקרים. ומי הוא, ומי הם עמיתיו. שוב, מידע ספציפי, הפניות למקורות ברי סמכא. תודה מראש.

MsPiggy

New member
השינוי האחרון שלי

אוקי - מאז שאני זוכרת את עצמי אימא שלי תמיד הכינה לי ארוחת צהריים בצלחת כזו והשאירה לי שאני אוכל. וזה היה מאוד נוח, כי זה חסך לי עבודה והכל... אבל עכשיו החלטתי לשנות את זה כי ראיתי שזה לא טוב כל כך - אימא שלי תמיד שמה לי יותר ממה שאני צריכה לאכול, ואני גם תמיד חיממתי את האוכל יותר מדי ככה והוא איבד מהערך התזונתי שלו.. וזהו להיום

Tai Chi

New member
יופי! בהצלחה!

גם לי אמא הכינה אוכל כל החיים, עד שלקחתי יוזמה וכבר חצי שנה שאני מכינה אוכל לעצמי.

alon_o

New member
גרונלה! איכס?!

טוב, לפני כשלושה שבועות (נראה לי, אני לא טוב במדידת זמנים בזמן שאני נהנה) נתקלתי במאמר עך ארוחות בוקר בYNET שכלל מתכון לקרנולה תוצרת בית (הרבה, אבל הרבה יותר בריא וטעים מגרנולה מוכנה, ואי אפשר להשוות למיני הדגנים של תלמה ושות´) הסתכלתי על המתכון, חשבתי עליו קצת, ואז זרקתי לפח. באותו יום נכנסתי לחנות תבלינים (מוכרים גם אגוזים ושאר ירקות) ובחרתי מגוון של מרכיבים שנראו לי מגניבים, באותו מעמד פגשתי אדם יודע-דבר שעזר לי לבחור ונתן לי עצות למיניהם. הגעתי הביתה והכנתי גרנולה מגניבה שהיה כל כך אבל כל-כך קשה לאכול. אז אכלתי קצת. ואז הגוף שלי אמר די. (המרכיבים של הגרנולה מאוד מרוכזים ועשירים וקשים לעיכול). למחרת אכלתי עוד קצת. לאט לאט הגוף שלי למד לעכל את זה. עכשיו זה די טעים (טוב, בהתחלה זה היה יותר קרוב לאכיל מאשר טעים, אבל הגוף יודע מה טוב, ופתאום זה ממש טעים לי). עכשיו אני אוכל את זה בלי בעיה בכיף (למרות שקרוב לשעת ההתעוררות שלי עדיין קשה לי לעכל את זה ולאכול מזה מנה של גבר (כמו שאמא אומרת). אבל אחרי שאוכלים את זה, לא מרגישים כלום בבטן, יכולים להתאמן למשל מיד אחרי (זה גם חיסרון כשבא איזה סטייק טוב שישב בבטן כמו שצריך..). וזה נותן לי אנרגיות מדהימות, אני יכול לקפוץ\לרוץ\להתאמן שעות, וכל היום שלי נראה אחרת. מומלץ, אם כי לא קל להתחיל עם זה. ד"א זה מכיל בערך את כל מה שהגוף שלכם צריך חוץ מגלוקוז שצריך להוסיף במהלך היום. לא שזה מפריע לי לאכול רגיל (הרבה) ופשוט להנות משאר הדברים הטובים. מחר אשלח מתכון, חייב ללכת.

alon_o

New member
המתכון

קחו בחשבון שהמתכון צריך להיות רעיון בלבד, עשו איתו כמה שיותר ניסיונות. אצלי הוא תוצר של שלושה שבועות של ניסיונות עם מרכיבים וכמויות שונים. המתכון שאני נותן עכשיו הוא מצוץ. אני לא באמת משתמש בו, אני לא מודד כמויות, אני עובד לפי העין והמצב-רוח, כך שבכל פעם שאני מכין את הגרנולה יוצא משהו אחר. הולכים לחנות תבלינים וקונים את המרכיבים הבאים, כולם לא קלויים: 30 גרם: זרעי פשתן טחונים (או שטוחנים במטחנת קפה). 50 גרם: צימוקים שחורים קטנים, אוכמניות (מיובשות, מצומקות, או משהו כזה). 100 גרם: אגוזי לוז (בונדוק), אגוזי מלך, פקאן, קשיו, גרעינים שחורים מקולפים, גרעיני חמניה מקולפים. 150 גרם: אגוז ברזילאי 200 גרם: קווקר גדול (חיטה מעוכה). לוקחים את כל האגוזים ושוברים לחתיכות ממוצעות של כרבע עד חצי סנטימטר, או במעבד מזון או ששמים בשקית חזקה, שאותה שמים בשקית חזקה, ודופקים קצת עם פטיש שניצלים (חזק!). לא על השיש במטבח שלא ישבר
. השקיות יקרעו, אין מה לעשות. אז זורקים את האגוזים השבורים לקופסה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים. סוגרים את המכסה ומאכסנים במקרר. ניתן להוסיף דבש ו\או תפוח עץ (עדיף ירוק). אפשר עם חלב סויה או כל נוזל אחר (הנוזל מקל על הלעיסה). ומילה אחרונה: אני פתוח כמובן להצעות לשיפורים ואשמח לקבל כאלו.

למעלה